Volkswagen Polo ar putea primi şi o versiune hibridă

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 05.10.2011
Oficialii Volkswagen au declarat în cadrul unui interviu că prezenţa hibrizilor plug-in în segmentele B şi C este "necesară", iar Polo şi Golf sunt primii candidaţi pentru noua tehnologie.

Volkswagen se pregăteşte să lanseze un Polo şi mai ecologic decât versiunea BlueMotion, anunţă Autoweek.nl. Modelul va folosi tehnologie hibridă şi va putea fi încărcat şi de la priza de curent alternativ, anunţă olandezii. În cadrul unui interviu acordat celor de la Autozeitung, Martin Winterkorn, şeful Volkswagen, a declarat că prezenţa unui asemenea model în portofoliul mărcii din Wolfsburg este necesară.

Cu toate acestea, Winterkorn nu s-a grăbit să anunţe o dată de lansare sau specificaţiile tehnice ale modelului. Sunt şanse mari ca Polo să fie în faţa lui Golf pe lista de hibridizare a celor de la Volkswagen, deoarece nemţii vor să combată prezenţa lui Yaris HSD pe această nişă. Golf ar putea fi următorul model din gama Volkswagen care primeşte sistemul de propulsie hibrid, în timp ce alţi constructori (printre care şi Toyota) au de ceva vreme hibrizi de segment C în portofoliu.

Odată cu acest anunţ, Martin Winterkorn a infirmat zvonurile care sugerau un SUV de segment B de la Volkswagen. Directorul corporaţiei germane spune că un asemenea produs are nevoie de investiţii serioase pentru a realiza o versiune cu tracţiune integrală, costurile de dezvoltare fiind motivul din spatele sistării proiectului.

Până la debutul lui Polo Hybrid, clienţii Volkswagen dornici de economie de carburant trebuie să apeleze la versiunea BlueMotion a lui Polo.

Via | Autoweek.nl

Comentarii (3)

  • "De ceva vreme..."
    "...în timp ce alţi constructori (printre care şi Toyota) au de ceva vreme hibrizi de segment C în portofoliu".
    Cam de 14 ani...
    Parca a trecut ceva vreme!
    5 1
  • pai vw 'de ceva vreme' nu a mai scos o masina noua....doar feceliff peste facelift peste facelift........care e ultima masina cu adevarat noua de la vw? poate sa-mi spuna careva? nu recarosari si alte ameteli tipice lor
    2 2
  • @dan
    De fapt ei nici nu fac masini. Este doar un complot media anti Renault. VW este fictiv, sunt trucaje ordinare, masinile astea nu exista. Dan, daca vrei mai multe detalii urmareste-l cu atentie pe Domnul DAN... stii tu care.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru