Opel Mokka va fi primul SUV mic al nemţilor

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 10.01.2012
Opel a anunţat denumirea noului său SUV mic. Acesta se va numi Mokka şi debutează la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

Esential

4.28 metri este lungimea noului model Opel.
5 locuri oferă crossoverul de segment B al nemţilor.
19 zone de încărcare are interiorul lui Opel Mokka. Portbagajul oferă un volum de maximum 1.372 litri (bancheta pliată).

Opel a prezentat primele imagini ale noului Mokka, primul SUV sub-compact al mărcii germane. Debutul are loc la Salonul Auto de la Geneva, iar exponatul vine direct în versiunea de producţie. Noul model oferă cinci locuri şi poate fi comandat atât în versiuni cu tracţiune integrală, cât şi în versiuni cu tracţiune faţă. Clienţilor li se pun la dispoziţie transmisii automate sau manuale cu şase trepte, iar gama de motorizări include două unităţi pe benzină şi o unitate CDTI, toate cu Start/Stop în standard.

"Modelul Opel Mokka ia punctele forte de la autovehicule SUV convenţionale de dimensiuni mai mari, comprimându-le într-un format compact şi modern. Modelul Mokka extinde gama de autovehicule Opel şi duce mai departe tendința ascendentă consolidată de-a lungul ultimilor ani cu ofensiva noastră de produse puternice. De asemenea, acesta impulsionează noul segment B de autovehicule SUV, care se estimează că va înregistra o creştere semnificativă în următorii ani.", a declarat Karl-Friedrich Stracke, CEO Opel.

Opel Mokka este oferit în compania a trei propulsoare, două dintre acestea fiind supraalimentate.

Unitatea entry-level este un 1.6i aspirat, de 115 CP, urmat de un 1.4 Turbo de 140 CP şi 200 Nm. Versiunea de top beneficiază de un CDTI de 1.7 litri, care dezvoltă 130 CP şi 300 Nm. Versiunile de 1.4 şi 1.7 litri pot fi echipate şi cu transmisii automate cu şase trepte.

Pe lângă suportul de biciclete Flex-Fix de ultimă generaţie, capabil să transporte trei biciclete, Mokka poate fi comandat cu elemente precum jante din aliaj de 18 inch (standard pentru Enjoy şi Cosmo), sistem de iluminare adaptivă AFL+, asistent pentru fază lungă şi multe altele. În ceea ce priveşte dotările standard, Mokka beneficiază de ESP, controlul tracţiunii cu asistenţă la pornirea în rampă şi sistem de control la deplasarea în pantă.

Denumirea acestui model a fost inspirată de boabele de cafea rotunde şi mici din soiul denumi de cafele "Coffea Arabica". Băuturile din extract de boabe de cafea Mocca sunt sofisticate şi rafinate, de calitate superioară şi pline de energie. Cei de la Opel consideră că aceste atribute caracterizează noul lor SUV sub-compact şi au decis să utilizeze această denumire pe toate pieţele.

Via | Opel

Comentarii (19)

  • moka, moka, mokaaaaaaaaa!
    20 16
  • @
    Chiar mi-as dori sa apara un asemenea segment pe piata. Adica oarecum a aparut insa nu pe piata noastra. Ma refer sa SUV-uri cu motoare de max 1.000cmc3 gen (Pajero Mini cu motorizare de 660cmc3, Daihatsu Terios Kid).
    16 7
  • Ce strutocamila!
    5 28
  • donner
    E reusit Mokka, dar presfer varianta Buick: http://www.automarket.ro/stiri/buick-encore-fratele-american-al-crossover-ului-opel-mokka-42484.html

    Pare mai masculin un pic
    3 17
  • catalin82
    oribil
    arata ca un cos nestors...
    30 28
  • Emai reusita varianta Buick Encore.
    4 12
  • Opinie
    O Captiva mai mica.
    2 16
  • Un fel de SX4 din semi-profil anterior combinat cu Juke din spate.
    1 22
  • nu stiu daca e frumos dar oricum arata mult mai bine decat toate modelele concurentei. ca motoare nu prea sunt fan opel dar ca design le da clasa si lu audi , de vw nu mai zic. bv lor ca indraznesc si le-a iesit extrem de bine pana acum. chiar ar fi interesanta o varianta opc.
    17 22
  • arata foarte bine masinuta. un viitor best seller . good work !
    12 28
  • super taree
    foarte frumos, super calitate, the best...
    15 19
  • Masina arata f bine.
    Pentru RO sa ii schimbe numele in "Scumppa":)
    7 17
  • obiectiv
    sa fim realisti
    Nu-i atat de originala si haioasa incat sa-i faca concurenta reala lui Juke.
    20 13
  • Reusita
    Masina aceasta va avea succes, ganditi-va doar la cine conduce in general acest tip de masini - iar designul e destul de echilibrat insa pastrand linia Opel din ultimii ani - plus cred ca in realitate masina arata mai masiv ca in poze.
    Si nu uitati ca Juke are un design polarizant - azi iti place insa lumea s-ar putea plictisi repede de el - de aceea are Nissan si pe Quasqai...care are un success deosebit pe piata...(e drept e cam cu o jumatate de clasa mai mare ca si Juke).
    Interiorul de la Encore ne arata ca interiorul va fin unul Opel si arata chiar bine, as zice. Probabil tonul culorilor va fi ceva mai teutonic, mai sobru.
    Cu stima
    11 15
  • "design polarizant" ?! hai nu ne innebuni... te poti plictisi de un design banal (vezi mokka), nu si de design traznit ca a lui Juke... gandesti putin?
    22 11
  • @obiectiv
    vb prostii...., compari masina asta cu tramvaiu' juke...
    13 17
  • pff - @@vcip
    cum poti ma sa compari panarama aia de gay juke cu asa ceva ? esti penibil =)) in primul rand in juke ca si in seria 6 ai doar doua locuri.
    13 17
  • realitatea zilei
    @iulianiulianb @pff
    Sunt 2 categorii de oameni: oamenii cu bani care se duc in showroom si cumpara Juke la greu pentru ca le place si mascaricii ca voi care comenteaza aici.

    Macar sa faca Moka jumatate din vanzarile lui Juke!
    19 14
  • @clovnul zilei
    sunt doua categorii de oameni. cei ca tine care sunt niste clovni sclavi si ce masina poate sa conduca un clovn daca nu un circ de masina cu e broasca asta nefericita juke? esti absolut penibil ...vb de juke de parca ar fi mamica ta =))) las-o mai moale
    13 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru