Spyker Cars are un nou proprietar

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 29.09.2011
Constructorul olandez Spyker a fost vândut unei companii din Statele Unite ale Americii. Cei de la Swedish Automobile au păstrat 50% din acţiunile Spyker Cars B.V.

Swedish Automobile, compania care deţine mărcile Spyker şi Saab, a vândut 50% din acţiunile Spyker unui fond de investiţii american. Noul proprietar al Spyker se numeşte North Street Capital şi nu a prezentat niciun detaliu despre afacerea semnată cu Swedish Automobile sau despre planurile de viitor cu marca exotică din Olanda. În ultima perioadă, cei de la Swedish Automobile au purtat discuţii cu un grup ruso-britanic condus de Vladimir Antonov. Între timp, Antonov s-a răzgândit şi investit în alte companii din domeniul auto.

Indiferent de cumpărător, vânzarea a 50% din acţiunile Spyker Cars este o veste bună pentru cei de la Saab. Constructorul suedez este cu un pas mai departe de faliment, ceea ce ar trebui să bucure fanii mărcii. Pentru moment, cei de la Swedish Automobile nu au prezentat o soluţie clară de rezolvare a problemelor prin care trece marca suedeză, iar banii din spatele mărcii Spyker nu au fost suficienţi pentru a rezolva aceste dificultăţi.

Achiziţia mărcii suedeze a adus cheltuieli de 400 de milioane de dolari pentru cei de la Spyker.

Dintre aceştia, 74 de milioane de dolari reprezintă plata în lichidităţi. Achiziţia Saab a salvat marca din Trollhattan de la lichidare, plan pe care cei de la General Motors erau la un pas de a-l îndeplini în urma lipsei de oferte pentru marca suedeză. Conform contractului, olandezii trebuiau să platească 24 de milioane de dolari în două rate, iar cea de-a doua tranşă era scadentă pentru data de 15 iulie. Potrivit oficialilor Spyker, fondurile au provenit din surse interne, iar compania nu a fost nevoită să suporte datorii suplimentare din cauza faptului că a plătit înainte de termen pentru marca Saab.

PENTRU A AFLA MAI MULTE DESPRE ISTORIA SPYKER, CLICK AICI.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru