BMW Isetta si Fiat Topolino se lanseaza in aceasta toamna

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 17.03.2009
Ofensiva modelelor de oras pregatite in comun de BMW si Fiat va da roade la Frankfurt, unde cei doi constructori vor lansa noile Topolino si Isetta.

Salonul Auto de la Frankfurt, care va avea loc in luna octombrie a anului in curs, va fi locul in care BMW si Fiat vor relansa doua branduri care au facut istorie acum cateva zeci de ani in insudtria auto: Isetta si Topolino. Cele doua modele de segment mini sunt dezvoltate in comun de cei doi mari constructori, impartind aceeasi platforma.

Filosofia de lansare a noului BMW Isetta si a noului Fiat Topolino va urma logica pe care Toyota a marsat in momentul lansarii noului iQ. Astfel, desi cele doua citycar-uri vor fi prezentate la Frankfurt, ele vor intra pe piata abia in 2011, din cauze care tin atat de criza economica, cat si de testarea reactiei pietei pe o perioada ceva mai indelungata.

Foarte interesante sunt solutiile de motorizare alese de catre cei dou constructori. Daca Fiat Topolino va beneficia la start de armata de motoare diesel Multijet de cilindree redusa deja existente in gama, Isetta va fi prezentat direct in versiune electrica, modlul BMW urmand sa beneficieze de aceeasi tehnologie prezenta pe electrica Mini E, aflata deocamdata in teste. Mai mult, Isetta urmeaza sa primeasca ulterior motoare separate pentru fiecare roata in parte, o solutie care va imbunatati radical spatiul interior oferit de modelul german

Ambele modele vor dispune de patru locuri, desi in prima faza se vorba de o configuratie cu doar trei scaune individuale.

Marea diferenta dintre cele doua modele va fi reprezentata insa de pret. Daca Fiat se va baza pe tehnologie clasica, solutie care va permite afisarea unor preturi reduse pentru noul model de oras (undeva la nivelul actual al lui Panda), BMW Isetta va fi un produs premium, iar acest lucru se va vedea si in eticheta. Primele zvonuri arata ca Isetta va costa in jur de 18-20 de mii de euro.

via | Leftlane

Comentarii (14)

  • Gabriel_r
    excelent
    Desi am fost incantat de conceptul Dacia Duster , cred ca ar fi fost mult mai imbucurator sa fi vazut la salon o solutie de acest gen , o masina de mic litraj pt uzul metropolitan . O solutie la un pret rezonabil , daca au scos sandero la 6.000 , inseamna ca sunt sanse sa scoata asa ceva pe la un 4000 . Cred ca ar avea un mare succes .
    0 0
  • jeremy
    cam scumpe
    Pai daca o sa fie la pretul fiatului Panda de acum, asta inseamna cam 6000-7000 pentru bucatica asta...hmmm un moft, parerea mea...
    0 0
  • LOL
    vorbim de bmw... chiar crede cineva ca va costa in jurul a 6000 euro? Nici o sansa! Iseta va fi probabil foarte scumpa pentru ce e, poate Topolino sa mai scoata parleala, desi... acum ramane de vazut.. e doar o parere
    0 0
  • ?
    acum am citit partea aia mare cu negru si bold LOL 18.000 e de-a dreptul amuzant si stupid. Ma indoiesc totusi ca va intra pe piata cu un pret peste seria 1.
    0 0
  • bmw
    s ar putea sa intre cu p[ret peste seria 1 pentru ca o sa fie o masina electrica
    0 0
  • ai dreptate
    Da, ai dreptate Razvan. Totusi pretul e absurd de mare in cazul in care nu va veni cu ceva inovatii masive, gen autonomie foarte mare. Probabil ca va fi genul de masina pentru starurile americane. Ca un om obisnuit nu va da niciodata banii astia pe asa o masina.
    0 0
  • SUV + MINI
    Ultima propozitie parca e un croseu...20.000EU. ZBANG! Mai vrei? Iti mai dam!! Vor fi masini pentru obraze subtiri si ecologiste in acelasi timp. Muncitoru' de rand va functiona pe bicicleta
    0 0
  • johny BOY
    probabil o vor face ptr a scadea media emisiilor de CO2/marca... avand la vanzare doar motoare mari, nu vor gasii alte solutii ptr a trece de normele impuse in viitorul apropiat de uniune...
    astfel din parteneriatul cu PEUGEOT ptr motoarele de 1.6 si din parteneriatul cu FIAt ptr buburuzele astea vor avea de castigat urmatorul lucru: ramanerea pe piata cu ceea ce vand cel mai bine.. Adica masini scumpe si puternice...
    Parerea mea...
    0 0
  • Gabriel_r
    sigur nu o sa fie 6000..
    @VladP , nici nu ma gandesc ca BMW-ul asta o sa fie 6000 , ma referam la Sandero si la ce ar putea sa scoata dacia in comparatie cu sandero la pret , ceva pe al 4000 . BMW isetta o sa fie probabil o vitrina tehnologica extrem de scumpa ( nu ca vechiul isseta :-) ) , nu cred ca isi propun cifre mari de vanzari cu el , vor soar sa paseasca in acest nou segment al masinilor mini de inalta tehnologie din clasa premium . Pt fiat insa ma gandesc ca ar trebui sa il scoata sub Fiatul 500 ca pret, sa aibe un oarecare sens ..cel mai sanatos pt ei ar fi sa faca iar masini populare ca pe vremuri ( fiat 500 cel vechi nu cel nou ) , mai ales in vremurile astea de restrangere economica .
    0 0
  • razvan magureanu
    isetta
    proiectul isetta este mort. Si nu e zvon. a declarat-o norbert reithofer in auto bild negru pe alb. BMW va face ceva complet diferit proiectul se numeste i-car si a primit unda verde. nu va parea mai repede de 2012. nu va mai luati dupa world car fans sau motor authority si copiati fara sa verificati sursele oficiale.
    0 0
  • mircea
    @razvan magureanu
    Hai sa asteptam pana in toamna. Que dices?

    Nu de alta, dar daca ma iau dupa AutoBild am mari sanse sa ajung tractorist cu acte. O sa iti dau cateva exemple de "surse verificate" cand ne vedem.
    0 0
  • Gabriel_r
    Nu conteaza asa mult
    Nu cred ca este foarte important cum se numeste proiectul sau ce cale abordeaza , cert cred ca este faptul ca BMW vrea sa scoata un mini premium pe piata , am auzit si eu de i-car si ca divergentele cauzate de acest proiect au dus in final chiar la plecarea lui Chris Bangle de la BMW .
    O intrebarea in afara discutiei : Am vazut pe strada zilele astea un nissan primera cu volan pe partea dreapta , am vazut si anunturi cu masini de vanzare cu volan pe partea dreapta . Nu este o lacuna legislativa faptul ca se permite inmatricularea acestor masini in spatiul UE ( stiu ca in Marea Britanie ..) ? ma gandesc ca anumiti soferi , mai ales cei slabi , pot pune in serios viata in pericol a celorlalti participanti la trafic , numai sa incerce sa depaseasca intr-o coloana dupa ce se plictiseste sa stea " cuminte " ..si poate sa faca un carnagiu .
    0 0
  • unde se face
    daca stiti sa-mi spuneti si mie
    unde se va face aceasta masina fiat topolino?
    in serbia-zastava?sau in italia?
    ca in serbia proiectul topolino e stopat
    0 0
  • BMW&Fiat
    Foarte frumos
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru