Şeful Volkswagen: "Hyundai a învăţat să facă maşini bune"

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 14.07.2010
Martin Winterkorn, şeful VW Group, a declarat că Hyundai a învăţat să facă maşini bune şi consideră că producătorul coreean a crescut semnificativ calitatea modelelor sale.

Esential

3.588 woni sud-coreeni reprezintă echivalentul a 10 RON.

Martin Winterkorn a făcut o serie de declaraţii favorabile la adresa mărcii Hyundai într-un interviu acordat unei publicaţii germane. Se pare că şeful concernului Volkswagen este îngrijorat mai mult de succesul celor de la Hyundai decât de evoluţia viitoare a japonezilor de la Toyota. După cum ştiţi, Grupul Volkswagen intenţionează să devină producătorul auto numărul unu în lume până în 2015. Declaraţia lui Winterkorn ar schimba perspectiva acestora la atacul poziţiei fruntaşe a clasamentului producătorilor de automobile din lume din moment ce şi-a exprimat public recunoaşterea pentru marca sud-coreeană.

"Îi respect în mod deosebit pe cei de la Hyundai. Hyundai a învăţat să facă maşini bune.", a declarat Martin Winterkorn în cadrul interviului acordat publicaţiei germane Focus. Totodată, oficialul din Wolfsburg consideră că modelele Hyundai se ridică la un nivel calitativ bun, mai ales dacă le comparăm cu generaţiile precedente. Singurul impediment în calea Hyundai ar fi moneda sa naţională extrem de slabă.

Spre exemplu, puteţi cumpăra 3.588 woni coreeni cu doar 10 RON, iar 100 de woni sud-coreeni reprezintă 0.06 euro.

Analiştii din industria auto i-au dat dreptate lui Winterkorn în ceea ce priveşte potenţialul mărcii Hyundai şi succesul pe care îl poate atinge această marcă în condiţiile în care îşi păstrează progresul. "Are dreptate. Hyundai s-a bucurat de o creştere enormă în materie de vânzări şi profitabilitate în ultimii ani. Toyota nu trebuie uitată din punctul de vedere al competiţiei – fiind un rival puternic, dar Hyundai este un rival extrem de serios", a declarat Stefan Bratzel, şeful departamentului de cercetare în domeniul automobilelor de la Universitatea de Ştiinţe Aplicate Bergish Gladbach din Germania.

"Cei de la Hyundai nu se mulţumesc doar să construiască maşini ieftine. Construiesc maşini ieftine şi bune. Singurul lucru care îi trage în jos este imaginea de marcă. Hyundai nu a devenit încă un brand respectabil în lumea auto.", a declarat Ian Fletcher, un analist al pieţei din partea IHS Automotive.

Acesta consideră că Hyundai a atins deja nivelul de calitate oferit de producătorii japonezi de automobile. Totodată, Fletcher a apreciat şi metodele inovatoare de vânzări aplicate de Hyundai în Statele Unite ale Americii.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (19)

  • darkdac
    se pregateste ceva
    Afirmatia asta nu e spusa fara cap. S-ar putea ca Hyundai sa fie urmatorul brand din gradina WV
    7 10
  • MDA
    VW isi dooreste sa fie singurul producator de masini de pe piata. Dar o sa li
    3 2
  • @dakdac
    :))))))))))))))))))))))0

    Amice, Hyundai face parte din Hyundai Group care este mult mult mai mare decat tot concernul VAG, asa ca VAG nu poate sa se apropie pentru ca nu-si permite o astfel de achizitie.
    15 14
  • Ivanoff
    :)))))
    In momentul in care VW ajunge sa faca masini macar la nivelul corienilor( nu mai zic de japonezi), atunci v-or avea acreditarea sa faca asemenea declaratii,pana atunci sa ramana in latura in care se scalda impreuna cu toti producatorii mediocrii europeni!
    7 7
  • Won-ul slab este un factor foarte important in expansiunea globala a celor de la Hyundai
    E o neconcordanta in traducere . " Singurul impediment în calea Hyundai ar fi moneda sa naţională extrem de slabă ", din contra Martin Winterkorn a spus ca moneda nationala foarte slaba ajuta foarte mult expansiunea Hyundai, in contradictie cu yenul foarte puternic ce a determinat pe toti constructorii auto japonezi sa relocheze multe din fabricile lor din Japonia .
    9 0
  • Hyundai
    Are dreptate @gtrazvan ;)
    6 10
  • Singurii care apreciaza la adevarata valoare potentialul si forta concurentei sunt constructorii auto. Asta aviz la ce se tot scrie pe aici, mai ales de "fanii" inraiti care au increderea in marcile pe care le apreciaza mai mult decat inginerii companiilor auto.
    6 1
  • Victor
    Hyundai este un rival pentru VW Group
    Martin Winterkorn a spus in acest interviu ca vede in Hyundai un rival mai periculos decat Toyota, avand de partea sa calitatea foarte buna a masinilor sale plus moneda slaba ce ajuta foarte mult exporturile .
    10 1
  • HA
    Defapt asta este o lovitura sub centura data unor fani VAG care luau la misto si desconsiderau total Hyundai-Kia.
    5 10
  • @ gtrazvan
    Hyundai a depasit Honda in domeniul motoarelor si nu numai
    NU ! Este o lovitura sub centura data fanilor masinilor japoneze care desconsiderau marcile sud-coreene ( Hyundai-KIA ) si care acum asista neputiciosi cum Hyundai-KIA produce masini mai bune decat marea majoritate a producatorilor japonezi ( http://www.thetruthaboutcars.com/hyundai-the-new-honda-in-engine-design-leadership/ ) . Toate motoarele produse azi de Hyundai-KIA sunt dezvoltate in-house si sunt la cel mai inalt nivel, fie ca vorbim de motoarele in 3, 4, 6 sau 8 cilindri . Motorul diesel in 4 cilindri Hyundai de 2.0L si 184 CP este alaturi de motorul diesel in 4 cilindri BMW de 184 CP, cel mai puternic motor diesel de 2.0L cu o singura turbina . In momentul de fata Hyundai este cu mult peste Honda in domeniul motoarelor, lucru ce parea o utopie cu nu foarte multi ani in urma .
    9 4
  • stefanel
    http://www.thetruthaboutcars.com/hyundai-the-new-honda-in-engine-design-leadership/

    Concernul Hyundai/Kia reprezinta adevarata amenintare pentru VAG si cei de la VAG o recunosc.
    4 2
  • Hmmm
    As zice sa revenim cu picioarele pe pamant. Din pct-ul meu de vedere Hyundai-Kia fac in continuare masini inferioare calitativ producatorilor consacrati desi au evoluat enorm in ultimii 10 ani, iar aceasta apreciere venita din partea lui M. Winterkorn imi este greu sa cred ca este una gratuita.
    1 5
  • george
    WINTERKORN E PREA DESTEPT CA SA SPUNA PROSTII
    @ gtrazvan

    Hai sa nu vorbim totusi precum copiii de gradinita.

    Hyundai o face parte din Hyundai Group dar aste nu este deloc relevant. Pe VAG nu-l intereseaza vapoarele si avioanele. Inca. Il intereseaza masinile.

    Prin urmare, daca vorbim de masini, n-ar trebui sa mergem mai departe de parcela Hyundai Motors. Companie care are o valoare de piata de vreo 20 mld EUR. Si care are o structura a actionariatului foarte interesanta. Cea mai mare parte (vreo 34 %) e detinuta de "foreign investor"...nu se spune cine e acel investitor...iar "others" au 20 %...
    1 1
  • BrillClubKIA.ro
    HEHEHEHEHE!!!!
    Felicitari Hyundai!!! Bha nemtzalailor, asta e doar inceputul!!! Lansati odata Trabantul ca va duceti de rapa!!!! HAHAHAHA Asa va trebuie ca prea sunteti cu nasu pe sus!!!
    2 6
  • george
    SA AVEM SI NOI FALITII NOSTRI...
    Am gasit pana acum o gramada de ultrasi pe-aici...erau si de la VW, si de la BMW, si de la Peugeot, si de la Honda, si de americane...dar nu era nici unul de la coreene. Incepusem chiar sa ma ingrijorez...Chiar ma intrebam: "unde sunt ultrasii de coreene?"

    Acu`, mi s-a luat o piatra de pe inima...S-a bifat si casuta asta. Sunt chiar de toti...
    4 3
  • BrillClubKIA.ro
    @george
    Eh.... ai vorbit si tu cind trebuia sa taci
    3 3
  • TavioneForumHyundai.ro
    @BrillClubKIA.ro
    Nu inteleg de ce te mai chinui sa schimbi o parere general valabila pentru 80% din locuitorii romaniei.....sunt mult prea incuiati si cu perspective la un unghi de fuga cat mai ingust ca sa mai perceapa si alte lucruri decat ce le este intiparit (pe langa seminte) in cap pe marginea gardului din fata blocului......
    2 4
  • @TavioneForumHyundai.ro
    eu as zice ca exact asta lipseste unui brand precum hyundai sau kia: populismul. vag a castigat enorm de pe renumele pe care il are, in ciuda calitatii slabe a modelelor din ultima vreme si a tehnologiilor invechite. pe cand un keyless start-stop la vw?, cand majoritatea brandurilor il au de mult? renalut il are de 8 ani deja!!!!! cata vreme sa se mai care cheia aia? la Audi e si mai grav, bineintels, dar lumea ce stie: beculete la faruri si e fericita! dar nu-i nimic, ia de la suzuki sistemul keyless si il vand la "fanii" vw la pret de vw!
    geniala afacere pe ei ....
    0 1
  • hyundai face motoare pentru mercedes din 2004, asa nu cred ca vag se gandeste la cumparare, mai degraba la ce a patit toyota in SUA
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru