Motoarele Mercedes vor fi supraalimentate din 2010

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 17.07.2008
Mercedes anunta schimbari in gama de moatoare. Pana in 2010 toate motoarele vor fi supraalimentate.

Viitoarele norme de poluare din Europa si SUA determina tot mai multi producatori auto sa gaseasca noi tehnologii pentru a reduce consumul si emisiile de CO2.

In acest sens, una dintre cele mai simple metode de a reduce consumul este reducerea capacitatii cilindrice la motoare, masura care are si consecinte negative, cum ar fi limitarea performantelor. Pentru a contracara acest incovinient, producatorii auto apeleaza la uzul supraalimentatoarelor.

Mercedes a anuntat prin Thomas Weber, seful diviziei de Cercetare-Dezvoltare de la Daimler, ca pana in 2010 va incepe productia in masa a moatoarelor turbo supraalimentate. Se pare ca intreaga linie de motoare Mercedes va beneficia de supraalimentator.

Mercedes a prezentat deja patentul motorului DiesOtto, propulsor care ofera 238 CP si 400 Nm dintr-o capacitae cilindrica de 1.800 cmc.

Noul motor dezvoltat de germani a fost impresionant in teste, unde a scos un consum de 6 litri la 100 km/h in regim de rulare pe un model S-Klasse.

Via | Automotive News 

Taguri: Mercedes

Comentarii (1)

  • Crysty
    Motoare
    Foarte bine ! Asteptam si alti producatori sa scoata motoare cu emisii mai putine !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru