Primul trimestru al lui 2010 aduce profit pentru Toyota

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 11.05.2010
Toyota a raportat un profit de aproape 950 de milioane de euro in primul trimestru al anului. Se pare ca japonezii isi revin incet dar sigur, sfidand imaginea proasta creata de recall-uri.

Esential

950 de milioane de euro este profitul obtinut de Toyota in primul trimestru al acestui an.

Dupa ce au fost loviti in plin de criza economica si mai apoi ingenuncheati de o campanie impresionanta de recall-uri, Toyota pare ca nu renunta la lupta. Ba mai mult decat atat, dovedeste tuturor ca poate obtine si profit in primul trimestru al acestui an.

Primul producator mondial de automobile a reusit sa obtina un profit de aproape 950 de milioane de euro in primele trei luni ale anului, depasind asteptarile analistilor si chiar pe cele ale oficialilor. Situatia este cu atat mai imbucuratoare, cu cat in aceeasi perioada a anului trecut, profitul Toyota scazuse cu 6.5 miliarde de euro.

Chiar si asa, japonezii au reusit sa obtina un an fiscal precedent destul de pozitiv, cu un plus de 1.75 miliarde de euro in vistierie. Rezultatul bun, inregistrat in primul trimestru al acestui an, vine pe fondul unei scaderi a vanzarilor globale cu 4% in decursul anului fiscal trecut.

Per total, in 2009, japonezii au vandut 7.24 de milioane de unitati si se asteapta ca noul an fiscal sa le aduca 7.29 milioane de vehicule livrate.

Ramane de vazut si daca profitul va continua sa creasca in perioada urmatoare.

Akio Toyoda, presedintele Toyota, a declarat ca momentan constructorul japonez "pluteste inca in ape tulburi. Rezultatul din primul trimestru face insa ca soarele sa rasara in departare, chiar si atunci cand ai parte de furtuna"

via | AFP

Comentarii (1)

  • Bogdan
    Greseala MARE
    Oameni buni, daca preluati o stire de pe worldcarfans macar fiti in stare sa o traduceti corect. Cum sa faca ditamai mamutul profit de doar 1,75 milioane de euro in conditiile in care au de platit o amenda statului american in valoare de 16,4 milioane de dolari? Profitul corect este 2.2 MILIARDE de dolari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru