Volkswagen: XL1, conceptul care consumă 0.9 litri/100 km, vine în serie în 2013

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 01.02.2011
Volkswagen a confirmat oficial producţia de serie a conceptului XL1. Modelul de stradă va fi asamblat într-un număr redus de exemplare şi va ajunge pe piaţă în 2013.

Esential

0.9 litri la 100 de kilometri consumă conceptul XL1.

Lansarea conceptului XL1 într-o formă mult mai apropiată de cea a unui vehicul de serie a aprins din nou spiritele fanilor şi a dat naştere unor speculaţii privind posibilitatea de a vedea pe străzile viitorului creaţia germanilor.

După valul de supoziţii şi informaţii neoficiale, Ferdinand Piech, preşedintele Volkswagen, a decis să spargă gheaţa. Şeful grupului german a recunoscut că va exista o versiune de stradă a conceptului XL1, gata să debuteze pe piaţă în 2013. Intenţiile Volkswagen sunt acelea de a da naştere unui model de mici dimensiuni, capabil să preia toate trăsăturile conceptului XL1. Nemţii promit însă o producţie cu puţine exemplare de serie.

Martin Winterkorn, administratorul delegat VW, a întărit afirmaţia lui Piech şi a declarat că versiunea de stradă a conceptului XL1 va debuta mai întâi în Germania şi mai apoi în Europa. Ţinte finale vor fi pieţele din China şi America de Nord.

Detalii referitoare la varianta finală a trenului de propulsie, ce se presupune că înghite doar 0.9 litri/100 de kilometri, nu au fost momentan publicate.

Se anticipează însă că pentru a păstra o masă totală cât mai scăzută, viitorul XL1 va beneficia de o caroserie din fibră de carbon, ceea ce va face ca preţul final de achiziţie să fie unul destul de piperat.

via | autoblog

Comentarii (8)

  • VINE IN 2013
    CINE O CUMPARA?/ ...CE VANZARI VA AVEA ACEASTA MASINA ??
    6 11
  • cine n-ar vrea o masina care consuma sub 1l/100km? eu maine as cumpara-o, sa vedem preturi...asteptam...
    12 6
  • Vasilica
    In RO trebuie sa fii nebun sa cumperi asa cevaAr strange jeg in spate acolo de s-ar bloca rotile.Ce sa ii faci daca suntem la nivel de an 1200
    10 6
  • cred ca va face concurenta lui megacity de la BMW:
    - masina de oras (strict) si eco
    - fibra de carbon
    - design futurist
    - piete capabile sa accepte schimbarea si sa plateasca pentru asta: Germania, SUA, potentatii Chinei

    astept stelutza cu trei colturi
    3 2
  • Pe cand versiunea up-gradata , cu vele?
    4 9
  • sa inteleg ca domnul Gelu detine 200000euro si ii are disponibili pentru o achizitie ?

    anyway ... nu va mai uitati asa la pliantul ala... masina ca sa se miste are nevoie de energie... si aia nu este gratis ;)
    2 5
  • @unckle
    nu man :D

    astept REPLICA stelutzei la astfel de aparitii
    0 3
  • da se poate pune si pe GPL? :))))
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru