Kia obţine în februarie o creştere a vânzărilor de 18.5%

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 12.03.2011
Luna februarie a reprezentat pentru sud-coreenii de la Kia o perioadă buna din punct de vedere a vânzărilor, aceştia reuşind să obţină o creştere cu 18.5 procente.

Oficialii constructorului sud-coreean Kia au publicat zilele aceastea rezultatul economic înregistrat în luna februarie. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, producătorul asiatic a vândut 169.727 de maşini, ceea ce se traduce printr-o creştere cu 18.5 procente. În America de Nord, Kia a reuşit să comercializeze cu 35.6% mai multe unităţi decât în februarie anul trecut, în Europa a vândut cu 18.6% mai multe maşini, iar în Coreea creşterea înregistrată de constructorul asiatic s-a cifrat la 17.5%.

Anul 2011 a fost început de coreeni cu dreptul, întrucât aceştia au reuşit să vândă cu 18.9% mai multe maşini decât în aceeaşi perioadă a lui 2010. Cel mai cerut model al asiaticilor este Cerato, care a fost comercializat în februarie în 30.688 de unităţi. Pe locul doi vine Kia Sportage cu 22.275 de unităţi, iar podiumul e completat de Rio cu 15.851 de exemplare comercializate în întreaga lume. Următoarele două locuri ale clasamentului sunt ocupare de Sorento şi Soul.

"Deşi perspectivele pieţei auto la nivel modial pentru 2011 par incerte datorită creşterii preţului petrolului, noi, cei de la Kia, suntem siguri că noul Picanto şi proaspătul Rio care au debutat săptămâna trecută la Salonul Auto de la Geneva ne vor ajuta să obţinem un profit substanţial în perioada ce urmează în toate regiunile lumii", a declarat Thomas Oh, vicepreşedinte Kia.

Via | Kia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru