Volkswagen Golf R Cabrio ar putea vedea lumina zilei

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 19.07.2011
Oficialii Volkswagen discută posibilitatea realizării unui proiect care să aibă ca finalitate un compact cabrio de performanţă,

Esential

270 de cai ar urma să aibă viitorul Volkswagen Golf R Cabrio.

Prezentat în primăvara acestui an în cadrul evenimentului anual organizat la Worthersee, Golf Cabrio R ar putea vedea lumina zilei ca produs de serie. Valul de simpatie pe care l-a atras versiunea de performanţă a decapotabilei compacte i-a făcut pe oficialii brandului din Wolfsburg să se gândească la varianta unui model de serie.

O decizie nu a fost luată încă în acest sens, proiectul fiind discutat în prezent de membrii consiliului de conducere. Un Golf Cabrio R ar reprezenta un capital de imagine pozitiv pentru Volkswagen şi ar da naştere unui etalon într-un segment complet neexploatat de constructorii de volum.

Propulsorul de 270 de cai putere al coupe-ului, cunoscut sub numele de cod EA113, se va regăsi şi sub derivatul cabrio, versiunea urmând să fie introdusă, într-o ediţie limitată, înainte de 2014. Spunem înainte de 2014 pentru că atunci vor intra în vigoare normele de poluare Euro 6, norme pe care propulsorul nu le va mai îndeplini.

Volkswagen nu se va strădui să aducă modificări în materie de eficienţă, locul propulsorului EA113 urmând să fie luat de actuala unitate de 2.0 litri regăsită pe Golf GTI şi recunoscută după numele de cod EA888.

Aceasta din urmă îşi va face loc pe viitoarele versiuni sportive şi pe Golf 7. 

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru