FOTO EXCLUSIV*: BMW M5 se pregăteşte de lansare

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.12.2010
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, imagini cu prototipul viitorului BMW M5 în versiunea cea mai apropiată de producţie.

Inginerii BMW au fost surprinşi de fotografii de la Carpix în timp ce testau o versiune îmbunătăţită a prototipului viitorului M5 F10. Modelul din imagini prezintă jante de aliaj mai mari, un set de discuri de frână de dimensiuni impresionante şi aripi umflate pentru a face loc noilor jante. Cel mai probabil, prototipul din imagini este identic cu versiunea de producţie a lui M5 în ceea ce priveşte aceste caracteristici, iar debutul modelului este foarte aproape.

Dat fiind stadiul avansat în care se află prototipul, sunt şanse mari ca debutul acestuia să aibă loc la Salonul Auto de la Geneva din martie 2011. Din păcate pentru fanii din America de Nord ai lui M5, debutul la Detroit în acest an este puţin probabil. Modelul a avut deja trei apariţii la această rubrică, una dintre acestea având în prim-plan prototipul viitorului M5 fiind transportat cu o platformă pe Nurburgring în urma unei defecţiuni. Chiar şi cei de la Pirelli l-au testat pe Nurburgring pentru a-şi optimiza noile pneuri, iar modelul şi-a rezolvat între timp problemele de fiabilitate.

BMW M5 F10 este echipat cu un motor V8 bi-turbo care dezvolta peste 550 CP. Unitatea respectiva este bazata pe motorul care echipeaza noile X5 M si X6 M.

Motorul de 4.4 litri al acestui model este cuplat unei transmisii cu dublu ambreiaj, care rezista cu stoicism la cei 800 Nm dezvoltati de noua creatie a departamentului Motorsport de la BMW.
Producătorul bavarez va aplica tehnologia EfficientDynamics chiar si pe noul M5, modelul urmand sa aiba un consum de carburant mai scazut decat cel al generatiei precedente, iar emisiile de CO2 vor fi si ele mai scazute.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (11)

  • OO da
    Sa curga comentariile..:))
    6 4
  • vrem imagini cu noul wv jetta
    8 14
  • gabone
    pneuri
    Dupa cum se poate vedea masina pozata de paparazzi este incaltata cu pneuri Dunlop !!! Deci cum ramane cu cele Pirelli ?
    5 5
  • si preturi ,deja se poate comanda in romania
    6 3
  • pirelli sunt niste zdrente decauciucuri,dunlop sunt super si mai sunt si facute in germania
    7 9
  • pireliutza
    pentru fane cazut un DfUNdLOP
    mai sunt facute si in slovenia, polonia si. . . china
    6 3
  • @pireliutza
    uitate mai atent pe clasamentele din revistele auto cu opinii dela utilizatori si o sa te convingi ca pirelli nu au nici o treaba cu performanta,nu mai sunt ce au fost odata
    4 8
  • pireliutza
    am spus doar ca sunt facute SI in .....

    eu merg pe Michelin
    7 2
  • bleah, niciodata nu as da bani pe unu d'asta


    ce fraza de fanboy audi , cred ca i-a uns pe suflet :)

    belea masinutza, de la anu' sedanurile sportive vor avea un nou etalon catre care sa tinda :)
    6 4
  • @LAUCALIN
    Acum o sa fie mare cutremur in Ingolstadt , ca aia rapid au scos RS6 cu 580hp dupa 2 ani pe piata lau scos sa nu o ia la moaca de la noul M5 F10 cu 550 hp care vor face cat la audi 650.
    Sa vedeti ce evlavie va avea noul BMW M5.
    12 5
  • ii vrajeala totala v-a avea defapt 580cp .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru