Volkswagen va construi propriile sale motoare electrice

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 16.02.2010
Volkswagen si-a anuntat intentia de a productie propriile sale motoare electrice incepand cu anul 2013 la fabrica sa din Salzgitter.

Germanii de la Volkswagen au decis sa isi produca propriile sale motoare electrice pentru hibridele si vehiculele electrice pe care le vor construi in viitor. Scopul acestei decizii este de a imbunatati pe cat posibil modelele respective si de a creste performantele si autonomia acestora. Pe langa utilizarea acestor motoare pentru modelele Volkswagen, toate modelele Audi e-tron vor beneficia de motoarele electrice dezvoltate de Grupul VAG.

Volkswagen va construi noile sale motoare electrice la fabrica sa din Salzgitter, Germania. Primele motoare electrice create de Volkswagen vor debuta in productie pe E-Up!, care este asteptat sa intre pe piata in anul 2013. Pana atunci insa, Volkswagen va utiliza motoare electrice dezvoltate alaturi de partenerii sai si produse de Sanyo, Toshia si BYD. Primul vehicul cu motoare electrice de la Volkswagen va fi noul Touareg Hybrid, care va debuta in aceasta vara.

Dupa lansarea lui Touareg Hybrid, cei de la Volkswagen vor realiza o flota de modele Golf electrice, care vor fi testate in decursul anului viitor. In functie de testele realizate de inginerii Volkswagen, acestia vor putea dezvolta hibridele viitoare si alte modele electrice care vor folosi noile motoare produse in Salzgitter.

Chinezii de la BYD isi produc deja propriile motoare electrice pentru vehiculele pe care le vor lansa in urmatoarea perioada, iar americanii de la GM au anuntat intentia de a-si dezvolta propriile motoare incepand cu anul 2012.

Via | MotorAuthority

Comentarii (2)

  • nu au de ce , au ETRON
    SAU POATE ASTEA NOI OSA FIE FOTONOCE SI SUPERLUMINICE
    ;D
    4 3
  • SCZ DE LA ATATA RAS :))
    o sa fie fotonice....
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru