Iata noul BMW Seria 5 GT de serie!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 21.05.2009
Primele publicatii care au pus mana pe fotografiile noului Seria 5 GT sunt, paradoxal, cele franceze. Vi le prezentam si noi, alaturi de cateva informatii interesante.

Publicatia franceza Automobile Magazine a intrat in posesia primelor fotografii oficiale cu versiunea de seria a lui BMW Seria 5 GT, cu cateva zile inainte de prezentarea galeriei foto oficiale a constructorului german.

Seria 5 GT pastreaza 90% dintre formele si specificul estetic al conceptului din care provine. Conceput pe ideea de crossover intre un coupe si o berlina, 5 GT iese in evidenta prin forme interesante, insa deloc usor de digerat de fanii liniilor clasice ale bavarezilor. Totusi, dupa succesul ed piata al lui X6, noul 5 GT va fi, probabil, confirmarea unei noi linii de design in gama constructorului german.

Principalele diferente estetice si formale se regasesc la nivelul habitaclului, acolo unde ideile futuriste ale conceptului lasa loc unor elemente ceva mai "pamantesti". Totusi, linia generala a plansei de bord ramane aceeasi, schimbarile vizand materialele si nuantele, care devin de aceasta data abordabila ca pret de productie.

Nu se cunosc insa motorizarile de care va dispune Seria 5 GT, singura evidenta fiind cea din fotografiile alaturate: GT 530d.

Va fi vorba de acelasi motor diesel cu sase cilindri regasit pe Seria 3 si pe Seria 7, acesta dezvoltand 245 de cai si 520 Nm. Noul model va dispune in lista de optionale, foarte probabil, de cutia de viteze automata cu opt rapoarte prezenta pe 760i.

Automarket va va oferi mai multe informatii despre modelul german imediat dupa ce acesta vor fi disponibile.

via | Automobile-magazine

Taguri: 5 GT, BMW, Seria 5 GT

Comentarii (38)

  • marius
    Seria 5 GT
    o fi cum o fi la exterior....da`pi la interior e bestiala
    17 2
  • ionica
    mai da pote e buna da e urata rau de tot
    urata masina zici ca se prosteste lumea
    o avea ea calitate in ea da e urata rau pacat ca e un BMW
    7 11
  • Design Fortat...
    Mi se pare cam fortat stilul... in special in partea din spate... ca si in cazul X6... Acuma nah, succes la vanzari... Interiorul e oricum ireprosabil...
    15 2
  • Urata si proasta
    Oricum Chevrolet i-a dat rusine lui BMW in WTCC si Seat daca nu trisa iesea sub Lada. Decat masina de manelisti ( BMW ) un Cruze oricand as lua mai ales ca este mult mai rapid pe circuit. Eu am AVEO full option si am facut cateva BMWuri mai ales in oras, asa ca nu mai e cea fost.
    7 28
  • uggllyyy as hellll
    7 8
  • Iulian
    Ce comparatie fratie
    Masina WTCC nu are nici o legatura cu cea de productie. Deci tu ia-ti Chevrolet in loc de Seria 3 daca ai avea posibilitatea sa alegi din ele.
    17 0
  • e un bmw......nimic mai mult......totusi sa rupt total de vechiul model....cu spatele ala inaltat nu pare a fi un model de clasa mare......interioru e un bmw....si preia multe elemente de la alte modele bmw............va avea succes totusi ca e o masina de calitate....asta e renumele bmw......dar nu impresioneaza cu nimic.....poate putin designu....care totusi nu e nou.....si aici are multe elemente preluate de la seria 7.......
    12 0
  • M5
    RaduM, cam ce BMW'uri ai facut tu prin oras ? :)) doar M'uri ?
    7 2
  • raspuns
    jiji jignesti exact ca ala de la care i-ai luat numele, si Mihai sa stii ca am facut cateva nu M dar de la ursulet incolo cateva modele si chiar un jeep de al lor X5 sau X3 nu mai stiu exact. Degeaba razi ar tebui mai intai sa mergi cu masina si apoi sa zici de ea. La urma tot eu o sa rad .
    2 16
  • bangle a plecat?
    in interior arata bine, chiar si din fata dar din spate e ciudata.
    si app bai radum, am si io o intrebare, bmw-urile alea pe care le-ai facut prin oras aveau cumva geamuri fumurii si nu ai observat ca nu era nimeni in ele?? si ai grija se nu te izbesti cu cazanu tau in fundu unui matiz ca s-ar putea sa cam fie ultimu tau drum cu pseudo-masina ta full option.
    9 1
  • Cristi
    @RaduM
    Tu vorbesti de jignit?

    Ia mai citeste odata ce scrie aici: " RaduM la 21.05.2009 (15:12)
    Urata si proasta

    Oricum Chevrolet i-a dat rusine lui BMW in WTCC si Seat daca nu trisa iesea sub Lada. Decat masina de manelisti ( BMW ) un Cruze oricand as lua mai ales ca este mult mai rapid pe circuit. Eu am AVEO full option si am facut cateva BMWuri mai ales in oras, asa ca nu mai e cea fost. "

    Masina de manelisti nu e jignire,nu?

    Ce inseamna la tine sa "faci" o masina.. facut la ce?? Daca te referi la liniute, cred ca te-ai "dat" singur, sau BMW-urile aveau motorul oprit..Chiar nu stii despre ce vorbesti.

    Exista o explicatie sa stii, STRUGURII SUNT ACRI daca nu ajungi la ei! Asa ca noi ramanem cu "maneaua noastra de BMW" si te lasam pe tine sa alergi pe circuit cu AVEO al tau "full options" - fara piele, fara navi, fara trapa, fara dubluclimatronic.

    Ce optiuni ai? AA da.. volan, pedale si scaune - E FULL fara piele frate!

    Cand unu iti zice ca esti beat, il injuri. Cand doi iti zic ca esti beat, incepi sa iti pui semne de intrebare, dar cand iti zice al treilea ca esti beat, TE CULCI BA BAIATULE!
    8 3
  • BMW
    SPATELE E URAT dar nici FATZA nu se ridica la nivelul seriei 5 E60.
    BMW seria 5 E60 e UNA dintre CELE mai reusite masini din lume DESIGN.
    La fel si Mercedes Benz cu noul E-class, vechiul cu facelift E-class W211 e mult mai reusit ca DESIGN ca NOUL E-class.
    Mia fost frica la BMW sa nu fie aceeasi problema , dar , din pacate asa si s-a intimplat.
    E60 seria 5 va ramane un model in ISTORIA BMW cum e MERCEDES-BENZ W124 au avut succes foarte mare cu aceste masini.
    Sunt un FAN BMW ADEVARAT, dar iubesc lucrurile pe NUME.
    CU TOATE ca DESIGN nu e CINE STIE ce nou 5 turismo cred ca oricum in clasa va fi cel mai bun.
    CA BMW STIE CU CE SE MANINCA PERFORMANTA.
    BMW POWER!
    6 3
  • Decimus4u
    BMW
    Ma baieti o fi desteapta dar nu cred ca exista model mai urat ca asta; doar Sang Yong cred....
    In ultimul timp cei de la BMW au dat-o in bara tare cu aspectul masinilor; din ce in ce mai urate......
    Aici s-au cam rupt de concurentul lor etern Mercedes Benz.

    BAfta!
    6 3
  • fraaaaaaaate ce urata e, sper sa nu se vanda sa nu il vad pe strada, putea sa fie si rolls royce sau ferrari tot urat ramane. Chiar au intrebat pe cineva cum arata inainte sa il produca, adica au facut si concept, au lansat si poze inainte de concept si e urata, ma rog si noua seria 7 nu m-a impresionat din poze si cand am vazuto pe strada prima oara am zis OAUUU, dar a doua oara nu a mai mers si mi s-a parut urata.
    Nici nu conteaza ca interiorul e facut super bine, totusi arata ca o grasa. De ce ai vrea o masina care nu iti place cum arata, ok daca iti iei una ieftina, nu ai bani de ce iti place, dar asta nu e ieftina, e scumpa si urata, si ideea mi se pare total aiurea. adica ditai masina mai mare decat seria 5, mult mai inalta si are 4 locuri (din poze), e facuta cumva pentru grupuri de grasi fara simt estetic? exista atat de multi grasi fara simt estetic incat sa faca necesara productia masina, acum sincer cati ati cumpara masina asta daca ati avea banii, si ati fi obligati sa cumparati o masina. desigur nimeni ca nici unul nu e gras fara simt estetic.
    1 3
  • cineva
    mie imi place
    chiar imi place mai mult decat seria 3 , acum clar ,fiecare cu gusturile si parerile lui , dar sa compari un aveo cu un bmw trebuie sa fii dus cu pluta
    9 3
  • Rodallega
    Gusturile nu se discuta dar....
    Gusturile nu se discuta dar din profil si din spate e urata ca dracu....oricine ar fi privitorul:)))...Dar sigur va exista cineva care isi va cumpara una si va merge pe Dorobanti cu muzica la max si cu ochelari D&G la orele 22:))
    2 3
  • nu e chiar rea
    Nu-i chiar asa de urata, poate au fost asteptarile noastre prea mari, dar mie nu mi se pare ca BMW-ul a iesit din linia de design pe care o au.
    Cat despre tipul cu Aveo - frate nici macar sa rad nu pot, asa-i de rasuflata gluma. Nu am Bmw (am un Civic care e ok si sunt multumit cum merge), dar am condus un 320i al unui prieten si am ramas destul de impresionat, plus ca e una din motorizarile mici de la Bmw asa ca pot sa-mi inchipui ce scoti din motoarele de 3 litri in sus. Cred ca tu visezi noaptea si povestesti a doua zi ca poti sa faci un Bmw la liniuta, mai ales ca Bmw au si tractiune spate.
    4 0
  • Love it!
    Ma rog sa ajungeti voi toti sa va luati masini frumoase si eu sa o conduc pe asta in cativa ani.

    Da o fi cum spuneti voi: am 125 kg, 1,6 m, sunt chel si am 45 de ani dar imi place si e masina pe care mi-o doresc cel mai mult in acest moment...

    Promit sa nu trec cu ea prin Dorobanti si nici sa nu dau muzica tare.
    3 1
  • @RaduM
    Nici dupa 318d nu te tii. Numai bine!
    1 1
  • ....
    Off: bai nu va mai luati atat de om ca si eu cu dacia mea 1130 am luat vreo 10 BMW :)) da bine ca erau parcate asta nu se mai pune nu:D
    On : va zic sigur ca masina o sa se vanda si o sa se vanda ca lumea de ce? pt ca e BMW si asta inseamna calitate , fiabilitate,putere am omis ceva? completati ma daca da si oricum urata rau nu e desi se putea un pic mai bine
    5 1
  • Hoydonk
    Bangle design
    Ma alatur la cuvintele tale.
    " Off: bai nu va mai luati atat de om ca si eu cu dacia mea 1130 am luat vreo 10 BMW :)) da bine ca erau parcate asta nu se mai pune nu:D
    On : va zic sigur ca masina o sa se vanda si o sa se vanda ca lumea de ce? pt ca e BMW si asta inseamna calitate , fiabilitate,putere am omis ceva? completati ma daca da si oricum urata rau nu e desi se putea un pic mai bine "
    2 2
  • mda
    Domnilor care scrieti articolul , cu ce pofta "voluptuasa" scrieti "bavarez" sau "producatorul german". Incep sa ma gandesc ca aveti vreun interes ?! NU , nu se poate. O fi altceva ?! Oricum , un alt kk comunist = bmw. As incerca o traducere bmw = Lmo (lucrarea mesterilor olteni). HAHAHAHAHAHAHA!
    "
    2 3
  • Involutie...
    GT, GT... da' mai bine pastrau stilul seriei 5....
    0 0
  • Urat!
    Bine ca a plecat Chris Bangle de la BMW ca ar fi ajuns BMW sa produca cele mai urate masini din lume. Pacat de marca asta si de toata tehnologia din spatele ei. Sper ca peste vreo 5 ani o sa vad si eu modele BMW cu un design demn de aceasta marca.
    Acest seria 5 GT arata ca un Prius mai mare si mai luxos, ff urat!
    1 0
  • mda
    exterior: nota 5, maxim 6
    Interior: pur nemtesc: utilitate la maxim finisaj de nota 10, deci nota 10
    sunt un fan al masinilor BMW de cand ma stiu cu toate ca o data cu ultima serie 5 mi-a cam scazut entuziasmul in ceea ce priveste design-ul si cred ca multa lume e de acord cu mine.
    2 2
  • tractor13
    pt meserias de bani putin
    salutare
    aveo ala se bate cu logan full )))
    3 1
  • Faina masina
    Arata super "masinuta". Totusi, forma spatelul mi se pare ca aduce a Citroen C6 sau Ssang Yong Actyon...parca nu e originala forma spatelui, la prima vedere as fi putut spune ca am mai vazut masina asta undeva.
    In rest interiorul, motorizarea, placerea de a conduce raman "a la BMW"
    2 2
  • oribil
    Dzeule, e hidoasa de-a dreptul!
    2 1
  • e nasoala
    bmw tot bmw ramane, dar e foarte urat spatele, la interior e ireprosabil. s-a stricat lumea de cap, mult mai frumoase is modelele vechi, si seria 3 e mai frumos si mai rotunjit decat cel nou, doar coupe-ul arata bine...............
    0 2
  • Florentin
    Noul design la moda
    Stiu ca multora nu le place spatele, mai ales daca-l privesti din profil, insa bavarezii au abordat ultima tendinta in materie de design auto. Cam toate masinile noi vor trece pe versiuni de caroserie cu spatele lasat, in genul Passat-ului CC sau a claselor E si S de la Mercedes sau a Citroen-ului C6 daca vreti. Si mai e ceva, sunt convins ca nu va plac nici modelele hibride ( Toyo Prius, Honda Insight), care au cam aceeasi linie, dar nemtii se cam pregatesc si ei sa faca marea trecere, mai intai in materie de design. E un fel de a manipula subconstientul cumparatorilor, mai intai ii obisnuiesti cu designul ecologic, dupa care poti sa le pui sub nas si alte forme de propulsie sub capota. Parerea mea, imi cer scuze daca nu sunteti de acord.
    3 0
  • pentru aveo
    si pentru bmw
    naspa rau de tot..nici nu sunt fan bmw dar asta chiar e naspa..si nu va mai luati de ala cu aveo..daca are motor 1.4 cazul fericit si 94 cai nu se stie la greutatea ei am vazut atatea bmw-uri seria 3 de 1.6 asa ca ....si stiu ce vorbesc nu conduc doar biciclete ...si ca idee conduc un 1.8 Tsi ...asa cat sa ma descurc in oras cu bmwurile voastre suferinde si ma uit in retrovizoare..m-am saturat (seria trei aduse din germania ca de ie bune la taran..poate ar trebui sa apreciati omul ala...si-a luat totusi aveo dar nou probabil decat sa aibe impresii ca voi sa isi ia de 10.000 un sh din afara...lucru nou e sfant ca si cum ai dezvirgina o domnisoara asa ca sa nu va mai aud.. doar cei care au bmwuri noi si cu motor de 3000 ...ceea ce cred ca sunt f putini..nu neg calitatea bmwului dar frate daca suferi ia-ti ceva nou
    2 3
  • tot bmw...
    ptr meseriasii astia cu modele full option...
    ...intradevar, cand iti iei aveo, trebuie sa ti iei unul nou, dar, prietene, vezi ca bmw ul ala din 90 si cat vrei tu, sar putea sa prinda pe strada momentul in care iti vei duce tu aveo in programul rabla. Si cand vrei "altceva" de la o masina in afara de mai multe beculete in bord decat are vecinu de la trei pe loganul lui....atunci prietene, poate o sa intelegi de ce uni iubesc marca asta, fie ea si din '90..... s auzim de bine....
    1 1
  • dragosxss
    design slab
    Din pct de vedere estetic, la exterior ... mi se pare foarte urata, nu pot sa ma impac cu idea ca e un BMW, cel putin la partea din spate. Cat despre interior, e foarte ok , imi place. Modelul de varf la design , mi se pare Seria 3 E92 Cabrio/Coupe ... e ireprosabil. Eu unu', am un E46 din 2003, 2.0 benzina , de care sunt foarte multumit de ea. Merg pe BMW.
    P.S. : Nu-l mai bagati atat in seama pe RaduM , lasati-l in lumea lui, cu chinezaria lui (koreenitate, mai exact :D ... ), e un simplu pionier .... sau o vulpe care n-ajunge la struguri. ;)

    Salutari si urari de bine tuturor posesorilor/pasionatilor de BMW (si nu numai), chiar daca nu o fi ea cea mai tare/buna/etc .. masina din lume !
    2 2
  • probleme la design
    Ceva nu merge. Ceva nu se leaga la design.
    Fata parca am mai vazut-o undeva. Farurile sunt stil seria first serie 7 Bangle, putin mai evazate lateral sa fie mai agresiva. Deci fata e oarecum ok.
    Dar linia generala si spatele parca nu sunt de BMW. Mai ales spatele. Cum zicea cineva parca-i Ssang Yong.
    Na, o sa se vanda totusi ca-i BMW. O sa-l cumpere lumea cu bani tocmai pentru ca e diferit, nu pentru ca arata bine. O sa zica, ia uite ce BMW am, nu-i ca altele. Totusi zau daca eu mi-as cumpara asa ceva daca as avea bani. Daca as avea bani si ar fi sa aleg un BMW mi-as lua ori serie 3 mai dotat (eventual coupe) ori serie 5. Asta are ceva in design, care ma face sa o resping (masina fiind foartre buna de altfel)..
    2 2
  • ca design...
    ...este urata, urat de tot fiind mai ales spatele, cat despre profil, ce mai...
    Nu-mi vine sa cred, cred ca un rol a avut si amanta designerului aflata sub influentza unei substante de natura necunoscuta
    Interiorul este frumos, insa nu poate compensa distrofia vertebrala de afara...
    0 4
  • malcea
    hm
    urat
    1 1
  • Devorattor
    Interesatn design
    Nu stiu ce vi se pare unora ca arata asa groaznic. Dar ce vroiati sa vedeti fratilor, sa arate la fel ca ursuletii din anii '80? Are si economia de consum cerintele ei, de multe ori nu doar dotarile si tehnologia trebuie sa progreseze, mai are si designul un cuvant de spus, nu? Daca baga la dotari standard si o cutie automata tiptronic in 7 sau 8 trepte, e deja super! Nu sunt fan BMW, eu sunt fan Saab, dar de cativa ani masinile nemtesti au inceput sa arate din ce in ce mai bine. Marea lor problema ramane fiabilitatea. Acolo le dau dreptate celor care spun ca nu mai sunt ce-au fost...
    2 1
  • Andrei
    BMW
    Uau ce urata este.Un fel de renault clio de lux.Sa fim seriosi care din voi cu bmw in sange ati da banii pe "frumusetea" asta si nu ati da pe un serie 3 cupe?sau un serie 5 si aici ma refer la cei care isi permit masina noua si au de unde alege.
    Vorbiti de performante , cred ca audi arata mai bine si e la fel de performant pt fanii masini deutch.
    Honda , lexus, infinity nu mai vorbesc si frumoase si mai bine echipate ,la fel de performante si MAI IEFTINE , dar astea sunt optiunile celor care nu se leaga de brandurile prafuite din germania , sau se adreseaza cumparatarului inteligent.Cu siguranta in honda nu o sa vedeti manelisti burtosi cu sabia sub scaun ,guta in creier si samanta in gingie pe care voi fanii bmw cu siguranta ii "iubiti" cand ii vedeti in masini identice cu ale voastre sau chiar mai bune.
    Radeti de AveoBoy?
    Probabil ca ii ajungeau de un bmw sh din germanica cum multi dintre voi preferati sa va luati.Sa fim seriosi o masina de 300 000+ km nu mai e in mintile ei , sansele sa rada de voi vre un 1.6 , 1.8 fiat citroen,renault sau alta marca de 2 lei de genul asta la stop sunt mari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru