EXCLUSIV: Land Rover testeaza noul LRX pe Nurburgring

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.09.2009
Inginerii Land Rover testeaza fratele mai mic al lui Freelander pe circuitul german Nurburgring. Modelul LRX este deocamdata doar in stadiul testelor de sasiu.

Fotografii de la Carpix i-au surprins pe inginerii Land Rover in timp ce testau sasiul noului LRX la Nurburgring. Exemplarul testat de inginerii englezi nu este decat un prototip care ruleaza pe sasiul lui LRX dar foloseste o caroserie modificata de Freelander. Dupa cum puteti observa, modelul este mai scurt si mai ingust decat Freelander, ceea ce inseamna ca Land Rover pregateste un SUV compact.

Conceptul Land Rover LRX a debutat la Salonul Auto de la Detroit din 2008 iar modelul de productie inspirat de acesta ar putea fi lansat pe 17 iunie 2010, odata cu aniversarea a 40 de ani de existenta ai marcii britanice. Noul Land Rover LRX va beneficia de tehnologii ecologice, care vor reduce consumul de carburant si emisiile acestui model. Printre acestea putem enumera un sistem Start&Stop, dar si posibilitatea introducerii unei tehnologii de dezactivare a cilindrilor.

Englezii de la Land Rover ar putea dezvolta si o versiune hibrida a lui LRX, care va emite mai putin de 120 de grame de CO2 pe kilometru. Pe de alta parte, versiunea standard a lui LRX va emite circa 150 de grame de CO2 pe km.

In materie de design, este foarte probabil ca versiunea de serie a acestui model sa preia numeroase elemente de design de la LRX Concept.

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru