Daimler a renuntat la pachetul de actiuni detinut la Chrysler

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 28.04.2009
Oficialii Daimler au anuntat ca renunta la pachetul de actiuni de 19.9% detinut la Chrysler. Aceasta decizie va grabi probabil negocierile grupului american cu cei de la Fiat.

Chrysler se afla intr-o situatie limita: pana pe 30 aprilie trebuie sa finalizeze discutiile si tratativele cu Grupul Fiat. Termenul limita impus de Guvernul american pentru restructurare i-a facut pe cei de la Chrysler sa grabeasca negocierile insa, chiar si asa, se pare ca discutiile intre cei doi mari constructori nu se vor finaliza asa de repede.

Daimler a incercat sa dea un imbold negocierilor si a anuntat astazi oficial ca renunta la pachetul sau de actiuni de 19.9% si la pretentiile de rambursare a unui imprumut de 1.5 miliarde de dolari, acordat grupului american in 2007. Mai mult decat atat, intelegerea dintre cele doua parti, Daimler si Cerberus, presupune ca grupul german se obliga sa plateasca Statelor Unite 200 de milioane de dolari pentru planurile de pensii Chrysler, pe urmatorii doi ani.

Dupa aceasta decizie, Cerberus poate trata altfel cu Fiat, problemele legate de patronaj fiind practic incheiate.

via | CarScoop

Comentarii (4)

  • Chrysler
    Cerberus nu va mai trata cu FIAT, pentru ca si Cerberus a renuntat la Chrysler, in noua organizare a companiei Chrysler sindicatul auto UAW va detine 55% din actiuni, FIAT va detine pentru inceput 20 % (urmand ca pe parcurs sa-si mareasca pachetul de actiuni la 35 %) iar creditorii Chrysler au primit 25 % din companie .
    0 0
  • Ceva e putred in
    interiorul Chrysler. Nimeni, mai ales un american nu renunta la ceva degeaba. Sper sa vedem si detaliile ascunse ale "renuntarilor" legate de Chrysler.
    0 0
  • Andrei Alexandru
    :)
    Tot ceea ce se intampla este ca Chrysler sa mai existe si in 2010 poate. Daimler a facut ceea ce probabil a fost "rugat", Fiat face la fel si Cerberul face la fel. Astea sunt jocuri politice si nu au nimic cu economia. La fel si chestia cu Opel si Fiat.
    0 0
  • Dodge
    Daca mi-ar pare rau de Chrysler,ar fi prin simplu motiv ca nu as putea sa achizitionez in viitor Dodge Challenger.ATAT.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru