GERMANIA: Dacia Sandero, locul al 7-lea în topul fiabilităţii ADAC în clasa mică

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.05.2011
Dacia Sandero ocupă un onorabil loc şapte în clasamentul german al celor mai fiabile maşini din clasa mică. Topul a fost întocmit de ADAC pe baza defecţiunilor raportate de clienţi în 2010.

Ca în fiecare an, Clubul Auto German, cunoscut pasionaţilor drept ADAC, publică un clasament al celor mai fiabile maşini vândute pe piaţa locală în anul precedent.

Organizaţia germană, care numără peste 17 milioane de membri şi peste 27 de milioane de maşini, a publicat şi în acest an rezultatele sale, bazate pe sesizările clienţilor. Studiul ia în calcul modelele existente pe piaţa din Germania de cel puţin trei ani, vândute în 50.000 de exemplare, cu cel puţin 10.000 de unităţi livrate pe an.

Şi anul acesta, Dacia Sandero a reprezentat bine brandul românesc, poziţionându-se pe poziţia a şaptea a clasamentului creat pentru clasa mică. Primele trei locuri au fost ocupate de Mini, Peugeot 207 şi Mitsubishi Colt, însă hatchback-ul românesc a devansat modele cu renume precum Volkswagen Polo, Opel Corsa şi Renault Clio.

Potrivit studiului german, problemele raportate de clienţii modelului românesc au vizat în primul rând bateria, frecvent descărcată, şi sistemul de aprindere.

ADAC a luat în calcul doar defecţiunile serioase care duc la nefuncţionarea maşinii.

Un alt model românesc, Dacia Logan, a înregistrat rezultate mult mai slabe, poziţionându-se pe poziţia 24 din 27. Problemele raportate de clienţii Logan au vizat mai mulţi senzori, sistemul de injecţie şi de aprindere, precum şi pompa de combustibil.

Poziţie        Model
1 MINI
2 Peugeot 207
3 Mitsubishi Colt
4 Opel Meriva
5 Nissan Note
6 Skoda Roomster
7 Dacia Sandero
8 Ford Fusion
9 Mazda2
10 Volkswagen Polo
11 Opel Corsa
12 Renault Clio
13 Ford Fiesta
14 Citroen C3
15 Nissan Micra

 

 

via | ADAC & Capital

Comentarii (16)

  • Marius
    Masinuta buna - si asta o spun eu, ca proprietar de Sandero
    Pentru cei care au modele Sandero si Logan, in echiparea de baza, cumparate noi..........acest clasament de la ADAC este foarte adevarat. Eu de exemplu, am un Sandero, motor 1.4, si alarma montata de dealer. Bateria m-a lasat in sezonul rece. Este una slabuta, cu amperaj mic, iar alarma "suge" multa energie in stand by. Mergeti la un meserias sa va masoare curentul in stand by. Altfel, va treziti ca ramaneti pe coclauri sau pe la munte, fara baterie.
    In ce priveste aprinderea, pana sa porniti motorul, lasati sa se stinga toti martorii din bord. In caz contrar, veti avea probleme cu timpul. Si nu in ultimul rand, sub nicio forma sa nu mergeti cu rezervorul aproape gol, pt ca riscati sa prajiti pompa de carburant. Tot timpul sa aveti minimum 10 litri in rezervor.
    In rest, e o masina buna. Nu va mai luati dupa altii care va sfatuiesc la scule second hand cu multi km. La urma urmei, saracul e si-al dracu. Nu-si permite ceva nou, dar are pretentii mari. Masina second merita doar de la persoana fizica, de 3-4 ani si maxim 100 000 km. Altfel, cam e pierdere de timp si bani. Bafta!
    41 5
  • Dacia Sandero
    cum se explica atunci ca loganul, o masina cu aceleasi motoare si componente electrice e pe locul 24 din 27? sandero e o aparitie relativ recenta pe piata si cred ca ar fi mai relevante rezultatele unui studiu facut peste 3 ani.
    7 7
  • Sandero
    Normal ca-s fiabile, ca-s asa chele ca nici n-are ce sa se strice.
    24 11
  • @marius
    bravo nene, un post clar , folositor si adevarat

    keep up the good work
    8 3
  • @Marius
    Daca trebuie sa-i schimbi bateria de noua ca e prea slaba si o omoara...ALARMA.???!!! si apoi sa ai minim 10 litri in rezervor....Auzi,volan are sau e optional (cum era pe timpuri parasolarul pasagerului la Solenza_un alt produs Dacia)?Asta numesti tu masina fiabila?Eu am un Golf 4 de 6 ani (fab. 1999),nu am schimbat bateria(si am alarma),merge si cu 2 litri de motorina in rezervor (si nu se ,,prajeste ,,nicio pompa) ,are 245 000 km(83000 la mine) si nu am ramas pe coclauri cu sau fara martorii din bord.si o sa mai mearga muuuuult timp dupa ce o sa duci Sandero-ul la Remat!
    11 22
  • sandero
    si sa nu va lese pe coclauri iarna sa nu uitati sa puneti vata minerala pe janta sub capace sa nu-i racea rulmenti
    1 1
  • Victor
    Io nu cred ca Sandero este mai fiabil decat Polo sau Fieste,dar daca nu va convine platiti platilor cateva mii de euro in plus pe acele masini,si o sa aveti si fiabilitate,dotari,performanta(desii pretul este posibil sa ajunga la dublu),samd.

    Sandero este o masina excelenta la banii ei,dar atat la banii ei.
    3 5
  • cocalari cu Golf
    Cine e cocalar cu Golf aici, si-si da cu parerea despre masini?
    Ati ghicit: nimeni altul decat LUCCI!!!
    Masina lui e cea mai buna e second-hand si e si germana!

    Dam pariu ca are si geamuri fumurii, si "genti" de "haluminu"?
    13 5
  • Victor
    Adevarat,auzi si tu tampenie maxima,golfu de 250 K mai bun decat un Sandero nou =))))))))))))),cred ca ii scartaie curelele,placutele,trage intr-o parte ca ii trebuie refacuta geometrie,zdrangane bucsaraia si suspensii sunt si ele imbatranite,masine cred ca sta pe burta.

    Daca lucrurile astea nu se intampla inseamna ca s-au bagat bani in masina asta cat intr-un Sandero nou...
    10 3
  • pt. ofticosii specialisti
    Victore,sa-ti moara la intrare daca Golful meu troncane,scartaie ,toceste anvelopele etc?Uite cine-si dau cu pareea!Unii care nu stiu ce sunt alea consumabile la o masina si in mintea lor daca ai Sandero nou inseamna ca ai masina. Nu,ai autoturism ,nu masina.Sa va vad Sandero-ul peste 11-12ani ,sub gramada de rable la Remat ,dar astea sunt tampenii,nu,voi aveti dreptate! De ce oare un Logan din 2005 cu 120.000 costa 2000 de euro? A,da, nu are geamuri fumurii ...
    9 10
  • *****
    auzi la smeul cu golful k el na schimbat bateria din 99 '....dute pustulica in spatele blocului si mintei pe copilasi de la gradinita .....pacat k nu mai am sa iti arat logan in 5 1/2ani cu 336 mii km .... arata mai bine decat golful tau din 99 ......de ce un logan costa 2000 euro ???
    6 5
  • Victor
    @Lucci
    Prietene scuzama,asta este si diferenta intre un Sandero nou si un Golf sh,la o masina mana a doua cu mai mult de 50 de mii km in mod sigur incepi sa toci consumabile,care costa,iar la una de peste 100 de mii incepi sa intri in dastea mai complicate gen rulmenti,discuri,cauciucuri,ai sanse mari sa ii schimbi o turbina,poate un ambreiaj,curele samd.

    La o masina cu 250 de mii km ai foarte mari sanse sa iti crape piese scumpe gen pompa de injectie,amortizoare basca ca nu mai ai puterea aia din talon si nici consumul din cartea tehnica,de fapt Golfu tau obosit nu mai indeplineste nici un parametru al masinii noi.

    Masina ta are numar de Bulgaria si volan pe partea dreapta??

    De ce te-ai limitat la un Golf,cu banii de pe un Sandero iti iei taica un S-Class,din 1999 cu 500 de mii Km,nu mai merge mare lucru din masina aia da o sa fii ala din autobuz cu cea mai tare masina.

    Fratilor,orice s-ar spune,orice ar visa tot felul habarnisti,o masina noua este o masina noua,chiar daca nu are 4 cercuri sau nu e nemteasca,este noua fratilor,pana pe la 100 de mii km nu crapa cine stie ce,in timp pt un sh mai la acelasi pret cu o masina noua costurile de intretinere sunt mult mai ridicate fata de ce va permiteti voi.

    Desigur nu ma refer la cei care isi permit un Golf nou dar prefera sa isi ia unu de 2 ani si 50 de mii km ca sa faca o economie de 30-40%.
    7 2
  • danic4
    prietene lasa-ne cu cotetul tau de golf din 1900 toamna cu peste 245000 +200000 pe care nu ii vezi tu...
    si asa pentru tine ca mi-au trecut mai multe masini prin mana, o baterie tine cam cca 4 ani de zile.
    Sandero este o masina ok pentru cat platesti pe ea.

    fac o paranteza: exact ca cei care se duc in Bulgaria la un sejur la hotel de 4 stele si platesc 25 Euro/noapte de persoana si incep sa scrie aiurea ca totul a fost naspa petru all inclusive, etc
    Tu te gandesti ca dai doar 25-30 euro, ce vrei de banii astia???

    asa si cu Sandero...e ok pentru cat costa...iar romanu daca nu isi cumpara o caruta VAG (cu 300000km) infecta cu numere de UK si volan pe partea dreapta nu se simte bine
    6 1
  • pt.toti
    Victore,daca si la masini te pricepi ca la gramatica,e clar! Mai ,,danic4'',tu ai citit primul comentariu al lui Marius? Ai habar ca eu i-am dat o replica raportata la opinia lui despre Sandero ,cum ca ar fi ok ca masina dar are aia,aia,aia, cu bateria ,cu 10 litri ,cu martorii din bord samd. Incepeti ca niste maimute sa va agitati cu presupuneri,cu Bulgaria si alte tampenii.Eu inteleg ca sunteti patrioti si ati pus botul la calitatea Renaultului dar chiar nu vedeti in jurul vostru oamenii care-i injura ca la 20.000 au cazut injectoarele,ca s-a mai blocat un piston pt. ca a cedat nu stiu ce bolt din motor,nu mai zic de turbinele alea de carton de la dci.P.S. Daca citeati (e greu) vedeati ca am spus ca am masina de aproape 6 ani si ,DA ,nu i-a picat bateia ,nu se inventase inca prostia cu masinile de Bulgaria iar volanul e la locul lui ,in stanga ,cum e normal sa fie in Romania unde se circula pe stanga . D4,zici ca Sandero e ok pt. cat costa ,o fi,parerea ta ca ai bani multi si platesti rate mari
    2 2
  • Adrian
    @LUCCI
    Tovarase, in primul,in Romania se circula pe dreapta. In al 2-lea rand tu vorbesti din auzite si de pe forumuri. In al 3-lea rand o masina cu nr de KM pe care ii are a ta prezinta un risc foarte mare la cumparare, riscand sa bagi foarte multi bani in ea daca ai ceva ghinion. In al 4-lea rand baiatul care a spus despre pompa de benzina are 1.4MPI (benzinar), si da, este adevarat, pompele de benzina sunt relativ mai pretentioase daca merg pe "low" la majoritatea masinilor. Ca o parere secundara cred ca nu faci mai mult de 10.000 KM pe an si de asta ai impresia ca la masina ta nu se poate strica nimic sau ca piesele sunt cele mai ieftine. Iar cu privire la turbinele dCi cred ca esti gelos pe consumurile fantastic de mici pe care le scot cei cu 86/105 CP(logan/renault) din generatia 2007+. Oricum tot un cocalar de Romania ai sa ramai, mai ales dupa primul comentariu pe care l-ai scris pe aceasta pagina. Numai bine si o seara placuta.

    PS:Posesor VW Bora, 2001, 115 PD. ;)
    2 0
  • pe dreapta???????
    in Romania se circula pe stinga/pe dreapta /pe trotuar/pe squar/pe plaja/pe suprafata cultivata/pe pirtia de schi
    mai conteaza marca masinii?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru