Modelele Chrysler si Dodge vor fi vandute la noi sub siglele Lancia si Fiat

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 05.11.2009
Odata cu disparitia marcilor Chrysler si Dodge din Europa, viitoarele generatii ale modelelor americane vor fi vandute sub siglele Lancia si Fiat.

Esential

2011 este anul in care Chrysler si Dodge vor disparea de pe piata europeana.

Dupa anuntul oficial facut de sefii noii aliante Fiat-Chrysler, care au oficializat disparitia brandurilor Chrysler si Dodge de pe piata europeana, acolo unde va ramane doar Jeep ca marca de sine statatoare, multe voci sustineau ca si modelele marcilor pe cale de disparitie vor fi scoase din vanzare de pe Batranul Continent. Ei bine, iubitorii brandurilor americane primesc vesti bune: foarte multe dintre modelele Dodge si Chrsyler vor fi prezente in continuare in Europa, ele urmand sa fie vandute insa sub siglele Fiat sau Lancia.

Conform noului presedinte Fiat si Chrysler, Sergio Marchionne, viitoarea generatie a lui Chrysler 300C va fi vanduta in Europa sub sigla Lancia, urmand sa inlocuiasca actuala limuzina Thesis. Sub aceeasi sigla Lancia vor fi vandute atat noul Sebring, cat si un crossover pe care Chrysler il dezvolta in aceasta perioada.

Gama Fiat se va imbunatati si ea cu un sedan de segment mediu dezvoltat original in SUA sub sigla Dodge, acesta urmand sa inlocuiasca actualul Croma.

Nu in ultimul rand, noua generatie a lui Dodge Nitro se va transforma in Europa in noul Fiat Sedici, care va adopta astfel un design mult mai agresiv si masiv decat cel al actualului model.

Nu se cunoaste inca daca modelele americane vandute sub siglele Fiat si Lancia Fiat vor fi denumite in continuare precum actualele generatii sau vor primi pur si simplu numele actualelor modele Chrysler.

via | Automotive News

 

Comentarii (9)

  • Ha
    Si uita asa s-a ajuns sa se vanda un Mercedes cu sigla Fiat.
    Sa speram ca va fi ultimul.
    5 4
  • Napasta
    MAI PE SCURT--PRACTIC VOR FII ACELEASI MODELE DAR CU SIGLE SCHIMBATE!
    3 1
  • aoleu
    Vai da ce urat arata chryslerul ala cu sigla fiat.. parca ar fi lamborghini cu sigla de dacia
    2 1
  • scarbos
    una e sa vezi un Chrysler 300c trecand pe langa si alta e sa vezi Lancia 300c . Arata la fel dar nu se potriveste au alt stil alta tinuta ca si cum ai pune sigla Geely pe Volvo ;)
    3 0
  • jondaniel
    nu conteaza
    Nu are nicio importanta sigla.
    Pentru cine nu stie Astra, pe care noi o stim ca Opel, se vinde sub alte 3 sigle: Vauxhall in Anglia, Saturn in SUA si Holden in Australia. Si este fix aceeasi masina.
    5 0
  • NeoGalaxy
    Opel: Nu sunt 4 sigle pentru Astra? Opel, Vauxhall, Saturn si Holden sunt 4 nu? :))
    1 0
  • schumi
    Saturn
    Saturn a fost desfiintat.
    1 0
  • schumi
    ...
    Aceasta strategie de a vinde modele sub sigle diferite se practica de ceva vreme. De ex., GM vindea modele sub marcile Chevrolet/Daewoo in Europa/Asia.
    1 0
  • Pacat ...
    Din pacate iesirea din criza cere mari sacrificii ... Orice s-ar spune un Doge cu sigla de masina italiana ... nu mai e un Dodge. E o strutzo - camila. Stati sa vedeti cum o sa fie si cand or umbla broscarii la motorizari ... Nu vorbim aici de tehnologie .... ci de spiritul american.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru