Dacia Lodgy debutează în România în iunie

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 17.01.2012
Dacia Lodgy va fi lansat pe piaţa din România în luna iunie, anunţă oficialii Dacia. Modelul debutează în Europa în aprilie.

Dacia şi-a prezentat astăzi rezultatele financiare pentru anul 2011 şi a dezvăluit o serie de informaţii despre noile sale modele. Lodgy, noul model al constructorului din Mioveni, va fi lansat pe piaţa din România în luna iunie, la trei luni de la prezentarea de la Salonul Auto de la Geneva. Pentru moment, oficialii Dacia nu au vorbit despre motorizările sau dotările noului lor model, dar au confirmat ceea ce era deja evident – acesta va avea o motorizare Euro 5. Ca de obicei, Dacia va aplica strategia care a făcut-o ceea ce este astăzi: "raportul preţ/echipamente, esenţa forţei Dacia" , după cum a subliniat Thomas Dubruel, Director Comercial Dacia.

Modelul de familie este disponibil în versiuni cu cinci sau cu şapte locuri şi va debuta la Salonul Auto de la Geneva din luna martie a acestui an. Lodgy are o lungime de 4.5 metri şi promite un volum considerabil al portbagajului, chiar şi în varianta cu şapte locuri. În comparaţie cu Logan MCV, Lodgy este mai lung cu peste 30 de milimetri şi promite un portbagaj mai spaţios.

Logan MCV se mândreşte cu un portbagaj de 198 de litri în versiunea cu şapte locuri şi 700 în versiunea cu cinci locuri, în timp ce Duster, un model cu 200 de milimetri mai scurt decât Lodgy are un volum al portbagajului de 475 de litri.

Dacia Lodgy este un model menit să atragă o altă categorie de clienţi, fiind destinat familiilor mari. Respectivul segment este nou pentru constructorul român, deşi oferta sa include deja un model cu şapte locuri. Deşi există posibilitatea ca Lodgy să canibalizeze vânzările lui Logan MCV, unităţile respective vor reprezenta un procent mic în raport cu vânzările totale de Lodgy şi Logan, deci nu este vorba de o problemă reală. Oficialii Renault au specificat într-o declaraţie anterioară faptul că Lodgy nu riscă să pericliteze vânzările lui Scenic, deoarece modelul Dacia îi este destinat unui alt public.

Comentarii (6)

  • Razica
    1.6 DCI
    Sunt curios daca pe acest model vor pune si motorizarea de 1.6 dci 130 cp de pe renault sau vor merge in continuare pe 1.5 dci in diferite versiuni de putere.
    9 0
  • ****
    sa vina cu motorizarea benzina 1.8 si diesel 1.9
    2 13
  • Catalin
    ba o sa canibalizeze !
    francezii care si-au luat Loganul MCV au renuntat la S klasse ?
    6 14
  • Vasile
    Tare
    Masina este superba , desi nu a fost proiectata cu acest scop , sigur are si o aerodinamica de invidiat !
    10 7
  • Iulianiulianb
    Din fata sandero si din spate tramvai, aceleasi cazane
    4 9
  • puimarin
    Urîtă
    urîtăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru