RUF pregateste un rival pentru Tesla Roadster

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 26.09.2008
Tunerii de la RUF vor sa lanseze o versiune electrica a lui Porsche Cayman, capabila sa rivalizeze cu Tesla Roadster.

Inginerii casei germane de tuning Ruf lucreaza la o versiune electrica a lui Porsche Cayman. Eforturilor lor vor da nastere unui model capabil sa concureze cu Tesla Roadster, gata sa fie dezvaluit publicului in luna octombrie.

Aspectul exterior al modelului este inca necunoscut, dar se pare ca RUF isi va baza creatia pe varianta Cayman 3400K, modificata in trecut de tunerii germani. In versiunea alimentata pe benzina, acesta produce 400 CP si un cuplu motor de 439 Nm, fiind capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 4.4 secunde.

Versiunea electrica va dispune de un cuplu motor mult mai mare, motorul electric urmand sa dezvolte 201 CP. Viteza maxima pe care o poate atinge vehiculul electric va fi de aproximativ 200 km/h in timp ce autonomia a fost deja estimata la aproximativ 300 km.

Desi Tesla Roadster ofera 48 cai de putere in plus, vehiculul electric de la RUF va avea un cuplu motor mult mai mare. Acest lucru s-ar putea traduce intr-o performanta mult mai buna a exemplarului german la capitolul demaraj si in accelerarea de la 0 la 100 km/h.

Via | Wired  

Taguri: Cayman, Porsche, Ruf

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru