OFICIAL: Renault va lansa un model de lux, urmas al lui Vel Satis

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 01.10.2009
Un oficial Renault a confirmat astazi lansarea unui viitor model de lux, care sa continue traditia modelelor Safrane si Vel Satis. Francezii nu au uitat nici de Espace, care va sosi odata cu sfarsitul crizei economice.

Desi au existat numeroase zvonuri pe aceasta tema, Renault a anuntat astazi oficial ca va lansa in anii urmatori un urmas pentru Vel Satis, limuzina francezilor care nu s-a bucurat de o popularitatea foarte mare in Europa. Declaratia a fost facuta de Beatrice Foucher, manager de produse in cadrul Renault, care a confirmat totodata si productia unui inlocuitor pentru Espace.

Potrivit oficialului, noul varf de gama al francezilor va fi de fapt un model Samsung Motors cu logo-ul Renault, francezii incercand astfel sa reduca pe cat posibil costurile. Cu toate acestea, Foucher a afirmat ca nu vom asista la un frate geaman al modelului Samsung SM5, Renault urmand sa isi puna amprenta asupra designului general, pentru a respecta filosofia actuala. Francezii spera ca astfel urmasul lui Safrane si Vel Satis sa devina mai popular si sa atraga un numar mai mare de clienti.

Despre Espace, Foucher a declarat ca dezvoltarea modelului este deja incheiata, insa data de lansare pe piata va mai fi amanata din cauza situatiei economice actuale.

Cea de-a cincea generatie a monovolumului va fi nevoita sa readuca constructorul francez pe primul loc in acest segment, segment pe care Renault l-a inaugurat cu succes cu mult timp in urma in Europa.

via | Autoblog

Comentarii (25)

  • Carlos
    Sunt sigur ca vor face treaba buna :)
    19 6
  • hmmm...
    Ma indoiesc sa aiba succes. Poate ca va fi genul de masina care sa merite sa fie cumparat la mana a 2-a.
    Adica sa se deprecieze foarte tare, dar sa fie un model foarte reusit d.p.d.v. mecanic/fiabilitate.
    16 12
  • Hai ca va spune nenea carei treaba.
    Ce au facut cu Renault Fluence care e defapt un Samsung SM3 asa fac zgarcomanii astia de la Renault cu Samsung SM5.Fratiilor , o sa fie un esec comercial de proportii , cica noul model hehehhehehe.....stati sa ma opresc din ras....hehehe.....acest model ii vechi ca concept, o sa pice direct un fundul lacului.....hehehe.
    7 37
  • Challenger inca un provocator de scandal.Mai lipseste Stelian Opincariu si avem un meniu complet
    Iar referitor de masina pare buna.
    22 1
  • Ce dau pe afara de inteligenta astia care se ante-pronunta :)) ce putem spune deocamdata, e ca Renault a luat o decizie foarte buna. Nu stim cum va arata si ce specificatii tehnice va avea, deci orice alta discutie denota prostie...
    15 2
  • @dan
    Dane eu nu sunt un provocator.Eu nu ma feresc sa spun adevarul.Deoarece sunt trecut prin viata.Ma intelegi?
    Apropo undei paranoia de Opincariu? Lipseste de ceva timp.
    2 20
  • da? iti spun eu ca ai trecut cam degeaba prin viata. scrii de Samsung de parca ai conduce in fiecare zi asa ceva... loser !
    16 4
  • gogu infologu
    ba e samsung
    modelul e aparut de aprox un an... ceva info despre el au aparut pe http://www.netcarshow.com/renault/2009-safrane/
    5 4
  • alta teapa de masina de la renault !
    4 18
  • @gogu infologu
    Oferta Safrane e gandita in prezent doar pentru Orientul mijlociu si Mexic. Ce vor scoate pentru Europa, va fi probabil cu totul altceva.
    15 1
  • Nu au sanse
    Exista doar trei producatori in Europa care pot vinde limuzine, in volume semnificative: Audi, BMW, Mercedes. Maserati a incercat cu Quattroporte, nu cred ca au facut profit cu masina. C6 de la Citroen este alta mare gaura pentru producatorul respectiv. Jaguar - poate, ramane de vazut.
    8 11
  • @enoeht
    Nu te arunca atat de tare in declaratii ca s-ar putea sa-ti frangi gatul... Renault ne-ar putea pregati o surpriza foarte placuta :)
    10 4
  • Vai de el capitalism.......
    Stiti mai licuricilor care aveti Renault care este frustrarea voastra? E ca intotdeauna cand veti urca in Renault o sa aveti aceeasi parere de rau ca nu urcati in ceva mai bun.baaaaahahaha!
    Acum cred ca v-am creat un nod in gat....nu-i asa? bahaaaa!
    7 19
  • marius
    nu i-mi place renault. daca vreti masina buna luati-va AUDI :)
    3 16
  • fsdf
    eu zic sa nu ne dam aiurea cu parere, sa lasam masina sa apara, sa vedem de ce performante este capabila si apoi sa incepem sa criticam sau sa apreciem....
    15 2
  • Bubutza_79
    ORGOLIIII
    Mai baieti...voi vorbiti care mai de care de masini pe care unii dintre voi le vad doar la tv sau cel mult prin termopanul de la salon....
    1. Care dreaq e diferenta dintre un Mercz ASAMBLAT in Germania cu subansamble facute inclusiv la noi si un Renault care....nu cred k mai tre sa continuu .
    2.Cautati topul fiabilitatii si vedeti care masini sunt in top 10 .
    3.Nu uitati k totul tine de CINE priveste si ce cauta .

    On topic :Arataa....bine.
    9 2
  • vel satis
    masina asta este foarte fiabila si poate sunt singuru care o iubeste nu mias cumparao in schimbu seriei 5 sau a6 dar mai bine as prefera un vel satis decat citroen c6.
    cel mai impunator hatch de pe piata .
    5 1
  • dovada de curaj
    Hmm, interesant, tinand cont ca Vel Satis a fost cam praf la vanzari. Nu cred ca se va vinde bine in primul rand datorita faptului ca Renault nu e recunoscut pentru astfel de masini. Sper ca designul sa fie ceva mai "pamantean" de data asta. Pacat, pentru ca per total Vel Satis era o masina buna. Nu inteleg cum au gandit-o francezii cand s-au hotarat la un urmas. Cred ca succesul lui Logan i-a entuziasmat foarte tare ca pot vinde cam orice :))
    Ma asteptam mai mult la Peugeot sa aiba un inlocuitor pentru 607 :)
    4 1
  • @Challenger
    jenant
    Vai de el capitalism.......

    Stiti mai licuricilor care aveti Renault care este frustrarea voastra? E ca intotdeauna cand veti urca in Renault o sa aveti aceeasi parere de rau ca nu urcati in ceva mai bun.baaaaahahaha!
    Acum cred ca v-am creat un nod in gat....nu-i asa? bahaaaa

    la varsta ta esti cam incuiat.... cu commenturi dintrastea iti areti inteligenta??? saracul de tine.... mi s-a facut chiar mila de tine
    ps: cica esti trecut prin viata...saracul de tine, grea viata ai avut de ai asemenea frustrari
    6 3
  • Decimus4u
    RENAULT
    Cum eu ma simt bine in Mercedes asa se simte vecinul bine in Renault Lux Privilege; nu inteleg care este problema....Nu cred ca un Renault puteti sa-l comparati cu un Trabant sau cu o caruta dar nici cu un BMW sau un Audi etc nu?
    Daca omul are 9000 Euro si vrea sa cumpereun Renault Symbol Diesel si asta-i place care este problema celorlalti? Cu banii nostri putem sa ne cumparam ce dorim; poate vecinul cu banii astia putea sa-si cumpere Passat( TDI ca e la moda) din Germania cu 200000KM, dar el a ales Renault Megane cu garantie, masina noua in care se urca primul pentru prima data....este alegerea lui,pe banii lui si nu pe banii vostri... Acest lucru este valabil pentru fiecare din noi!!!
    Multa bafta la toata lumea!!!!!!
    9 1
  • Renault nu cred ca vrea sa faca vanzari in masa cu modelul de lux. Nu va putea si cred ca si CEO Renault stie asta si mai stie ca nu vor putea concura in aceasta liga cu BMW, Merc, etc... Mai clar este (dupa mine) ca noile "capete de lista" vor avea un rol strict de prestigiu. Foarte probabil ca aceste modele sa le vedem ca fiind noile masini ale Presedintiei franceze (acum mi se pare ca Citroen are norocu asta). Renault va pompa tot ce are mai bun in acest model pentru a arata "ce stie". Cam atat. Daca vor face si bani din asta cu atat mai bine. Vel-Satis a fost un fel de rebel distingandu-se clar atat in familia Renault dar fiind diferit de orice alt model de pe piata. Oamenii au incercat sa rupa gura targului cu o masina care nu semana cu nici o alta. Dar asta insemna ca smecheru' cu banii garla sa-si schimbe complet mentalitatea si sa treaca de la designul clasic de limuzina la un SF auto. Greu....
    5 0
  • pharao
    21-25
    tovarashii astia mai sceptici cu privire la Renault-uri care nu ati auzit decat de mercedes, audi si bmw...
    atentiune!
    care ati auzit de Renault 25, de Renault 21 si de Ford Scorpio?
    stie cineva ce inseamna masinile astea? ati condus vre-unul asa ceva?
    ati auzit de fiabilitatea lor?
    daca nu puteti raspunde afirmativ la una dintre aceste intrebari, va rog ganditi-va de 2 ori inainte sa postati un comentariu.
    ;)
    13 0
  • antichalanger
    Renault
    Tipule! Tre sa-ti scoti palaria in fata unei companii care da de lucru la 2200 de ingineri romani. Atentie ! Ingineri nu muncitori
    5 2
  • ovidiu
    vel satis = fiasco
    a spune ca Vel Satis nu a avut succes la vanzari nu este corect; este un fiasco, si au iesit in pierderea mare cu el, deoarece a iesit foarte departe de target la vanzari

    nu invata deloc din greseli, si fac experimente de design
    0 3
  • NU CRITICA DACA NU STII
    Eu am un Renault 25 din 91 de 12 ani si am 540000 de km.Nu an facut nimica la motor.As dori sa vad un audi sau bmw sau mercedes de anii 91 cu peste 500000 de km care sa mearga ca 25-ul meu.Apropo merg 185 km/h oricand cu el.Am si Vel Satis de 3 ani si e o masina excelenta.Am avut si bmw 320 care e ok,dar nu e nimica spectaculos la ea.Si fara suparare dar audi de la 5 metri arata la fel toate modelele inclusiv in interior .Nu va incordati cei cu alte marci de masimi ca nu-i frumos.Respectati Renaultul ca are titluri la F1 ,altii ca BMW se tot chinuie dar degeaba.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru