Viitorul Opel: ce masini ne pregatesc nemtii?

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 28.04.2010
Opel a dezvaluit informatii suplimentare despre viitoarele modele pe care le va lansa in urmatorii trei ani. Pe langa Ampera, germanii vor lansa inca sase modele in perioada urmatoare.

Opel vrea sa lanseze un nou model de oras la sfarsitul anului viitor, urmat de o versiune electrica a acestuia in 2013. Modelul respectiv este bazat pe platforma lui Corsa si va fi construit la fabricile europene ale constructorului din Russelsheim, in timp ce versiunea electrica a acestuia ar putea fi asamblata din China, acelasi loc de unde provin si bateriile acesteia. In prima faza, modelul va debuta intr-o versiune de caroserie cu trei usi, dar va fi creata si o versiune cu cinci usi ulteori.

Viitoarea generatie a lui Zafira va debuta undeva in 2011 si va fi bazata pe platforma Delta, pe care este construit si Opel Astra J. Anul 2012 va aduce o versiune cabrio a lui Astra I, dar si o versiune GTC a acestui model. Opel ar trebuie sa lanseze intre aceste modele si un crossover bazat pe Corsa. In 2013, Opel va lansa un nou crossover compact bazat pe arhitectura lui Astra. Modelul va debuta la un an de la lansarea lui Chevrolet Orlando pe piata din Europa si ar trebui sa produca o rivalitate interesanta intre cele doua marci care au fost extrem de apropiate pana la sfarsitul lui 2009.

Tot in 2013, Opel va lansa un nou coupe cu patru locuri, bazat pe platforma lui Insignia. Modelul ar trebui sa fie succesorul spiritual al lui Calibra si Opel va trebui sa vanda circa 30.000 de unitati pe an pentru ca proiectul sa fie profitabil.

Tocmai de aceea, aceasta lansare va fi extrem de dificila pentru constructorul german, care a fost separat de concernul General Motors din alegerea americanilor. In trecut, un asemenea model ar fi fost vandut si pe piata din Statele Unite ale Americii, iar costurile de dezvoltare si volumele ar fi fost impartite la nivelul grupului.

Via | Automobilemag

Comentarii (8)

  • nemti = Mercedes, BMW
    stereo-nemti = VW; Audi, Opel.
    3 26
  • you_hooo
    opel
    opel a creat masini memorabile (de ex kadett, gt, manta, calibra) si va mai crea; apropo in germania nu sunt numai oameni bogati mai sunt si din alte clase sociale; d-aia exista opel, vw
    18 0
  • @Fly
    stereo-nemti??? (nu sunt sigur ce ai vrut sa zici , insa poate cautai "pseudo")
    14 0
  • Fly, in segmentarea ta Porsche unde se afla?

    Daca ati fost in Germania sigur ati remarcat numarul mare de Opel ca dealtfel si in ROmania.\\Masini ieftine dar fiabile.

    Pentru alte atribute cautati in alta parta, dar pe segmentul acesta ei si Skoda sunt redutabili....

    Si cand te gandesti ca circarii americani dadeau Opel ca si firma vanduta cu vreo cateva luni in urma...
    5 5
  • Cristian
    ce de cunoscatori
    Mai Maka nu stiu cum e cu atributele alea ale tale dar ai ramas putin in urma.
    Incearca sa faci un update.

    Opel a existat inainte sa apara si sa existe BMW, vw sau Audi in Germania.
    Mercedes e bunicul.
    11 0
  • ..
    Mai Maka tu in care parte a Germaniei ai fost ? In RDG sau RFG:)))
    Sunt prea putine Opel + Skoda in comparatie cu Vw/Audi/Bmw
    Mai da o tura si numara-le inca odata
    3 6
  • mda
    Opel este proprietatea GM. Asa ca germanii (sau nemtii pt cei ce iubesc lb rusa) nu prea au nimic de spus la Opel. Mi s-ar parea mai corect spus : subsidiara concernului GM.....bla-bla
    In rest , numai bine.
    3 2
  • ionitza
    Forzaaa DACIA :D :D :P
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru