Noul Seat Leon soseşte în toamna lui 2011, la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 15.12.2010
Noua generaţie a modelului Seat Leon va debuta oficial în toamna lui 2011, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Publicul va face cunoştinţă doar cu varianta SC, în trei uşi, derivatul cu cinci uşi fiind programat abia în 2012.

Pentru a putea spăla reputaţia slabă, obţinută în interiorul grupului VAG, şi pentru a putea reveni pe linia de plutire, SEAT trebuie să aducă repede pe piaţă un produs nou. Potrivit presei din Spania, acest produs va fi noul Leon, model pe care oficialii spanioli se grăbesc să-l aducă la viaţă.

Compacta iberică, care s-a bucurat de o priză bună la public şi a înregistrat chiar recorduri de vânzări, se pregăteşte să revină pe piaţă şi să mai îmbuneze conducerea grupului Volkswagen cu evoluţia sa. Noul Leon este aşteptat să debuteze în toamna anului viitor, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Aici, ,modelul va fi expus doar în varianta cu trei uşi, recunoscută după indicativul SC. Din punct de vedere estetic, noua generaţie Leon îşi propune să reediteze spiritul sportiv al generaţiei anterioare, împachetat într-o formă contemporană, anticipată deja de conceptul IBe, expus pentru prima dată la Geneva.

Chiar dacă prototipul era propulsat de un motor electric, noul Leon va adopta motorizările diesel şi benzină ale grupului VW.

Derivatul cu cinci uşi al modelului compact va sosi pe piaţă ceva mai târziu, publicul urmând să facă cunoştinţă cu el abia în primăvara lui 2012, la Salonul de la Geneva.

În ceea ce priveşte planurile pe termen scurt, Seat ar putea aduce la ediţia de anul acesta a salonului elveţian noua generaţie a modelului Toledo. Potrivit lui James Muir, preşedintele casei iberice, berlina va avea la bază fratele de concern Volkswagen Jetta şi va fi destinată în principal clienţilor de flote, care îşi doresc un sedan la un preţ accesibil. 

via | autoblog

Comentarii (7)

  • Frumos Seat Leon.Daca ar mai lucra umpic la interior ar i perfect.O masina potrivita tinerilor cu caracter dinamic si sportiv..
    21 3
  • Seat Leon, este una din cele mai subestimate masini de pe piata, la ce design atractiv are masina, mi-ar fi greu sa aleg un golf, fara sa ma interesez de Leon, dar bineinteles ca traditia primeaza pentru unii, Leon nu-si gaseste locul prea comfortabil langa Golf dar aici nimeni nu contesta calitatile acestei masini! mai ales daca ai un motor pe benzina, te-ai scos!
    Sunt super, cam haotic si neinspirat interiorul, dar cui ii pasa?!
    Sunt curios in ceea ce priveste noua generatie, mult succes Seat, are mare nevoie mai ales in situatia in care se afla momentan!
    13 5
  • de viitorul Altea nu stiti nimic ?
    1 17
  • leon
    modelul din poza seamana un pic cu honda civic hatchback
    4 10
  • Octavian
    singura asemanare dintre leon si civic e faptul ca amandoua au 4 roti, 2 faruri....in afara de asta.....
    On topic - Frumos specimen :P
    3 2
  • leon
    sper sa existe si varianta cu 4 usi.
    4 1
  • ...........
    scirocco pe fara
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru