Un Opel GT mai special de la Irmscher

De Mihai Tudosa
Publicat Joi, 28.02.2008
Irmscher aduce la Geneva un model aniversar, i40, care va oferi entuziastilor un motor V8 de 480 de CP.

Esential

480 de cai putere dezvolta Opel GT i40 de la Irmscher
1968 este anul in care a luat nastere casa de tuning Irmscher.

Cu ocazia aniversarii a 40 de ani de existenta, germanii de la Irmscher vor lansa la Geneva o premiera mondiala: Opel GT i40.

Propulsorul cu care vine dotat i40 este un V8 de 6.0 litri, care dezvolta 480 de cai. Irmscher confirma zvonurile potrivit carora i40 ca va fi produs intr-o serie limitata, astfel ca modelul va fi unul exclusivist in adevaratul sens al cuvantului. Performantele vor fi si ele demne de invidiat, sportiva germana fiind capabila sa atinga 300 de km/h.

Din punct de vedere estetic, nu se observa decat o modificare discreta a liniilor caroseriei, la interior pasagerii fiind tratati cu o tapiserie din piele fina. Noua creatie face parte din seria „i”, in randul careia si-au facut loc modele celebre care puncteaza momente importante din istoria tunerului german: i120, i200 sau i35.

Casa de tuning a fost fondata in 1968 de catre Gunther Irmscher in Winnenden, avand ca activitate principala modificarea masinilor. Pasiunea pentru tuning a ramas in familie pana astazi, compania fiind condusa acum de Gunther Irmscher Junior, directorul general, care pastreaza experienta celor 40 de ani de la infiintarea Irmscher.

via | TuningNews

Taguri: GT, GT 140, Irmscher, Opel

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru