Aston Martin Cygnet - primele imagini oficiale

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.12.2009
Aston Martin a prezentat primele imagini oficiale ale modelului bazat pe Toyota iQ, pe care l-a denumit Cygnet. Acesta ar putea fi pus in vanzare la sfarsitul lui 2010.

Englezii de la Aston Martin au dezvaluit trei imagini oficiale ale modelului Cygnet, bazat pe Toyota iQ. Exteriorul lui Cygnet are un aspect impresionant si reuseste sa imbine grila fata in stil Aston Martin cu blocurile optice ale lui iQ, in timp ce stopurile si manerele usilor amintesc de alte modele ale constructorului britanic.

Elementul cu adevarat interesant al lui Cygnet este interiorul, realizat de mana de catre cei de la Aston Martin. In timp ce utilizeaza instrumentatia si arhitectura actuala a lui iQ, cei de la Aston Martin au desenat un interior extrem de luxos, care reuseste sa atinga nivelul oferit de celelalte modele create de acestia. Design-ul acestui model a fost realizat la centrul Aston Martin din Gaydon, de catre o echipa condusa de Marek Reichman.

Aston Martin Cygnet utilizeaza in intregime platforma lui Toyota iQ, acesta urmand sa fie oferit cu propulsorul de 1.33 litri cu patru cilindri. Desi modelul este deocamdata doar un concept, cei de la Aston Martin l-ar putea oferi spre vanzare la sfarsitul anului viitor.

Fabrica Aston Martin din Gaydon este suficient de flexibila incat sa permita instalarea unei linii de finisare pentru Cygnet fara a incurca productia curenta. Britanicii au capacitatea de a produce intre 1.000 si 2.000 de unitati pe an, care vor fi comercializate doar prin intermediul dealerilor Aston Martin.

Aston Martin va importa modele Toyota iQ gata construite, pe care le va modifica dupa specificatiile proprii. Astfel, pretul unui iQ va fi dublat dupa ce va primi tratamentul Aston Martin. Ulrich Bez, seful marcii Aston Martin, a declarat ca doreste sa le ofere clientilor sai o solutie noua de trasport, care ofera o combinatie unica de elemente diametral opuse. Realizarea unui model complet diferit fata de restul gamei ii va ajuta pe britanicii de la Aston Martin sa isi reduca media de emisii CO2 la nivel de gama pentru a se incadra in specificatiile Uniunii Europene.


Comentarii (29)

  • mda
    Au innebunit
    17 0
  • valentin
    NU NU
    si daca incepe de la 20.000 de euro tot vor vinde un uk
    5 4
  • bogdanel
    xxx
    Se baga pe o piata de nisa unde dupa cum se stie Mercedes cu al sau SMART sau Lancia cu Ypsilon nu au facut mare lucru.Cam greu sa vinzi niste buburuze la peste 20000 de iepuroi.
    15 0
  • Concurenta
    Sa inteleg ca ar trebui sa ne asteptam ca cel putin Ferrari si Lamborghini sa scoata cate un model din aceeasi clasa, ca sa aiba concurenta, nu? :)
    8 0
  • schumi
    Aston Martin
    Pe cand troleibuzul Aston Martin ?:D
    19 0
  • dezastru
    v-am spus eu ...maine poimaine tractore,biciclete....
    15 0
  • Din seria ce animal a mai vrea Aston Martin sa scoata...
    Dupa castorul-ornitorinc Logonda, vine acest hamster Cygnet....astia au decazut rau de tot.
    Pai sincer arata mult mai bine Toyota IQ decat copia asta.....
    10 0
  • astonamartin
    groaznic...
    10 0
  • Pt editorii automarket !
    Adrian
    Va sugerez sa puneti pozele cu Duster,in culoarea alb.Nu le-am vazut pe nici o publicatie.Se afla pe forumul Dacia-club la adresa : http://www.daciaclub.ro/Dacia-Duster-page-32-t154685-s930.html
    7 1
  • aston
    in ce situatie de cacao a ajuns lumea astea...nimic numai are valoare...totul se arde instant....numai exista absolut nimic care sa reprezinte intr.adevar ceva...probabil ei stiu foarte bine de ce fac astfel de modele..probabil altfel nu ar supravietui...insa este de tot ...
    6 0
  • .........
    mie unul imi place buburuza asta...........cred ca fuge de rupe:D
    2 6
  • Crysty
    Copie
    Are caroseria aproape identica cu cea a Smat-ului!
    6 0
  • Putina
    Caterinca
    de la anul o sa auzim si discutii de genul:

    Propietar VW GOLF TDI: Ba sa vezi azi am facut un Aston Martin, i-am dat un tir :)) nu putea sa se tina dupa mine
    Propietar Dacia Logan: Lasa ba, daca il fac eu cu Loganul cum sa nu il faci tu cu Golful care esti o valoare mondiala, esti cel mai haladit, cel mai tare.
    Propietar VW GOLF TDI: Oricum nu credeam ca o sa ajung sa fac un Aston Martin Cygnet cu Golful, am inteles ca au v10 pe astea benzinare
    Propietar Dacia Logan: Ce ba esti prost? Au v12-ele de pe Vanquish...suntem tari ba!
    8 1
  • prudentul
    ha! auzi aci
    cică "Exteriorul lui Cygnet are un aspect impresionant"

    Sebastian Toma, sincer, tu chiar crezi ce ai scris?
    6 0
  • @putina
    te plictisesti tare, asa-i? Oare si prin casa porti conversatii singur?

    On topic: O porcarie... s-a dus naibii industria auto.
    1 5
  • ptr cel de mai sus
    castravetele e iar taran....omul era ironic, nu sti sa citesti? "putina caterinca" dar nu avem pretentii de la tine, deja ti-ai capatat acest renume de Geoana al site-ului, intelegi tu aluzia, sper!
    4 2
  • reclame
    V-ati prostit si voi cu reclamele overlay peste tot pe site. Nu poti sa citesti nimic ca reclamele sar din toate partile ... uneori intercalandu-se.
    4 0
  • Marcel
    A citit cineva pana la sfarsit?
    "....Aston Martin sa isi reduca media de emisii CO2 la nivel de gama pentru a se incadra in specificatiile Uniunii Europene"
    Asta e motivul pentru care a fost construita masina. Nu le pasa ca vor vinde 1 sau 5000 de masinute.
    E mai ieftin decat sa plateasca penalitatile din 2012.
    Aici sunt penalitatile: http://ec.europa.eu/environment/air/transport/co2/co2_home.htm
    3 0
  • destepti
    smecher Ulrich Bez asta; ia masini de-a gata fara sa construiasca o linie de fabricatie pentru asta, le tuneaza, si se incadreaza ca marca in normele de poluare UE
    2 0
  • Bogdan
    Criza se simte peste tot
    Fac si ei ceva ce spera sa se vanda mai bine, daca vanzarile sunt asa cum sunt...bdw si BMW a facut biciclete si tractorase de gradinarit in perioade dificile.
    2 0
  • costin
    Cygnet
    Masina asta e o porcaria practic nimeni nu cred ca are nevoie de Cygnet ,dar daca ai prea multi bani e o jucarie care se parcheaza usor si nu trebuie sa treci pe la benzinarie din 2 in 2 zile . Si in plus suna mult mai bine aston martin decat toyota..:P.daca ai mai avea acasa un Vanquish ,un S500 , paraca e mai atragator Cygnet decat un smart sau iQ.Masina asta e o fita care trebie sa ti o permiti ca sa o intelegi. momentan nici eu nu o inteleg de la volanul unui logan dar toti prietenii lui tata cu S seria 7 au impresia ca e draguta si deoarece nu isi permit un DB9 pe pe criza sau ca DB9 nu este practic in oras ,pe ei Cygnet este o alternativa ineteresanta .SI in plus cand o sa apara o sa se vanda in prostie , toate pitipoancele o vrea unul roz care sa se asorteze cu geanta si iphonul.Asta e parerea mea .
    3 0
  • costin
    Cygnet
    si imi pare rau ca nu mi am corectat comentariul pt ca am scris ca un copil de cls 3
    2 0
  • o mizerie :))
    2 0
  • din cate stiu eu...
    Acest Aston Martin Cygnet se va vinde NUMAI proprietarilor de Aston Martin. Ca bonus şi ca alternativă de oraş.

    Adică nu le vinde un breloc, o cravată sau un ceas, le dă o maşină mică de oraş exclusivistă.
    2 0
  • Incredibil
    Dragi maniaci pe patru roti tin sa declar in mod oficial, citez : " a innebunit lupul". Ce d....ul este asta domnilor de la Aston Martin?
    Poate managerul de proiect a fost "beat ca un lord" cand a aprobat chestia asta, este singura explicatie care o pot accepta. Doamne fereste de mai rau.
    1 0
  • victor
    cygnet
    N-am intzeles : cobori din Aston Martin shi scotzi chestia asta din portbagaj ?
    1 0
  • Pentru Aston Martin:
    Si tu, Brutus?!
    1 0
  • Hunter
    Hehehe
    amuzant.
    1 0
  • o sa ajunga o masina de asta mica de oras sa coste mai mult ca un sedan
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru