La Tribune: "Renault vrea sa mute productia lui Clio in Turcia"

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 08.01.2010
Conform unor surse citate de cotidianul francez La Tribune, Renault va renunta sa produca viitorul Clio 4 la fabrica franceza Flins. Reactiile politicienilor din Franta sunt dure.

Cotidianul francez La Tribune anunta astazi ca Renault are de gand sa mute productia lui Clio in Turcia. La aceasta ora, Clio este produs in Franta, la uzina din Flins, o localitate aflata in nord-vestul Parisului.

Desi La Tribune citeaza surse pe care refuza sa le numeasca, reactia politicienilor francezi a venit imediat, acordand informatiei un parfum dens de credibilitate: "Cer ca statul sa ii oblige pe cei de la Renault sa previna aceasta decizie care ar fi una teribila pentru Flins", a declarat Frederic Lefebre, purtatorul de cuvant al UMP, partidul lui Nicolas Sarkozy, intr-un interviu acordat postului de radio RFI.

Conform politicianului francez, aceasta mutare ar fi una inacceptabila in conditiile in care constructorii francezi au primit in cursul anului trecut imprumuturi din partea Statului pentru ca acestia sa mentina neatins ritmul de productie si numarul de muncitori din Franta. "Daca industria auto din tara noastra a fost salvata in timpul crizei, acest lucru s-a intamplat datorita faptului ca Statul francez s-a implicat intens in acest aspect", a declarat in continuare Lefebre.

Informatiile publicate astazi de cotidianul citat nu au fost comentate de purtatorii de cuvant Renault, care s-au limitat la a spune ca actualele versiuni Clio sunt produse in Flins si Bursa, urmand ca lucrurile sa continue astfel in momentul lansari viitorului Clio 4.

via | AFP

Comentarii (4)

  • Neatinsul de criza
    oricum erau naspa, acum o sa fie cartoane pe 4 roti
    11 31
  • Clio e masina buna cu un raport calitate/pret foarte corect.
    25 4
  • vanzari slabe - salarii de salarii unde sa duca si asta!
    5 18
  • Tratament anti-prostie
    Un carton de 5 stele euroNCAP ales de 2 ori "Masina anului" in Europa... asa carton as vrea si eu! Legat de vanzari, e undeva pe la mijlocul clasamentului in prezent, deci in nici un caz nu se poate vbi un esec asa cum sustine papagalu de mai sus.
    17 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru