Audi dezvaluie noile S4 si S4 Avant: 330 CP, 440 Nm!

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 23.09.2008
Audi a prezentat noile versiuni de performanta din gama modelului A4: S4 si S4 Avant.

Esential

333 de cai putere dezvolata unitatea V6 de 3.0 litri prezenta pe noul Audi S4.

Audi a prezentat astazi primele informatii oficiale despre noile versiuni din gama modelului A4: S4 si S4 Avant. Audi va prezenta in standul sau de la Paris noile versiuni de performanta S4 si S4 Avant.

Audi S4 beneficiaza de un motor supraalimentat, cu injectie directa, o unitate V6 de 3.0 litri si 333 CP si 440 Nm cuplu maxim. Prin cei 333 cai putere Audi a ridicat stacheta in rivalitatea cu BMW, modelul 335i avand in dotare doar 306 CP.

Performantele lui Audi S4 nu sunt deloc de neglijat, in conditiile in care noul model accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5.1 secunde. Versiunea break a noului S4 se tine aproape de modelul sedan, alergand de la 0 la 100 km/h in doar 5.2 secunde. Viteza maxima constructiva pentru ambele variante de caroserie este limitata electronic la 250 km/h.

In ciuda performantelor deosebite, inginerii de la Audi au pregatit un regim acceptabil in ceea ce priveste consumul. Vorbim de un consum mediu de 9.7 litri pentru S4 si 9.9 litri la 100 km pentru S4 Avant.

Noul S4 vine in varianta standard cu o cutie de viteze manuala prevazuta cu 6 trepte, iar pentru clientii mai pretentiosi, Audi a pregatit in varianta optionala sistemul S tronic cu dublu ambreiaj si 7 viteze.

Puterea este transmisa celor patru roti prin intermediul sistemului de tractiune integrala de la Audi, care repartizeaza 60% pe puntea spate. Audi a implementat pe noul S4 noul diferential sport, care ajuta la comportamentul sportiv al vehiculului in momentul in care accelereaza in viraje.

In ceea ce priveste designul noilor S4 si S4 Avant, Audi a operat unele modificari pentru a exista o diferenta fata de A4. In primul rand, sunt sesizabile modificarile aduse partii frontale, care prezinta o grila noua, cu barele dispuse vertical, pentru versiunile liniei S. Kit-ul special pregatit pentru S4 se evidentiaza prin jantele de 18 inch, eleronul spate si evacuarile duble.

Audi nu a anuntat inca preturile la noile modele, dar a specificat ca primele livrari vor fi efectuate in martie anul viitor.

Via | Audi

Taguri: 335i, A4, Audi, BMW, S4, S4 Avant

Comentarii (7)

  • total crap
    hai baieti sa vedem ce comenturi lasati si acum...hai astia cu peugeot,fiat si japoneze!hai honda si bmw club!expimati-va ca niste cocalari cum faceti de obicei pe situri si forumuri cand vedeti cate un audi ...hai "bagati mare" cu limbajul vostru elevat ...ceva cu audi, manele, tarani, logan
    0 1
  • andrei
    cum le-a ridicat stafeta cu rs4 acum ceva timp asa fac si acum ! tatonari placute :D
    0 1
  • gtrazvan
    @total crap
    Cocalar esti tu cu exprimarile tale.
    masian este foarte frumoasa, nimicd e zis dar nu este o exceptie.Ti se pare ceva exceptional la ea, RS4 este multicel peste ia , de ala ce o sa mai zici.

    Si apropo de cocalarii cu japoneze, ce masina (< 100 mii euro) face Audi sau concenul VAG sa bata Nissan GTR 35 de 79000 EURO???
    Sa vedem la stafeta asta ce face VAG.
    1 0
  • ducere in eroare
    pe cand citeam titlul si am vazut 330cp am avut reactia sa scriu in aria de comentarii ca are 333 cp apoi in text scrie intradevar ca are 333cp atunci in titlul le era greu sa puna 3 in loc de zero ca sa fie informatia corecta
    incredibili
    0 0
  • A4L
    cred ca este primul model de la audi avant care nu este reusit acest a4 avant cat despre noul a4 in general trebuia sa fie mai compact parca este un model care are o versiune cu ampatament marit cum este a8 si a8l deci daca v-a aparea un a4 normal si nu un a4l cum este acesta din urma ar fi foarte bine
    0 0
  • pt kknarul cu stafeta
    bai baiatule mitsubhishi evolution lancer varianta de 295 de cai iti face la orice ora kkturile audi care au 330 de cai, si la pret sa nu vb te rog ca te faci de kkt cu audi-ul tau cu tot, la banii care ii dau pe s4 imi iau evo lancer si imi ramane si banii sa imi mai iau ceva pt nevastamea si intorc si ca sa te oftic or sa intoarca mai multi capu dupa un evo lancer decat dupa audiul tau
    0 1
  • Blaa...
    ?a4L??!
    ti se pare ca are ampatament marit pt ca puntea fata este mai in fata decat la modelul precedent , cu cat este mai putina greutate dincolo de puntea fata masina raspunde mai bine. nu e si nici n-o sa fie vreun A4 L S sau XL
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru