Bugatti Veyron ar putea avea un succesor hibrid

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 28.06.2012
Bugatti a confirmat succesorul lui Veyron. Unele voci susţin că acesta ar putea fi echipat cu un tren de propulsie hibrid. În plus, succesorul lui Veyron va fi mai uşor şi mai eficient.

Bugatti Veyron va avea un succesor, iar modelul ar putea fi echipat cu un tren de propulsie hibrid. Potrivit celor de la Auto Express, succesorul lui Veyron păstrează numele, dar renunţă la o parte din kilograme şi vine cu mai multă putere şi cu un plus de eficienţă. Din moment ce actuala generaţie a lui Veyron cântăreşte aproape două tone, reducerea masei supercarului din Molsheim nu ar trebui să fie atât de dificilă pentru un grup de ingineri care nu sunt nevoiţi să facă rabat de costuri. Vârful gamei Bugatti va debuta după anul 2014 şi unele voci susţin că modelul va putea să atingă 435 km/h.

Următoarea generaţie a lui Veyron va fi echipată tot cu un motor W16 cu patru turbine, care ar putea să dezvolte peste 1.200 CP şi cel puţin 1.500 Nm. Bugatti va păstra sistemul de tracţiune integrală al lui Veyron, cuplat unei transmisii cu dublu-ambreiaj şi şapte trepte. Noua generaţie a lui Veyron va fi mai uşoară cu cel puţin 100 de kilograme graţie folosirii intensive a fibrei de carbon şi a materialelor compozite.

Printre ideile vehiculate în birourile Bugatti se numără şi jantele din fibră de carbon, tehnologie existentă, dar neutilizată la scară largă pe fondul costurilor ridicate.

Ultimul exemplar al lui Bugatti Veyron a fost vândut în urmă cu un an, iar clientul şi-a primit maşina în toamna lui 2011. Prima generaţie a lui Veyron a fost dezvoltată în şapte ani şi este echipată cu un motor W16 cu patru turbine, care livrează 1.001 CP şi 1.250 Nm. Bugatti a dezvoltat ulterior mai multe versiuni ale lui Veyron, toate oferite în serii limitate.

Via | AutoExpress

Comentarii (12)

  • ....nu vad sensul propulsoarelor hibride pe aceste masini...ca doar nu sunt de folosinta zilnica...doar asa...sa fie in trend cu tendintele actuale?...cand vor face motoare pe hidrogen (PRODUS CONVENABIL SI LA SCARA)atunci da...mai zic ....
    10 2
  • ...pana una alta pt. aceste fiare bautura preferata ramane benzina 100%...sau ma rog...alti compusi imbunatatiti...ce deriva din benzina ...poate etanolu desi nu stiu foarte multe despre acesta din urma...
    7 0
  • C. Norris
    ce? s-au tampit si astia ?de ce hibrid?cata prostie cu ecologia asta...
    9 9
  • Sau motoarele cu celula energetica hybrid pe care Toyota le va inventa in viitor.
    4 3
  • Si pe viitor vom avea aceeasi politica? Un bolid putin mai frumos ca dracu?
    12 0
  • C. Norris
    Te pup Narcis!Pup...pup...pup.pup.....mua..pu.pu
    2 8
  • buna idee; sistemul hibrid va oferi mai multa putere pe perioade scurte, si nu va fi folosit pentru economie (similar cu KERS la F1)
    1 2
  • impostorule acum nu mai poti sa te mai dai io!
    4 6
  • Daca va fi hibrid nu cred ca o sa fie mai usor pt ca bateriile alea cantaresc o gramada
    1 0
  • Tu cu cine te mai creti?
    1 4
  • EU SUNT CHUCK,CEL VOINIC!!!!
    1 6
  • @ChuckNorrisBoss

    copilu' te vrei amuzant, dar esti de-a dreptul penibil
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru