Maserati va scoate pe piata un model de doar 55.000 de euro

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 21.04.2010
Mercedes E-Klasse, BMW Seria 5 si Audi A6 vor primi un scurt timp un rival marca Maserati. Acesta va costa doar 55.000 de euro si va fi lansat pana in 2013.

Esential

55.000 de euro va costa noul model entry-level de la Maserati.

Planul de viitor al Fiat Group prezentat astazi de Sergio Marchionne in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc in Italia a inclus cateva referiri interesante la adresa marcii Maserati. Conform informatiilor dezvaluite astazi de boss-ul italian, marca tridentului va lansa pe piata in urmatorii ani un model de segment E care va costa cu putin peste 50.000 de euro. Acesta se va bate pe piata cu Mercedes E-Klasse, Audi A6 si BMW Seria 5 si va deveni cel mai ieftin model din gama marcii italiene.

Desi Marchionne s-a ferit sa dezvaluie mai multe informatii despre noul model, seful italienilor a declarat ca acesta "va oferi un pachet cu continut specific pentru a exploata ADN-ul Maserati", urmand ca targetul noului model sa fie acela de a "fura" 10% din piata europeana a modelelor din acest segment.

Din planurile de pana in 2014 ale marcii italiene mai fac parte lansarea unei noi generatii Quattroporte, noul model urmand sa dispuna de un design complet inovator. In schimb, Maserati Granturismo si Grancabrio nu vor fi modificate pana peste 4 ani, fiind considerate modele noi in gama marcii italiene de lux.

via | Fiat

Comentarii (10)

  • Marius
    Hmmm! Suna bine! Se pare ca sunt din ce in ce mai aproape de faza in care o sa-mi permit un Maserati nou. Hahah!
    7 3
  • pt marius
    O SA TI PERMITI UNUL NOU...SCALA 1/18...BURRAGO!:))
    12 6
  • Andrei
    Maserati
    Desi sunt fan BMW sincer sa fiu Fiat va dea sah-mat la toti constructorii premium.Daca vor scoate un Maserati cu riscul de al cumpara toti cocalarii nu pot decat sa zic adio AUDI,MERCDES,LEXUS CHIAR SI BMW
    P.S o sa imi permit un Maseratii peste 3 ani.Este cea mai geniala posibila sa faci un Maserati la pretul asta sa speram ca si Ferrari vor face la fel.....
    GRUPUL FIAT A RENASCUT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    12 5
  • VOTANTI
    NU VA MAI VOTATI FRATILOR SINGURI...UN PIC DE DECENTA
    9 7
  • Bravo Fiat sunteti cei mai tari!
    7 4
  • UPS>>>>>>>>
    Aici Mercedes, Audi, Bmw si Jaguar, au o mare problema....cum vor scoate camasa? Eu as avea un singur raspuns! Vor ieftinii modelele concurente.....altfel nu vad cine ar renunta la Maserati pt. o serie 5 sau un E class...
    7 7
  • O decizie ce va dilua periculos de mult marca Maserati
    In plus chiar si modificata, platforma noului Chrysler 300 C nu cred ca este potrivita pentru a sta la baza unui model Maserati . Sa nu uitam ca este o platforma modificata a lui Mercedes E-Klasse ( W 210 ) ce a debutat in 1995 .
    12 1
  • Adica vor produce un concurent care sa se amestece la aeroport in Frankfurt in linia cu taxiurile E Klasse. Pe cand un diesel de 2,5 litri?

    Cand Jaguar a scos X-Type e ca si cum s-a imperecheat cu o bolnava de SIDA fara vreo protectie si nu s-a spalat nici pana acum de rusine desi par sa isi revina.

    In grupul Fiat are cine sa faca un concurent pentru segmentul E. La banii astia un client de Maserati nu se va regasi iar cleintii de masini de 55 de mii nu vor gasi ce cauta, mai ales ca MAserati se pricepe sa faca masini sport cu motoare de generatie mai veche de la Ferrari si filosofia de proiectare pentru asa ceva nu are nimic in comun cu ce se cere in clasa E.

    Cred ca de asta Porsche e dat Panamera la taximetrie de test (e o stire pe aici pe site undeva) ca sa inceapa deja sa studieze piata pe care Maserati vrea sa intre...
    7 1
  • Lancia?
    Domnu' Marchionne!
    Vreti sa ajungeti ca Porsche? Vreti ca Maserati sa-si ignore complet clientii si sustinatorii? Atunci construiti asa ceva.
    Inca ceva, domnu' Marchionne: de ce nu o Lancia Flaminia Corse, cu motorizare si sasiu Maserati, la pret de M5?
    1 2
  • cred k mai potrivita era o alfa in segmentul asta si/sau o varianta lancia
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru