OFICIAL: Smart va produce în serie un scuter electric

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.05.2012
Versiunea de serie a conceptului Smart eScooter, prezentat în 2010 la Salonul de la Paris, va fi produsă de constructorul german începând cu anul viitor.

Smart a anunţat oficial faptul că prototipul său de scuter electric, prezentat oficial în premieră mondială la Salonul Auto de la Paris din 2010 sub numele eScooter, va fi produs în serie. Marca germană se va orienta astfel şi spre zona moto, încercând să acopere o gamă cât mai largă de opţiuni de mobilitate personală în oraş. Anterior, Smart a lansat pe piaţă şi o bicicletă electrică.

"Am luat o decizie în favoarea producerii scuterului electric", a declarat Joachim Schmidt, vicepreşedintele executiv Mercedes-Benz, la reuniunea dealerilor de la Davos, Elveţia. Scuterul germanilor nu va vedea însă lumina zilei în forma conceptuală din 2010, aceasta urmând să fie rafinată şi modificată uşor.

În versiunea concept, scuterul electric Smart beneficia de un motor de 5.4 cai putere care era amplasat pe roata posterioară. Viteza maximă anunţată a fost de 45 de kilometri pe oră, iar autonomia maximă atinge 100 de kilometri. Pachetul de baterii care alimentează motorul este aşezat în zona furcii şi este încărcat complet în cinci ore.

via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru