Infiniti vrea un concurent pentru BMW X1

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 28.04.2010
BMW X1 va primi in viitor un rival pe filiera Infiniti. Conform primelor informatii, japonezii ar putea imprumuta o platforma de la Mercedes pentru dezvoltarea acestuia.

Colaborarea dintre Renault-Nissan si Daimler, semnata acum doua saptamani, ar putea sa aiba efecte mai pozitive pentru gama Infiniti decat ar fi parut initial. Astfel, daca in prima faza vorbeam doar de imprumutul unor motoare Mercedes care urmau sa-si faca loc in gama brandului japonez de lux, o serie de informatii dezvaluite de francezii de la L'Automobile Magazine dezvaluie faptul ca Infiniti ar putea sa dezvolte un SUV compact pe platforma lui mercedes A-Klasse.

Noul model, botezat deocamdata DX, ar urma sa se bata direct cu BMW X1 si cu viitorul Audi Q3. In privinta motoarelor pe care Infiniti le va utiliza pentru modelul sau, pararile sunt impartite: pe de o parte vorbim de posibilitatea ca Infiniti sa preia motoarele cu patru cilindri ale celor de la Mercedes, pe de alta parte se vorbeste de preluarea unor unitati de la Nissan pentru o economie mai mare de carburant.

pana la aceasta ora, Daimler si Renault-Nissan au confirmat faptul ca vor imparti platformele exclusiv pe segmentele mici, urmatoarele generatii Smart Fortwo si Forfour urmand sa aiba aceeasi baza tehnica cu viitorul Renault Twingo.

via | Automobile Magazine

Comentarii (3)

  • Gluma?
    hm astia de la infiniti chiar vor o concurenta pentru x1? pai pe bune cine cumpara x1 ? si vor sa aiba deja concurenta ?...total inutil si bani ''aruncati'' pe platforme noi (alti bani alta distractie). Infiniti nu are cautare ca de exemplu un X5 sau ML.
    platforma de A klasse pe un baby-suv?:))
    Baby-suv-urile astea ar putea fi vandute daca ar costa la fel ca un sedan normal sau un pic mai scumpe ..dar asa cu diferente de 4-5000 de euro, mai bine omu' isi pune dotari mai multe sau motoare mai mari la masina
    2 8
  • Semtex
    @kretzoooo
    ba ce nu pricepi tu e ca Infiniti si BMW joaca in cu totul alta sfera fata de jegurile la care visezi tu... sunt 2 marci ce emana dinamism, eleganta, rafinament, clasa... notiuni pe care n-o sa le poata inteleage in veci un gelat ahtiat dupa volksvagoane si alte tractoare...
    7 3
  • @kretzu
    Amice, nickname-ul iti reflecta indeaproape si inteligenta. Banuiesc chiar ca este vorba despre un atribut al cerebelului tau savant. Inchide lumina la iesire...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru