Toyota vrea să bată recordul absolut de vânzări în 2012

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 03.02.2012
Recordul de vânzâri auto într-un an, deţinut de General Motors încă din 1978, este în pericol în 2012. Toyota a anunţat că va vinde în acest an aproape 10 milioane de maşini în toată lumea.

Toyota are planuri mari în 2012. Deşi majoritatea liderilor din industria auto prevăd un an în care vânzările auto vor creşte foarte slab sau chiar vor scădea în raport cu anul anterior, compania japoneză anunţă că prognozele proprii pentru acest an vizează zdrobirea unui record absolut de care nu s-a atins nimeni de 34 de ani: cele mai multe maşini vândute de un constructor auto în lume într-un an.

În acest moment, recordul absolut este deţinut de General Motors, care în 1978 a reuşit să vândă 9.55 de milioane de maşini în toată lumea. Deşi această cifră a fost "ameninţată" în ultimii ani foarte serios, criza a oprit potenţialele recorduri în zone inferioare celei atinse de GM acum mai bine de trei decenii.

Anteriorul record Toyota este de 9.37 de milioane de maşini şi a fost atins în 2007. Deşi în 2008 prognozau 9.85 de milioane de maşini, criza economică a dat peste cap calculele iniţiale. Anul trecut, Toyota a vândut 7.9 milioane de maşini, japonezii fiind afectaţi însă serios de dezastrul natural care a lovit coasta de est a Japoniei în luna martie 2011.

Ultimii trei ani în industria auto
CONSTRUCTOR VÂNZĂRI 2009 VÂNZĂRI 2010 VÂNZĂRI 2011 EVOLUŢIE 10/11
GM 7.477.178 8.389.769 9.025.942 +7.6%
VW GROUP 6.290.000 7.140.000 8.160.000 +14.3%
TOYOTA 7.800.000 8.418.000 7.900.000 -6.2%

Comentarii (15)

  • cifrele anilor precedenti vb de la sine!! si au toate sansele sa faca asta!!
    13 18
  • AndreiRN
    Toyota
    Masinile bune se vand singure.
    14 11
  • =))
    =))
    3 7
  • Marius
    Da cu virgula, e complicat rau
    Problema e totusi complicata, da cu virgula.

    1. GM si VW au in portofoliu o droaie de branduri si ies cu ele la inaintare si le aduna pe toate vandute intr-o caciula, pe cand Toyota are trei subsidiare (Toyota, Lexus, Scion). Eo mica mare diferenta, da?

    2. Americanii vand bine pe piete unde nu e nevoie de masini cu motoare foarte eficiente termodinamic, in primul rand datorita preturilor mici la carburanti. De exemplu, ce dracu sa fac eu in Romania, ca muritor de rand, cu o masina GM cu motor de 2.0 benzina, cand un litru costa aproape 1.5 euro?

    Toyota copiaza in draci, inoveaza, eficientizeaza, simplifica si fiabilizeaza. De asta au rupt gura tuturor. Americanii au dinozauri mari si grei, cu motoare gurmande. Europenii aduc inovatia si tehnica dementiala. Asiaticii iti ofera ce nu au primii, adica fiabilitatea si calitatea. In schimb sunt jalnici la design.

    PS: Daca si vizionarul Steve Jobs adora efectiv modelele Mercedes Benz, oare cine e tatal masinilor si motoarelor? ;P
    17 5
  • cam greu
    4 1
  • kumite
    @Marius
    Si tu esti unul din sutele de mii care au prejudecati si vorbesc doar din auzite.
    1 7
  • @marius
    Steve Jobs un vizionar? poate ne spui despre ce progrese au adus "inovatiile" lui stiintei si lumii.
    7 3
  • Eu nu m-as mira ca Toyota sa ajunga iar pe primul loc. Practic cine a avut o Toyota, indiferent ca e americam, european sau asiatic rar s-a intamplat sa nu fie multumit de ea. Daca aveti prieteni cu Toyota chiar v-as ruga sa-i intrebati daca sunt sau nu multumiti de masinile lor. Incercati acelasi lucru si la cei cu alte marci.
    Mai mult, asa cum zicea cineva mai sus VW Group are de la VW up! pana la Lamborghini, Bentley si Man. Deci banii vin din mult mai multe parti. Asa e si la GM.
    Cel putin dpmdv, pe Toyota nu a dat-o in jos criza financiara, ci tsunamiul de anul trecut. Criza financiara a fost la toti. A contat doar cum sti sa te adaptezi. Ori cu natura nu poti sa te pui.
    18 2
  • @Hadouken
    Ti-as raspunde eu, dar mi-e ca suntem off topic rau de tot. De 2 ani la munca lucrez pe Macintosh. Ei bine merg la fel ca in prima zi desi au vreo 5-6 ani, nu au fost oprite niciodata si crede-ma ca au fost si sunt forjate rau. Desi unul a costat 2000 de euro si-au scos demult si ultimul leu. Si sunt mai multe argumente, dar am zis, nu cred ca e locul aici :)
    9 6
  • @Marius
    2. Americanii vand bine pe piete unde nu e nevoie de masini cu motoare foarte eficiente termodinamic, in primul rand datorita preturilor mici la carburanti. De exemplu, ce dracu sa fac eu in Romania, ca muritor de rand, cu o masina GM cu motor de 2.0 benzina, cand un litru costa aproape 1.5 euro?

    PS: Daca si vizionarul Steve Jobs adora efectiv modelele Mercedes Benz, oare cine e tatal masinilor si motoarelor? ;P


    pai daca mercu' are cele mai mari noxe si consumuri la aceeasi cilindree cu, concurenta, cine e taticul masinilor? =)))))))))

    si defecte impreuna cu vw si audi acest trio cocalar imparte primul loc, si asta nu numai in topurile nemtesti=))))))

    toyota nu a inventat prea mult, insa are niste motorase mici bune si masini cu preturi corecte, ca sa nu mai zic de garantia de 5 ani si ce inseamna aceasta garantie comparativ cu restul marcilor fie si mercedes.

    vezi cum suna motorul lui lexus LFA si apoi asculta orice AMG, ca sa vezi ce rafinament si rotunjime atinge lexus (de fapt toyota).

    honda e tot pe acolo

    ca tu indragesti mercedes aia e alta treaba, da puteai sa taci din gura ca te-ai facut de rahat

    mercedes ar trebui sa ia si lectii de siguranta de la GM, masini sub 10 mii euroi care-s mai sigure decat mercu la 80 de mii

    mercedes are un singur obiectiv: sa fie profit, sa tineti minte ce va spun
    2 2
  • mai sa fie
    multi adora un lucru pt aspect, faima, crederea lumii ca ar fi the best la toate capitolele.

    asa-s mercedesurile si apple care se complementeaza reciproc si in mintea lui jobs de altfel (niste produse varza din opinia mea) din ce se putea obtine de fapt (vezi samsung, toyota etc si altele)

    jobs chiar nu a revolutionat si inventat NIMIC

    voi si multa lume nu stiti ce inseamna a inventa a revolutiona
    1 3
  • Paul. daca pentru tine produselel Apple sunt varza inseamna ca nu ai avut de-aface cu nici unul. Mi citeste o data ce am scris: ti se pare o nimica tota sa lasi calculatorul pornit timp de 5 ani, sa ii fortezi componentele zilnic mai bine de 6 ore si sa nu dea nici un semn de oboseala nici pana acum? Mie nu.
    Pe de alta parte, trebuie sa fi foarte atent cand iti iei un Apple, sa il folosesti pentru ce a fost gandit. Altfel ti se va parea ca e varza, f scump si ti-ai luat o foarte mare teapa.
    2 3
  • AndreiRN
    Toyota
    Marele avantaj pe care il are Toyota este faptul ca nu asambleaza piese chinezesti in masinile lor.
    VW si GM are un % enorm de piese chinezesti si de aceea si problemele de calitate si fiabilitate.
    Singura firma care se poate pune cu Toyota este Hyundai.
    3 0
  • @laucalin
    Asta e buna. Rezista pentru ca au mers de n ani non stop? In caz ca nu stiai, componentele rezista mult mai bine la astfel de solicitari decat porniri/opriri repetate. In al doilea rand, cate din componentele din interiorul Mac-ului tau crezi ca sunt de origine apple? Procesorul? placa video? hardul? niciunul?

    Jobs a vandut produse in ambalaje frumoase, la preturi exagerate hipsterilor.
    3 1
  • After Apple's founding, Jobs became a symbol of his company and industry. When Time named the computer as the 1982 "Machine of the Year", the magazine published a long profile of Jobs as "the most famous maestro of the micro".[259][260]

    Jobs was awarded the National Medal of Technology by President Ronald Reagan in 1985, with Steve Wozniak (among the first people to ever receive the honor),[261] and a Jefferson Award for Public Service in the category "Greatest Public Service by an Individual 35 Years or Under" (also known as the Samuel S. Beard Award) in 1987.[262] On November 27, 2007, Jobs was named the most powerful person in business by Fortune magazine.[263] On December 5, 2007, California Governor Arnold Schwarzenegger and First Lady Maria Shriver inducted Jobs into the California Hall of Fame, located at The California Museum for History, Women and the Arts.[264]

    Dap, un gunoi, ce altceva. Daca stai bine sa te gandesti, Time abia daca e citit la tzeara la Pocreaca.

    Daca tu nu ai realizat nimic in viata nu iti da dreptul sa te *** pe realizarile altuia. Daca Jobs e un gunoi... tu... ce esti?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru