VIDEO: Campanie geniala de siguranta auto in Belgia

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 14.08.2009
Belgienii pot sa simta pe pielea lor ce inseamna sa vorbesti la telefon in timp ce conduci printr-o campanie gandita si realizata excelent.

Taguri: siguranta, video

Comentarii (24)

  • Moskovitz
    Ce rahat de reclama,de parca ar trebuii sa ma descurajeze sa folosesc gadget-urile din masina ca un idiot a lovit un om....HELLO unii stiu sa conduca si cu telefonul la ureche, altii nu sunt in stare sa Conduca... da pai sa mai foloseasca telu...de aia trebuie sa ne ferim.. si sa inventat hands-free apropo.
    4 81
  • .....Huh ?. Prietene reclama se adreseaza persoanelor cu mai mult de 2 neuroni deci tu nu te incadrezi asa ca uita-te la altceva.

    P.S. O sa te salut cand o sa te vad cu masina infipta intr-un copac iar tu stand cu telefonul in gura si cartela in gat o sa intrebii mirat de ce ai facut accident ca doar masina se conduce singura nu ai nevoie de 2 maini ca sa o controlezi.
    58 1
  • Stelian_Opincariu
    Made in China
    3 49
  • Moskovitz
    Tov. Moskovitz , s-au facut milioane de studii referitoare la acest subiect. Dar daca tu zici ca esti mai destept decat acei cercetatori , anunta-ne , ca sigur mai ai si alte idei la fel de "geniale".

    PS: ar trebui sa ne ferim si de tine se pare , pentru ca n-ai inteles nimic din campania asta.
    50 2
  • cristi
    campanie siguranta rutiera
    erau la televiziuni si ceva spoturi din romania poate educatia ar fi binevenita @AUTOMARKET.

    multumesc
    14 3
  • Fumoasa reclama si au dreptate
    13 0
  • mihai2001
    Campania se adreseaza tuturor soferilor
    Nu cred ca ai fi in stare sa mai raspunzi la telefon dupa ce ai trecut printru-un astfel de accident in realitate. Au foarte mare dreptate cei care au f aceasta campanie.

    Dintr-o secunda de neatentie si cel mai tare sofer poate gresi. De fapt asta e o alta problema, unii au impresia ca sunt atat de buni la volan incat se baga in tot felul de situatii din care din pacate nu mai pot iesi decat intr-un "SAC".
    12 1
  • macelarul
    dar daca...
    Dar daca nu ai tel langa calc, te duci in alta camera raspunzi si te intorci... nu vezi nimic:) apoi dai play again... te mai suna?
    5 1
  • Cristi
    handsfree
    Problema nu este folosirea sau nu a handsfree-ului, ba chiar mi se pare putin penibila legea care permite utilizarea telefonului mobil doar cu handsfree. Se poate conduce lejer cu o singura mana, mai ales o masina avand cutie automata, problema grava este distragerea atentiei, care nu se rezolva cu niciun handsfree.
    10 4
  • jenant
    ... un cotet sinistru de reclama!
    0 14
  • Marfa
    Super taree :)))))
    3 1
  • Moskovitz
    moskovitz
    Moskovitz esti un idiot
    10 4
  • Absolut normal.
    Asa se intampla in tarile civilizate, nu la noi, unde trebuie sa fii tot timpul in priza cand conduci sa nu lovesti groapa, pisica, om, caruta, masina, camion....etc. Cu cat este mai subdezvoltat sistemul de comunicatii al unei tari, cu atat soferii sunt mai buni, mai "dezvoltati" si pot sa conduca in situatii mai grele de drum....vorbind la telefon, pe zapada cu cauciucuri de vara si alte situatii foarte cunoscute noua, dar imposibil de gandit pentru cei mai civilizati. Ganditi-va, daca vine un sofer din Bombay in Romania, se crede in pustiu daca face comparatie cu haosul din tara lui si ar putea evita multe situatii de accident.

    Am vazut si in Anglia cand s-a facut un mare tam-tam cand o masina de politie a schimbat banda pe autostrada fara sa semnalizeze si au fost filmati de alt sofer...pentru ei, asta era greseala maxima. La noi, nici nu ii mai bagi in seama, cat timp ii vezi ca schimba banda, este ok. Nu mai zic, ca deja este normal sa il vezi pe Base cu ochii cat cepele iesind din bar si urcandu-se in masina. Ganditi-va ce scandal ar fi intr-o tara civilizata pentru un asa comportament.
    14 0
  • In State, pe highway, a schimba banda fara sa semnalizezi e la ordinea zilei. "Intodeauna cel din spate e vinovat", pe asta se bazeaza rednecks-ii! Si daca semnalizeaza shimbarea de banda sa vezi apoi cum merg zeci de km. uitand ca semnalizatoarele sunt in functiune. Apoi a manca, a bea cafea fierbinte, cola, a vorbi la telefon, a se machia, a lucra pe laptop sau a citi ziarul nu sunt activitati rar intalnite.
    4 6
  • Laurentiu
    soferi buni
    Cele mai multe accidente mortale sunt provocate de soferii capabili (precum moskovici) care nu au loc pe drum de soferii mai putin capabili (de exemplu cei care nu vorbesc la telefon sau care culmea tupeului respecta viteza pentru tronsonul respectiv de drum si care in imbecilitatea lor respecta in general regulile de circulatie si de bun simt). Din pacate de foarte multe ori nu mor primii... (desi pentru societate ar fi mult mai bine)
    11 2
  • Super tare
    Nota 10 pentru idee si punerea in practica a reclamei !!! Sa-ti sune telefonul tocmai cind sare ala in fata masinii!!!!!
    3 2
  • Moskovitz, idiotule, nu e vorba de experienta la volan, daca stii sau nu sa conduci ... poate aparea o situatie unde daca nu poti sa profiti de acea fractiune de secunda, faci accident, daca vei avea nevoie de ambele maini ? daca esti atent la conversatia la telefon si nu mai esti atent la ce se petrece in jurul tau exact in fractiunea aia de secunda? .... despre asta e vorba, dumbass.
    3 1
  • bbbobbbo
    respectati bunul simt in trafic!
    de acord cu Laurentiu 2 comentarii mai sus.

    @Moskovitz: tot asa de bazat era si soferul ala de microbuz care a trecut calea ferata numarand banii (ca doar era sofer bun, cu experienta, amendat deja de 7 ori in doi ani, si ce pana lui), de au murit 13 oameni.
    3 1
  • scurt la minte
    in 90% din cazurile in care un sofer :
    - nu e capabil sa mearga pe banda lui si tinde mai repede sau mai incet sa treaca pe banda alaturata
    - merge cu 40km/h pe o portiune de drum unde ai voie cu 60
    - schimba benzi fara a semnaliza (ma rog, aici e mai mic procentul, ca sunt si prea multi "doar" nesimtiti)
    - trage brusc pe dreapta dupa ce s-a lalait un km facand celelalte 3 operatiuni de mai sus
    ei bine, in 90% din cazurile astea, la volan este un dobitoc/o dobitoaca in mijlocul povestirii aventurilor traite pe cand crosetau la andrele in timp ce urmareau telenovela favorita in Bamboo. Ca altfel nu-mi explic ce pot sa vad la unii soferi vorbind un sfert de ora intreaga la telefon, pana scap de ei.
    Ca uneori e urgent sa raspunzi la tel, pot sa inteleg. Dar ce e urgent rezolvi in 15 sec, nu in 15 minute. Restul, e palavrageala de cretin care are intamplator si un volan in mana.

    Statistica este ochiometrica, bazata pe ore intregi de condus zilnic prin Bucuresti si prin tara.

    Si uite asa se produc accidentele! El/ea nu este atent/a la drum si la problemele din trafic, eu ma chinui sa scap de tolomac/a si fortez in situatii mai putin sigure pentru mine sau pentru cel care vine din contrasens...si tot asa. Zici "doamne fere!"...dar si mai mult zici: "tata, daca vrei sa povestesti chiar toata telenovela, trage pe dreapta si lasa sofatul altora!"

    Si apropo: regulile nu sunt facute pentru aia 1% care sunt (sau se cred) cu o secunda mai destepti! Regulile sunt facute pentru aia 99% care chiar nu sunt capabili sa functioneze fara ele!
    4 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    CEI CARE AU FACUT RECLAMA,SUNT INAINTEA NOASTRA CU MULT.ADICA MULT MAI CIVILIZATI.VA SFATUIESC SA MERGETI CU MASINA IN GERMANIA,AUSTRIA,FRANTA,NOUA ZEELANDA,ANGLIA,SA INCERCATI SA FACETI FIGURILE CARE SE FAC LA NOI(ADICA SA VA DATI VOI MARI SI TARI) SI MAI VORBIM DUPA AIA.ASTIA SUNT OAMENI CARE AU CEL PUTIN 100 DE ANI DE CIVILIZATIE INAINTEA NOASTRA,STIU SA SE RESPECTE UNII PE ALTII,MAJORITATEA O DUC MULT MAI BINE CA NOI(NU PRIN FURT,PRIN MUNCA) SI NU UMBLA CU FIGURI IN CAP,STIU SA FIE EGALI UNII CU ALTII,CHIAR DACA UNII AU DE EXEMPLU B.M.W SI ALTII AU MASINA MAI IEFTINA.E BUNA CAMPANIA LOR,PENTRU CA SUNT CONSTIENTI CA E DESTUL DE NASOL,DAR CA SE POATE INDREPTA SI ASTA...LA EI..........
    5 0
  • cristi
    campanie siguranta rutiera 2
    LA aparitia stirii cativa au strambat din nas cand am scris ca inceputul sigurantei e educatia rutiera, cel mai NOU accident din trafic :microbuz cu 13 morti ; vine sa ii contrazica pe ''CEI MAI BUNI SOFERI AI TARII'' si speram ca ii mai si tempereaza in a respecta regulile de circulatie.

    PS 1: o viteza de 120-140 km/h , in portiuni cu restrictie de sa zicem 100 km/h , aduce puncte de penalizare si multe oportunitati de evenimente rutiere si tot ce castigi la o distanta de 2-300km parcursi e 30 min. MERITA?
    PS2: O sa vina multi viteji si vor spune ADRENALINA , DA oavem din plin la stirile dela 17-19....
    1 1
  • :P
    Am intrat pe site, dar pacat k e valabil doar pentru numere din Belgia. Oricum smart kids. :)
    2 0
  • SMS in timp ce conduci?!
    Aici campania din Marea Britanie, Tara Galilor:
    http://www.youtube.com/watch?v=8I54mlK0kVw&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Etgdaily%2Ecom%2Fcontent%2Fview%2F43643%2F97%2F&feature=player_embedded
    Nu mai este nevoie de comentarii.
    0 1
  • copac
    Ce atata tevatura, bluetooth sau handsfree.

    Dar am o solutie: viitoarele masini sa aibe in caroserie ceva care sa ecraneze semnalul telefonic, si gata, nu mai suna :D

    Vrei sa suni ? Foarte bine, trage pe dreapta pe avarii, iesi din masina si suna. :)

    Iar daca primesti un apel, telefonul doar sa indice ca ai un apel in asteptare. Opresti iar si raspunzi.

    Problema rezolvata :)) Tadaaaaaaaaaaa :).
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru