Volkswagen Touareg Panamericana a fost expus în Wolfsburg

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 13.12.2011
Volkswagen Touareg Panamericana, modelul care a stabilit cea mai rapidă traversare a celor două Americi, a vizitat sediul Volkswagen din Wolfsburg.

Volkswagen a adus echipa lui Rainer Zietlow "TDI Panamericana" la sediul din Wolfsburg. Echipa de aventurieri formată din Rainer Zietlow, Juan Carlos Fernandez şi Marius Beila a stabilit cea mai rapidă traversare a autostrăzii Pan-Americana. Echipa a avut nevoie de 11 zile, 17 ore şi 22 de minute pentru a parcurge cei 22.750 de kilometri şi a pornit apoi într-o cursă de promovare prin Statele Unite ale Americii. Cursa de promovare nu a fost contra-cronometru şi vizează promovarea modelului Touareg şi a abilităţilor sale speciale.

Călătoria echipajului a început pe 2 iulie 2011 şi a fost cu patru zile mai scurtă decât a deţinătorului anterior al recordului. Echipa a donat 10 cenţi pentru fiecare kilometru parcurs, fiind strânsă suma de 250.000 de dolari pentru ajutorarea a două localităţi din America Latină. Spre deosebire de versiunea standard a lui Volkswagen Touareg 3.0 TDI V6, modelul cu care au înregistrat cei trei aventurieri acest record prezintă un rezervor de 300 de litri şi anvelope speciale.

"Vrem să sărbătorim rolul important al autostrăzii Pan-Americane în dezvoltarea comercială şi uniunea unor ţări aflate de-a lungul său.

Totodată intenţionăm să dovedim puterea şi utilitatea unui vehicul diesel cu emisii reduse. Deşi nu suntem la primul test de anduranţă, cursa pe care o vom derula de-alungul şoselei pan-Americane va fi cu siguranţă cea mai incitantă de până acum", a declarat Rainer Zietlow înainte de a porni la drum.

Via | Volkswagen

Comentarii (5)

  • boooring !
    20 17
  • sa-l expuna acolo si sa-l lase acolo!
    17 18
  • Nu ar putea sa il aduca si in romanica ca sa faca atac cerebral toti papagalii?La o asa capodopera inginereasca ar merita admirata(mai putin pretul)
    12 5
  • Daca era despre orice fel de dacie,sareau in sus toti pupincuristii;asa,e boring...
    8 4
  • @
    Pe langa TOUAREG, m-au fascinat peisajele superbe.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru