Volkswagen si Toshiba vor dezvolta o linie de vehicule electrice

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 13.02.2009
Volkswagen intentioneaza sa dezvolte o gama de modele electrice bazate pe platforma conceptului Up!. Pentru a reusi germanii au apelat la ajutorul Toshiba.

Volkswagen confirma inca o data intentiile sale de a lansa un vehicul electric in serie, dupa ce oficialii constructorului german au semnat o intelegere cu Toshiba.

Nemtii au cautat un partener cu experienta in domeniu pentru a da nastere unui sistem de rulare electric, ce ar urma sa fie folosit pe o serie de vehicule din gama NSF (New Small Family), adica versiuni de productie ale gamei Up!, dezvaluita sub forma de concept in 2007.

Constructorul german intentioneaza sa dezvolte o gama completa pe baza platformei Up! pe care sa o vanda mai apoi sub brandurile pe care le detine. Martin Winterkorn, presedintele Volkswagen, a declarat ca grupul german intentioneaza sa devina primul producator care va vinde modele electrice in masa.

Pentru a ajunge insa acolo, nemtii au nevoie de experienta unei companii ca Toshiba pentru dezvoltarea elementelor cheie, cum ar fi bateriile litiu-ion. Winterkorn a fost insa destul de zgarcit in informatii, o data estimativa la care vom putea vedea noile vehicule electrice VW pe strada fiind inca un mister.

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru