Primele detalii despre noul BMW M5 au iesit la suprafata

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 24.06.2009
Viitoarea generatie a lui BMW M5 va avea un motor bi-turbo si va dezvolta peste 550 CP. Modelul va fi lansat in anul 2011.

Viitorul BMW M5 va fi echipat cu un motor V10 bi-turbo si cu un sistem de recuperare al energiei cinetice. Acesta din urma va fi dezvoltat cu ajutorul cunostintelor acumulate in Formula 1, iar versiunile echipate cu acest tip de sistem vor fi lansate ulterior. Pe langa aceasta, motorul va fi echipat si cu un sistem care va putea opri din cilindrii care nu sunt folositi in timpul functionarii, pentru a economisi carburant si a micsora noxele atunci cand noul BMW M5 va fi in trafic.

La fel ca sistemul KERS din Formula 1, noul sistem de recuperare al energiei cinetice de pe BMW M5 le va da soferilor acestui model posibilitatea de a primi un surplus de putere la comanda. In cazul monoposturilor de Formula 1, pilotii primesc 82 CP in plus pentru cateva secunde, gratie sistemului KERS.

Propulsorul noului BMW M5 va fi un V10 bi-turbo, care are o cilindree de 5.5 litri si dezvolta peste 550 CP. Motorul supraalimentat al lui M5 va fi creat pe baza V8-ului turbo folosit la modelele X5M si X6M, dar vine cu numeroase modificari. Principala schimbare consta in adaugarea a doi cilindri suplimentari, turbinele fiind si ele modificate pentru a fi mai eficiente.

Modelul va fi echipat fie cu o transmisie secventiala cu opt trepte, fie cu o versiune imbunatatita a cutiei cu opt trepte si dublu-ambreiaj. Versiunea de productie a acestui model va fi prezentata abia peste doi ani.

Via | BMWBlog

Taguri: BMW, M5, X5, X5M, X6, X6M

Comentarii (12)

  • abc_e?
    M5
    asteptam noul seria 5 intre timp
    8 1
  • pacat
    pacat ca genul asta de masina este extrem de exclusivist..si doar unii (dintre care multi habar nu au ce inseamna BMW M) pot pune mana (sau piciorul pe acceleratie) pe un model M.
    11 1
  • Bogdan
    KERS
    din cate stiu eu KERS este cu mari probleme :(
    1 5
  • leut27
    seria 5
    si doar o poza , asa putin s-a gasit sau dezvaluit ?
    Ma asteptam la mai multe
    1 3
  • colonelu`
    V10?
    de ce oare V10 ? cine cunoaste mecanica motoarelor bine poate confirma ca, cu cat capacitatea cilindrica respectiva se imparte la mai putine pistoane, cuplul motor este mai mare..in fine...succes
    4 0
  • pt. colonelu'
    Insa cu cat ai mai multi cilindrii, cu atat sunt mai mici si mai usor de umplut. Deci si turbo-lag mai mic, si capabilitatea de a ajunge la rpm-uri mai mari.
    1 0
  • URAGANU
    ahhhhhhhh
    SUPERB ! 550 cai + 50 KERS :D ahhhhhhh 600 caluti, V10, BiTurbo, ahhhhhhhhhhh :D DA :D
    6 0
  • ...
    Scuze de off`topic dar tocmai am asistat la un orgasm al .. URAGANULUI :))) ... Wow, oare pot provoca asa ceva si alte masini cu ceva mai multi caluti ? :)))
    4 0
  • gilardino
    bmw
    masina e super,varf de lance!
    0 0
  • super tare
    stiti vb aia nu exista decat bmw si alte masini!
    1 0
  • BMW ///M POWER
    M5
    Ma bucur ca noul ///M5 va avea un V10 biturbo(asemenea lui Audi RS6) si ma bucur ca inca BMW imprumuta tehnologii din Formula 1 si la viitorul M5!in plus cred ca va fi ica 3-4 ani la rand campion la INTERNATIONAL ENGINE OF THE YEAR!respect BMW !
    0 0
  • BMW
    1+
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru