Volkswagen a renunţat la ideea de a produce Polo R

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 22.05.2010
Ernst Linder, creatorul lui Volkswagen Polo GTI, a infirmat zvonurile conform cărora constructorul german va lansa versiunea R a lui Polo.

În urmă cu câteva săptămâni a apărut zvonul conform căruia Volkswagen va lansa modelul Polo R. Aceste informaţii au fost infirmate de Ernst Linder, creatorul lui Volkswagen Polo GTI. Într-un interviu acordat celor de la Drive.com, germanul a declarat că Volkswagen va intra în segmentul hatch-urilor sportive subcompacte cu două modele.

"Din punct de vedere tehnic, cu siguranţă putem realiza câteva îmbunătăţiri, însă din punct de vedere financiar crearea lui Polo R nu işi are rostul. Un Polo R ar fi mult prea scump, iar noi vom avea deja modelul Audi S1", a declarat Ernst Linder. În acelaşi interviu, germanul a dat câteva detalii despre viitorul Audi S1. Acesta va dispune de propulsorul de 1.4 litri care poate livra pâna la 182 de cai putere şi va avea o transmisie cu şapte rapoarte şi dublu ambreiaj.

Mult mai important este faptul că Ernst Linder a confirmat că Audi S1 va dispune de tracţiune pe puntea din faţă. Această decizie a fost luată pentru ca S1 să poată avea un preţ accesibil. Cel de-al doilea model care va purta sigla R va fi viitorul Jetta.

Cel mai probabil acesta va dispune de propulsorul cu patru cilindri de 2.0 litri care livrează 265 de cai putere şi poate dezvolta un cuplu motor maxim de 349 Nm.

Via | WCF

Comentarii (7)

  • A aparut prima imagine cu noul VW Passat ce va debuta in toamna la Paris !
    http://www.bild.de/BILD/auto/2010/05/vw-passat-neu/exklusiv-das-erste-foto.html
    4 5
  • @ Alex
    Nu ma asteptam sa arate altfel. Toate VW arata la fel, cel putin in partea frontala.
    9 4
  • hehe! oare unde este comentariul lui tzenu_bmw? hehe
    3 6
  • mai bine renunta la s1
    pentru ca arata mai bine polo
    10 2
  • Mr.Penis
    pacat era o idee buna!
    6 3
  • Arata super bine dar nu prea imi dau seama de mai multe detalii
    1 1
  • Frumos
    Frumoasa masina Polo asta, muuult mai reusit estetic ca Golf 6. Chiar astazi era unu alb in trafic, in fata mea, si am ramas placut surprins de cum arata. Mi-au placut foarte tare stopurile spate care arata ca o pereche de ochii incruntati. O idee foarte misto.

    P.S.: La VW ma enerveaza ca pune semnalizarile aiurea. La noul Polo deabia se vede semnalizarea din stopuri datorita faptului ca intensitatea becurilor de semnalizare este slaba, iar culoarea nu este tocmai galbena. Ca sa nu mai vorbesc de Golf 5, o imbecilitate mai mare decat sa pui semnalizarea in centrul stopului si sa o faci de dimensiunea unei monezi de 50bani nici ca exista.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru