Politia Capitalei a primit un Jeep J8 de la Mercedes-Benz Romania

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 26.11.2009
Politia Capitalei va utiliza un Jeep cu specificatii militare timp de trei luni pentru necesitatile Serviciului de Presa si PR.

Serviciul de Presa si PR din cadrul Politiei Capitalei va primi la sfarsitul lunii noiembrie un Jeep militar J8 spre folosinta timp de trei luni. Modelul va fi folosit in cadrul operatiunilor intreprinse de acest serviciu. Jeep J8 este bazat pe Wrangler Unlimited si intruneste toate exigentele necesare organizatiilor si institutiilor guvernamentale care doresc sa apeleze la mobilitatea oferita de acest SUV.

Jeep J8 este un autovehicul creat special pentru uz militar si nu se comercializeaza catre persoane fizice. Modelul are tractiune 4x4 si este echipat cu un motor turbodiesel de 2.8 litri si 177 CP. Cutia de viteze automata a lui Jeep J8 are cinci trepte, iar transmisia beneficiaza de diferentiale blocabile fata si spate, cu ajutorul carora modelul poate urca pe pante cu inclinatie de 60 de grade. Autovehiculul este prevazut cu carlige de ancorare pentru a fi ridicat cu elicopterul si transportat in locatii greu accesibile. Modelul J8 are un acoperis de tip soft-top, care poate fi decapotat.

In unele versiuni, Jeep J8 poate fi echipat cu un furtun special amplasat langa plafon, care trage aer de la exterior si permite utilizarea acestui model pentru traversarea raurilor.

Adancimea maxima pe care o poate parcurge Jeep J8 este de 762 de milimetri. De asemenea, modelul Jeep J8 poate rezista cinci ore in conditii de furtuna de nisip, fara niciun fel de probleme.

Via | Mercedes-Benz

Comentarii (7)

  • da la ce foloseste serviciul de presa si pr al politiei masina asta? urca pe munti cu ea? daca o imprumutau la interventii mai era cum era dar asa o sa se plimbe ciocan cu ea cum a facut si cu trike-ul ala.... ce viata buna are nicovala asta; pardon ciocan
    12 0
  • J8
    Pt. bogdanc:
    Politia se plimba moca in acest Jeep (daca are bani de motorina). M-B Romania isi face reclama moca folosind drept suport Politia Capitalei. Romanii isi platesc in continuare impozitele. Simplu!
    9 1
  • inssane
    762 de milimetri?!
    762 de milimetri? nici macar 1 metru.. hahahaha si un logan trece prin apa mai adanca.. :))))
    1 8
  • Da, trece prin apă de pana la 70 de cm. E mult ;)

    Un logan trece prin apa pana la jumatatea lui? arata-mi tu o poza cu un logan in apa pana la jumatate (inaltimea e de un pic peste 150 cm) care sa mai functioneze dupa aia si abia atuncideschide gura, invidios mic :P
    3 2
  • furtuna de nisip
    cica rezista 5 ore in furtuna de nisip. dupa 5:20 ce se intampla? se plictiseste si pleaca? vorbeste cu doamne-doamne sa termine furtuna ca nu mai poate? e ingropat in nisip? este masina perfect inutila politiei capitalei. [doar ca suport pt un banner poate.. ]
    1 0
  • @LR
    Am inteles foarte bine mecanismul reclamei: Jeep se lipseste de masina de test-drive trei luni si se alege cu un posibil contract de la MAI si cu ceva reclama pe la tv; Intrebarea mea este de ce masina a fost data catre un departament de hartogarie si nu catre unul activ... cred ca reclama era mai puternica daca vedeai pe la stiri sau pe strada masina asta plina cu mascati mergand la o interventie; asa o sa-l vedem pe aschiuta ala de Ciocan cum se plimba intr-o masina de teren de unul singur sau cu vreo secretara. Eu vad in masinile Jeep niste "utilaje" foarte performante in teren accidentat si nu niste masini de fite pentru sosea. Asocierea cu un departament de PR mi se pare degeaba. Clientul de Jeep nu cumpara masina ca sa mearga in Dorobanti pentru show-off, pentru asta exista alte masini cum ar fi Q7, ML, X5, Range Rover Sport s.a... clientul de Jeep ar fi fost mai impresionat sa vada cum masina asta este "muncita" pe la interventii decat plimbata si parcata pe Victoriei. De exemplu, de ce nu au fost date cele 2 masini sportive: Leon Cupra si Lancerul Evo X la PR si au fost trimise la rutiera? Pentru ca sunt "masini de fuga" si asta vroiau sa demonstreze alergandu-le pe autostrada. Gata, am terminat pledoaria... Enjoy your ride Mr. Ciocan
    3 0
  • misiuni
    Sunt convins ca vor merge in niste super misiuni cu el... sa vezi ce o sa se mai laude cel care il conduce si ce gagici o sa mai care cu el :)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru