Volkswagen aduce noul Golf R de 270 CP la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 11.09.2009
Volkswagen Golf R, versiunea de performanta a hatchback-ului popular, va debuta in premiera la Frankfurt, cu un propulsor de 2.0 litri si 270 de cai putere.

Fanii Volkswagen care s-au plictisit deja de GTI si isi doresc o versiune mai puternica vor avea motive de bucurie odata cu deschiderea Slaonului de la Frankfurt. Constructorul german va dezvalui versiune cea mai potenta a hatchback-ului popular, botezata Golf R, care ar urma sa ia locul vechii generatii R32.

Spre deosebire de predecesorul sau, care folosea un V6 de 3.2 litri si 250 de cai putere, viitorul Golf R se va supune tendintei de "downsizing" a constructorului german. Puterea va fi asigurata de un propulsor cu patru cilindri, de 2.0 litri, supraalimentat, capabil sa dezvolte intre 270 si 280 de cai putere.

Momentan nu exista informatii despre transmisia pe care o va adopta viitorul Golf R. Este posibil ca acesta sa adopte o transmisie integrala 4Motion sau sa pastreze tractiunea fata ca in cazul lui Scirocco R.

Pentru a evidentia cat mai bine trasaturile sportive ale versiunii de performanta, Volkswagen va "imbraca" Golf R intr-un bodykit sportiv, completat de o evacuare dubla centrala, de un set de jante din aliaj cu cinci spite si de blocuri optice pe fundal negru.

Noul Golf R ar putea debuta la Frankfurt in ambele variante de caroserie, cu trei si cu cinci usi.

via | CarScoop

Comentarii (18)

  • golf r
    ar fi o treaba sa ia quattro de la audi si nu 4motion asta tip logan...
    0 9
  • @Mog
    Hai ca esti chiar simpatic. M-ai facut sa rad. Ce mare diferenta crezi ca e intre quattro si 4motion? Uite daca vrei poti sa-ti lipesti tu de masina quattro (cum isi lipesc aia cu 318i cate un M) si gata, e acelasi lucru.

    Sunt 90% sigur ca nu va avea 4motion pt ca altfel ar manca s3-ul pe paine (cel putin la vanzari). Desi pot sa-si bata joc cum au facut si cu Scirocco R si sa o limiteze doar asa ca sa nu supere pe fratele mai mare. Sau poate ne face VAG o surpriza si dupa lansarea RS3 va permite Golf R si Scirocco R sa isi arate toti muschii.
    12 2
  • v-am mai explicat ca degeaba are 270CP
    Degeba scot astia sute de cai putere inginerii de la VAG pur si simplu nu pot nu pot gandii o masina mai performanta decat Megane RS.Poate sa aibe si 4 motion-quattro si daca ar trage roata de rezerva nu or sa reuseasca.Sunt slabe si scumpe.Cred ca si clio rs ii tine piept
    6 16
  • joqhn q
    :)) da, tare asta.

    fi serios cu renaultul tau.
    12 4
  • @Gogu
    Gogu are dreptate. In caz ca ati uitat Renault RS,detine suprematia Hatchback-urilor.Atat timp cat nu e detronat, puteti sta in si in cap cu Wv,si Audi,si Ford,Citroen,etc...
    Cat despre Clio RS,nu stiu sigur,are alta platforma,doar poate cine stie,cel V6 cu motoru in spate,sa faca fatza Wv R.

    Pana at Renault "rullz"
    3 10
  • Marcu'
    VW vs renault?..
    Asta a fost tare! :))
    Exact cum se spunea pe vremuri, Oltcit demareaza mai tare ca Dacia...Ok demareaza poate...si???
    Altceva?
    8 2
  • alinutza
    wtf
    bai voi sunteti sanatosi?
    Renault is a piece of junk!!!!!!!!!!!!!!
    8 4
  • flaviu c
    mda...4x4
    R-urile toate sunt 4motion
    interesati-va si voi...
    nu mai citit prostii
    3 0
  • sefu lu gogu
    gogu
    frate megane r26 nu are scaune nu are clima nu are sistem audio, jumatate din masina e facuta din carton asa ca lasa-ma dreacu ca esti si ratat si incult in acelasi timp
    7 3
  • mda..
    muahaha..deocamdata clio rs bate la fund pe polo gti..megane rs bate la fund deocamdata toate hatch urile astea compacte..asa ca..mai take a brake cu vw urile voastre.dic mah.atata comentati de renault sport de parca ati si avea vreunul in curte..voi si stiti ce poate un clio rs si un megane rs,de le aruncati la gunoi si vw ii miez..mai lasati-o balta..si vedeti ca renault sport ii diferit de renault..diferenta dintre un pordus facut de primul si cel de-al doilea ii cam mare..mai cititi teste
    3 6
  • ghiorghi
    oliac di uosanda
    ii proasti tarii vonzvaghien aistea, la unili nici nu puoti a baga in guonieta ca arii schimbatuor cu litirii pi linii. proastii tarii uai, nici jitieza pria marii nu prindii panaramili aistia. pui si tu zashi sashi di faina in porcbagaj si muarii la dial
    4 2
  • aditataya
    scrie ma citet...
    ba numai eu imi rup ochii pe coment. lui ghe.asta...scrie frata citet daca tot vrei sa zici ceva..sau acu agatasi coasa in cui si hai sa dai si tu cu comentu...
    1 2
  • marius
    Bmw
    135i bate tot ce exista in clasa compacta :) ...
    3 1
  • 4Motion closer to reality
    Carscoop:
    "Well, we've just been tipped off by a credible source that, unlike the FWD Scirocco R, the Golf R will be equipped with a four-wheel drive system similar to the one featured on the Audi S3."

    Sunt dezamagit! In afara de "a mea e mai buna decat a ta" alte idei nu apar pe aici.
    4 0
  • multi oligofreni pe site-ul asta
    renault e cea mai mare prostie de masina: a piece of shit
    nu poti compara renault-ul cu vw ,audi ,bmw ,ford, etc.
    sigur ca va avea tractiune integrala(4Motion), in primul rand toate R-urile au 4Motion, in al doilea rand vw nu lasa atata putere doar cu tractiune fata.
    3 3
  • shooter
    corect BMW_CS!
    DA! Doar ford au lasat 300 cai pe puntea fata si rezultatul e o masina care trage singura de volan!!! Intre 4Motion si quattro e o mica-mare diferenta: daca 4motion are doar 5 sau 10% cuplu pe puntea spate, quattro are daca nu ma insel 40% sau mai mult. Si asta conteaza. Megane RS versus Focus RS le vedeti la top gear si trageti singuri concluzia.
    3 1
  • 4 motion/ quattro
    diferenta dintre 4motion si quattro e ca la 4 motion tractiunea este pe puntea fata si in caz de pierdere de aderenta se transmite pana la 50% pe spate. quattro are permanent traciune 40% fata-60% spate. cat despre noul golf r, este normal sa nu il faca mai puternic decat s3 pt ca altfel ar fura din clientii audi care platesc mai mult pt un produs considerat premium.
    7 0
  • 4motion vs quattro
    Quattro este pentru motoare longitudinale asa ca niciodata nu va ajunge asa ceva pe Golf sau pe S3 :P
    Quattro este instalat pe S4 si mai mari dar si pe Passat B5.
    Vezi comentariul lui shooter de ce este necesar 4Motion pentru Golf R.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru