Lamborghini Aventador J - un singur exemplar!

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Luni, 05.03.2012
Lamborghini Aventador J este un exemplar unicat. Este un automobil de curse pur fără plafon și parbriz, dar care poate circula legal pe șosele. Și da, este de vânzare!

Da, e un automobil adevărat, și da, este de vânzare. Lamborghini Aventador J este un exemplar unicat care va ajunge în proprietatea unui foarte norocos și bogat client. Comunicatul de presă spune clar că nu vor mai exista alte exemplare, nici măcar prototipuri sau modele pentru muzeul Lamborghini. Așadar, cine va cumpăra acest exemplar va fi cel mai exclusiv client de Lamborghini

Aventador J este definiția purității în viziunea Lamborghini. Inginerii italieni au luat un Aventador și au eliminat toatele elemente considerate inutile. Astfel, Aventador J nu mai are nici plafon, nici parbriz. Au dispărut și sistemul de climatizare și navigația electronică. Aventador J este practic un fel de motocicletă supradimensionată pentru două persoane.

Pentru senzații tari, Aventador J folosește motorul V12 de 6.5 litri și 700 CP. Puterea este transmisă către toate cele patru roți, iar viteza maximă anunțată este de peste 300 km/h.

Litera J adăugată denumirii Aventador este inspirată de Appendix-ul J din regulamentul Federației Internaționale de Automobilism pentru mașini de curse.

O a doua referire ar fi la legendarul model Lamborghini Jota din 1970, versiunea mai performantă a modelului Miura. Jota, ca și Aventador J, a fost un exemplar unicat.

Via | Lamborghini

Comentarii (3)

  • :)
    Arata bine dar nu-i vad rostul. Sunt cateva variante fara plafon mai interesante ca pret si ca performante,de ce mi-as cumpara tocmai un Lamborghini ? Pentru ca este Lambo si trebuie sa dau 500 de mii pe el?Sau pentru ca-mi satisface ego-ul,voi fi singurul proprietar al unicatului model Aventador J ?

    Bullshit.
    3 16
  • @Excomunicatorule.......
    acest model unicat va sari mai mult k sigur de 1 milion euro........
    in al 2-lea rand este mult mai frumos decat SLR S. MOSS
    oare cat de bine e sa ai milioane in cont........si oare cat de 'ghertoi' teai simti sa conduci acest model cu 30 km/h......tear durea la banana.....
    13 2
  • hash3n2
    J
    Ala de la volan zici k e Darth Vader !!! Sunt curios dak isi mai aude respiratia in Aventador.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru