Mercedes-Benz AMG anunţă un rival pentru Porsche 911

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 07.02.2012
Oficialii Mercedes-Benz au confirmat dezvoltarea unui rival al lui Porsche 911. Modelul va fi realizat de cei de la AMG şi va fi lansat în cea de-a doua parte a anului viitor.

Divizia AMG de la Mercedes-Benz lucrează la un competitor al lui Porsche 911, anunţă Autocar. Modelul este aşteptat să primească aprobarea finală pentru producţie. Cei de la Mercedes-Benz spun că doreau să aducă divizia AMG în rândul elitei supercar-urilor, dar acest lucru ar fi fost realizat doar dacă modelele realizate de această divizie vor fi profitabile. Graţie lui SLS AMG, conducerea Mercedes-Benz a realizat potenţialul unor asemenea modele, iar divizia AMG este aproape de aprobarea finală pentru producţie.

"AMG este o companiei care are ţinte de vânzărie şi de profit, la fel ca oricare altă companie. Aceste produse nu pot fi construite doar pentru distracţie. Avem nevoie de o motivaţie rezonabilă pentru a finanţa aceste proiecte. SLS a realizat profit şi a reuşit să construiască o imagine de marcă şi să întărească fascinaţia tehnologiei AMG. Putem să mărim familia AMG? Probabil că da, dar nu am luat încă această decizie. Ce este clar este că am intrat pe un segment cu reacţii deosebite de la clienţi şi fani, iar mulţi dintre ei sunt clienţi noi pentru AMG, deci creşterea familiei ar fi cu siguranţa strategia potrivită.", a decflarat Ola Kallenius, şeful diviziei AMG, în cadrul unui interviu pentru Autocar.

Viitorul model de la AMG va fi echipat cu motorul V8 twin-turbo de 5.4 litri şi va dezvolta 500 CP. Motorul va fi amplasat frontal, dar va fi apropiat pe cât posibil de centrul automobilului, iar acesta va angrena roţile din spate.

Cei de la AMG se aşteaptă la un timp 0-100 km/h de 4.5 secunde şi o viteză maximă de 300 km/h, valori apropiate de cele ale lui Porsche 911 Carrera S. Dacă proiectul va primi aprobarea finală, nemţii vor construi atât versiuni coupe, cât şi versiuni cabrio ale noului model. Rivalul lui Porsche 911 va avea două locuri şi este aşteptat să debuteze în cel de-al treilea sfert al anului viitor. Ulterior, gama AMG este aşteptată să primească mai mulţi membri, rivalul lui 911 fiind un entry-level în noua gamă.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru