Mazda planuieste lansarea unui hibrid

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 01.09.2008
Mazda intentioneaza sa produca un rival pentru Chevrolet Volt care produce energia electrica printr-un motor Wankel.

Mazda lucreaza intens la dezvoltarea unui model hibrid care sa rivalizeze cu viitorul Chevrolet Volt, conform anumitor zvonuri redate de la colegii britanici de la Autocar care dau ca sursa de informare anumiti membrii din conducerea companiei japoneze.

Astfel, se pare ca, momentan, in Japonia se efectueaza deja teste ale sistemului de propulsie hibrid implementat pe caroserii de Mazda5 MPV. Prototipurile ar fi echipate cu un motor rotativ pe benzina care produce curent pentru pachetul de acumulatori, iar puterea catre roti este transmisa de un motor electric.

Membrii din conducerea Mazda au sustinut ca nu vor demara productia de serie a unui model hibrid pana cand pretul bateriilor nu se va reduce. Asadar, ramane sa asteptam pana cand vom intalni un hibrid Mazda pe strada, iar pana atunci vom beneficis de alte sisteme de reducere a poluarii. Noua tehnologie stop-start a celor de la Mazda va echipa modelele comercializate in Japonia anul viitor, urmand ca apoi sa fie regasita pe toate modelele producatorului disponibile la nivel global.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru