Volkswagen a lansat cel mai economic Golf: 3.8 l/100 km

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 15.10.2009
Cel mai economic Volkswagen Golf lansat vreodata a debutat astazi in Germania cu un pret de pornire de 21.650 de euro. Modelul va fi disponibil in Romania incepand cu 19 octombrie.

Cea de-a doua generatie a lui Volkswagen Golf BlueMotion a fost lansata in Germania. Modelul are un pret de pornire de 21.650 de euro si va fi disponibil in Romania din 19 octombrie. Pentru moment, pretul lui Golf BlueMotion in Romania nu a fost inca dezvaluit, dar acesta va fi anuntat peste patru zile. Cea mai importanta caracteristica a acestui model este consumul scazut de carburant, care atinge pragul de 3.8 litri la 100 kilometri.

Golf BlueMotion este echipat cu un motor TDI de 1.6 litri, care utilizeaza tehnologia common rail si dezvolta 105 CP. Unitatea de 1.6 litri este inlocuitorul motorului de 1.9 litri si 105 CP. Noul propulsor este cuplat unei transmisii manuale cu cinci trepte, care are rapoartele mai lungi pentru a oferi un consum mai scazut de carburant si o eficienta mai mare. Inginerii Volkswagen au echipat acest model cu un indicator de schimbare al treptelor de viteza, pentru ca soferul acestuia sa cupleze treapta optima pentru un consum redus de carburant.

Printre elementele de care beneficiaza Golf BlueMotion putem enumera sistemul de recuperare al energiei de franare, un sistem Start-Stop, pneuri optimizate din punct de vedere al rezistentei la rulare, jante aerodinamice si usoare, precum si o serie de modificari aerodinamice, care ajuta la micsorarea rezistentei aerului.

Via | Volkswagen

Comentarii (25)

  • bravo lor dar cam scump, se putea pe la 17-18 mii.
    14 3
  • Golf BlueMotion
    Dupa cum am scris si in articol, pretul lui Golf BlueMotion anuntat mai sus este valabil pentru GERMANIA!
    Pretul din Romania al acestei versiuni a lui Golf va fi anuntat pe 19 octombrie.

    O zi buna!
    8 1
  • Scump rau
    WOOOOOOOW. 21.000????? Mai bine iti cumperi un Fiat Bravo (exemplu aleatoriu sau orice alta cumpacta de 13.000 euro) si cu diferenta de bani mergi "gratis" cam pe putin 8-10 ani de zile. Ma rog, acuma cine vrea sa fie eco sa scoata banu daca nu-i mai incape in buzunar. Oricum e o solutie mult mai buna decat un automobil hibrid.
    14 9
  • @je
    omule tu nu intelegi 2 lucruri:

    1. dupa cum se chinuie bietul autor sa va explice pretul este valabil pentru germania

    2. la 13000 poti sa iti iei si golf si o rabla.
    daca tu zici ca cu fiat bravo poti merge 8-10 ani, iti spun io ca nu, din experienta iti spun ca la 3000 de km s-a rupt cutia, si nu e singura, iar masina nu a fost 13000 ci a fost 19000, acum compara.

    de ce nu intelegi ca trebuie sa ganditi inainte sa scrieti. si inca un lucru golfu nu este rival cu toate chestiile care incearca sa il egaleze.
    14 15
  • "Mare afacere"
    Chiar daca la noi va costa 19.000 tot va fi o foarte proasta afacere! Fata de un Golf "normal" diferenta este de cca 4-5.000. Asta inseamna cam 4.800 litri carburant.

    Cui i se mai poate parea o afacere???

    Este FOARTE ECONOMIC acest Golf!

    Doresc mult succes echipelor de vanzari de la Volkswagen in vanzarea acestui model "economic"
    17 2
  • 67b
    Nici tu nu intelegi mare branza, esti complet pe dinafara. Da e valabil pt Germania dar din trecut preturile nu difera foarte mult.
    Eu de 13..000 vorbeam de masini noi (poate nu am fost prea explicit) cu motoare diesel care oricum consuma putin. Cine a dat 19.000 a dat pe varianta sport anul trecut probabil. Stai linistit ca si eu am vazut golfuri cu probleme
    Iar golful chiar este rival cu bravo, megane, focus, etc...care poate la unele lucruri incearca sa-l egaleze iar la altele chiar l-au depasit.
    iti doresc sa-ti cumperi tu un golf de 13.000 plin de plastic prost, cu aer la buton si cu manivela la geamuri.
    11 4
  • sfdgdsf
    srgse
    hahahahahaaa ce bine zice JE
    1 3
  • Dr Felix
    RECLAMA E SUFLETUL COMERTULUI
    SCUMP DOM'LE, DINCOLO ERA MAI IEFTIN.
    5 3
  • normal ca zice bine JE ... hai sa fim seriosi , nu mai comparati mere cu pere ... si nu mai fiti atat de vehementi

    pe urma... sa dai 3-4000E in plus pe o masina care consuma 2% mai putin ca aia "identica" dar cu consum mai mare ... daca faci 15000Km pe an .. te alegi cu? ... cu o economie de 300 de litri de motorina ... care costa 250 de euro ... deci ti se amortizeaza investitia in .. 15 ani .. aiurea rau de tot ;) .. chiar tre sa fii dobitoc sa faci asa ceva ( sau sa fii un "ecologist" convins :P )
    5 1
  • mda
    Da-o draq de caruta , n-as da atitia bani pe ea...........
    8 3
  • Corect Alex
    3.8 %? Oricum multi cumpara Golf pentru ca e Golf, iar daca mai vin si aia de la marketing cu gluma asta de consum, o gramada de ..... o sa puna botu'.
    Conduceti prudent oriunde mergeti.
    2 4
  • true
    Desi scris sub mai multe forme, pana la urma cam are majoritatea. Nu vad nici eu nici o logica in a face o masina f. economica la un pret foarte foarte mare. Indiferent cate tehnologie bagi in ea. Trebuie luat in considerare si faptul ca daca se adreseaza unor clienti care parcurg o distanta mare des, acei clienti 100% nu o parcurg la tempo de consum minim (chiar si pe autostrada).
    1 0
  • Mircea
    O sa-mi iau si eu..la prima pensie
    Am un vecin care spunea ca o sa-si ia video cand o sa fie caseta 1 leu..daca mai asteapta putin, i se indeplineste visul. Asa si eu, poate pana la prima pensie litrul de benzina ajunge 1 ban si o sa fie "economic" sa consum 3.8 l/100 (asta e consumul ideal probabil, cel real va fi undeva pe la 5l cel putin). Oricat va costa, va fi mult pentru cat consuma.
    2 2
  • Fulger
    Mirare
    Ma intreb si eu ca omu'. Dupa criza asta in care am inteles cu totii care este valoarea banilor si nu mai suntem dispusi sa dam o gramada de bani pentru orice lin-dic, vine VW cu un carnat de golf si cere o palarie de bani......chipurile e economic. Bai fratilor, voi nu va invatati minte odata? Duceti-va dreaku cu jegu vostru de 21.000 e! Tre sa fii nebun sa dai atatia bani pe un rahat de golf...........
    7 0
  • Cand vor lansa si cel mai IEFTIN Golf lansat vreodata? Ca deja exagereaza.
    0 1
  • alexbest
    tru
    mai fratilor daca vreti economie cu adevarat... luati o masina autohtona de ex matiz si o dati pe GPL....... si va garantez si la 130 km/h (cam atat poate) nu o sa depaseasca consumul mai mult de 7%....... am inteles ca sunt si euro 4, iar unul chel il iei cat o caruta 5500 euro....... dar mai sunt si alte multe masini.,...... pe criza asta nu tre sa te mai uiti la marca ci la consum, pret, cost reparatii....
    2 1
  • Alfa Romeo
    cum ma fulger, doar e golf, mai e si bluemotion, asta muta muntii din loc si amesteca gandurile cocalarilor si vecinilor cu opel astra h caravan cu 105 mii km reali din Germania. Daca sunt oameni care le cumpara normal ca ei scumpresc preturile, bine daca te-ar duce capul un pic ai putea cumpara cu 5000 de euro mai putin o skoda octavia (platforma de golf) cu acelasi interior plictisitor marca vw, cu aceleasi motorizari etc. doar ca se numeste skoda si numai e das taran auto e simply clever..
    1 1
  • tot pt est...
    D-le Toma ,dati-mi va rog un motiv logic ptcare Golful asta a fi mai ieftin la noi decat la nemti pornind de la ideea (falsa oare?) ca pt noi nu se face rabat de la calitate.Multumesc!
    0 0
  • PS
    Sincer,la 21000 mi-as lua un,, fr ,,de la Seat sau ceva de la Skoda ,i-as da sa zaca 180-220 la ora ,mi-as trai viata si le-as da m... la toti constipatii care-si dau cu parerea dar au vazut masini doar pe geam. Din exterior!-
    0 0
  • Buna...
    Nu vreau sa fiu rau si nu am nici o treaba cu cei de la VW insa Opelul meu Astra Sport din 2003 este 1.7CDTI (common rail) de 101CP si tot 3.8l consuma , 4/4.5 maxim testat de mine (mers sport) ... in cateva luni suntem in 2010 ma asteptam ceva la mai mult din partea lor...
    0 0
  • cetatean
    carnatii
    Bai astia sunt tampiti.pai imi iau in logan 1.5 dci si merg ca mortu' in afara cu 90 la ora si scot 4.2 si de restul de bani vreo 15 mii imi mai iau 1 sa am si eu peste 100 de cai in total si mai bag si motorina vreo 10 ani, timp in care masinile o sa fie deja la rabla.
    Sau iau un hyundai i30 cu consum ceva mai mare cu un litru la 115 cai, si mai merg inca vreo 22 de ani si 3 luni pe gratis,,,calculat la 15 mii pe an.deci pana atunci masinile o sa ajunga sa zboare. ...doar exemple
    0 1
  • haha
    Ce teapa....Sincer daca te chinui unpic sa conduci economic,pariez ca orice Vw 1.9 TDI poate scoate consumul asta. Corect ? De ce as mai , da sa zicem inca 3000 de euro, pentru o insigna BlueMotion?
    0 0
  • consum...
    deci voi nu intelegeti ceva esential....ca nici una din masinile cu ..105 mii `reali` nu are atat ...in germania se merge ...nu ca in romania ...un golf din asta face 100 de mii intr-un an in mainile oricarei persoane care nu lucreaza in orasul in care sta ca mine de exemplu ..eu nu imi permit sa dau atatia bani pe el dar as da ..Sa mergeti voi 100 de mii pe an poate si mai bine facand naveta koln frankfurt la 1,31 cat e benzina in prezent si imi dati un telefon cand va plictisiti de dat banii pe benzina ....masina asta e pt alt target...romanii sunt ultimii la care s-au gandit ei cand au conceput-o...dar deh ,,,noi ne credeam vb lu badea...miezul din dodoasca ...numai bine
    0 0
  • Me again
    tot despre consum
    am uitat ceva ...daca voi aveti impresia ca nemtii sunt atat de idioti incat sa isi vanda masinile cu 7 mii dupa ce au dat pe ele 21 de mii va inselati...pur si simplu atat merg fara sa aiba nevoie de reparatii si orice reparatie costa extrem de mult si nu merita , Din cauza asta isi cumpara romanii masini care au 350 de mii cu 105 mii reali...ca sunt ieftine in germania din simplul motiv ca nu mai duc mult....voi faceti socoteli pe 15 mii pe an..ce naiba treziti-va la realitate cu romania ca nu e chiar asa .In Ro trebuie sa isi ia toata lumea logane nu golfuri ..nu consumul e problema in romania ci drumurile de rahat care fac orice masina nefiabila. bai bai
    0 0
  • golf:P
    fratilor luati`va skoda superb 2.0tdi-140cp k are un consum foarte bun...in jur de 5.5 - 5.8 dak mergi frumos dar dak esti prost sare si de 7%:))))...bft;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru