Campanie romaneasca impotriva folosirii telefonului la volan

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 18.09.2009
Renault sustine o campanie romaneasca ce are ca scop reducerea accidentelor cauzate de folosirea telefonului mobil la volan.

Renault cauta sa isi aduca un aport important in ceea ce priveste siguranta rutiera pe drumurile din Romania. Constructorul francez sustine mai nou o campanie de sensibilizare a publicului, botezata "Esti asteptat acasa in viata!", care are ca scop reducerea numarului de accidente cauzate de erorile umane.

Asemeni campaniilor din Marea Britanie si Belgia, initiativa lansata in tara noastra incearca sa faca soferii romani sa renunte la folosirea telefonului mobil atunci cand conduc.

Potrivit statisticilor puse la dispozitie de Laboratorul de Accidentologie, de Biomecanica si de studiu al comportamentului uman, dezvoltat in parteneriat de Renault si PSA Peugeot-Citroen, 80% din totalul accidentelor rutiere sunt cauzate de eroarea umana. Dintre cele mai frecvente erori amintim: perceptia gresita a pericolului (30%), decizia sau actiune inadaptata in fata pericolului (20%), evaluare eronata (20%), interpretare imprecisa (20%) si erori generale (10%).

Cifrele sunt intarite si de Organizatia Mondiala a Sanatatii care sustine ca accidentele sunt a opta cauza de deces in lume, cu potential de a deveni a treia cauza in 2020.

Urmand exemplul activitatilor dezvoltate in Franta, in cadrul Laboratorului de Accidentologie, Renault a creat si in Romania o activitate similara.

Astfel, in cadrul Renault Technologie Roumanie, functioneaza o echipa de Accidentologie, care are drept misiune principala studierea accidentelor rutiere, a cauzelor si efectelor lor. Aceasta echipa furnizeaza date echipelor de inginerie, date ce constituie punctul de intrare pentru imbunatatirea continua a echiparii vehiculelor Renault. 

Comentarii (4)

  • Bun articolul !
    blondele si manelarii sa beleasca ochii bine aicea !!!
    9 0
  • bogdan
    mai sunt si altii in CLUB
    @aha
    MULT mai periculosi sunt vitezomanii cu mobil in ureche si care cred ca soseaua publica e circuitul propriu de curse/raliu.
    7 0
  • 0000
    NU vreau sa fiu misogin si poate vi se pare de neconceput ... dar de cand m-a lovit o femeie in spate am stat sa analizez cate vorbesc la telefon in trafic si cate nu ... cam intr`o luna am constatat ca ABSOLUT toate femeile pe care le-am zarit in trafic aveau telefonul la ureche ...
    7 0
  • ziron
    n-am nimic cu femeile nu vreau sa par misogin..
    dar in 3 zile erau sa ma buseasca 3 femei.. toate din aceeas cauza.. vroiau sa treaca de pe banda 1 pe banda 2 si bineinteles.. nu se uitau in oglinda laterala .. sau macar in aia de sus..
    auzisem la un post de radio.. nu`i zic numele sa nu se considere reclama.. recent s-a facut un studiu legat de accidente.. si surprinzator (sau nu) femeile erau cap de lista pt cauzarea accidentelor... motiv: "criza economica" .. la faza legata de criza am bufnit in ras :))

    acu nha... am intalnit si femei care se pricep bine la condus
    dar majoritatea nu prea au treaba.. fara suparare...
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru