Toyota testeaza la scara larga versiunea plug-in a lui Prius

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 30.04.2010
Toyota va testa 600 de unitati Prius care pot fi incarcate si de la priza de curent alternativ pentru a observa fezabilitatea acestor modele inainte de a le oferi publicului larg.

Japonezii de la Toyota au demarat un proiect de anvergura care vizeaza testarea unei flote demonstrative de Prius in versiunea plug-in. Acest parteneriat este realizat alaturi de francezii de la EDF si de comunitatea urbana din Strasbourg. Proiectul implica testarea a 100 de vehicule electrice care pot fi incarcate si de la priza, pentru a vizualiza impactul acestora asupra infrastucturii de incarcare dedicate si a evalua modul in care sunt folosite acestea de proprietarii lor temporari.

Intregul proiect de test implica 600 de unitati Toyota Prius PHEV care vor fi testate in Canada, Statele Unite ale Americii, Japonia si Australia. Pentru utilizatorii din Belgia, furnizorii de energie de la EDF vor monta peste 150 de puncte de incarcare la casele utilizatorilor, in parcarile partenerilor, in parcari publice si chiar pe drumurile publice. Astfel, aceste vehicule vor putea functiona cu o cantitate minima de carburant, intreaga energie necesara propulsiei fiind obtinuta de la punctele de incarcare specifice.

Anumite vehicule sunt echipate cu un sistem inovator de incarcare dezvoltat de francezii de la EDF.

Acesta va putea controla legatura dintre punctul de incarcare si bateria vehiculului, pentru a asigura o incarcare in siguranta si la eficienta maxima. Obiectivul acestui sistem este de a indentifica vehiculul care este incarcat si de a facilita facturarea energiei electrice consumate de acesta. Cinci unitati Prius PHEV vor fi testate in Strasbourg, o companie locala de leasing operational va primi trei unitati, iar celelalte doua vor fi oferite pe rand unor institutii publice si unor companii.

Via | Caranddriver

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru