Volvo introduce alcoolmetrul pe modelele sale

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 07.03.2008
Volvo a anuntat oficial ca va introduce alcoolmetru care imobilizeaza masina pe modelele XC60, S80, V70, XC70.

Esential

1000 de dolari va fi diferenta de pret pentru toate modelele echipate de Volvo cu alcoolmetru.

Volvo ia masuri serioase pentru a reduce numarul soferilor care conduc sub influenta alcoolului. Constructorul suedez va implementa sistemul Alcoguard, prezentat in forma de concept in urma cu cateva luni, pe toate modelele sale. Primul vehicul din gama care va primi noul sistem va fi XC60, urmat la scurt timp si de S80, V70 si XC70, la inceputul anului viitor.

Sistemul brevetat de Volvo include un alcool metru in care soferul trebuie sa sufle de fiecare data cand se urca la volan. Motorul masinii nu va porni decat daca testul alcolemiei a iesit negativ si soferul nu depaseste limita legala.

Alcoguard foloseste acelasi principiu de functionare ca aparatele folosite de politie, senzorii impiedicand pacalirea testerului cu ajutorul unei pompe. Cu toate acestea, Alcoguard are un singur punct slab: altcineva poate sufla in alcoolmetru in locul soferului.

Desi sistemul a fost dezvoltat si de Toyota si Nissan, Volvo va fi primul producator care isi va echipa vehiculele cu aceasta tehnologie, constructorul suedez urmand sa perceapa in jur de 1000 de dolari pentru acest optional.

Potrivit unui comunicat oficial emis de Volvo, unul din trei accidente mortale in Europa este cauzat de consumul bauturilor alcoolice, numai in Marea Britanie 3000 de oameni fiind ucisi sau grav raniti in astfel de incidente.

Comentarii (5)

  • Victor
    Este o inventie buna si foarte buna. Dar are cateva neajunsuri: 1)Cum ati spus si voi, altcineva poate sufla. 2)Este un optional, si costa ceva, nu e $20. Nu cred ca va da cineva bani pt chestia asta desi este foarte buna. Daca ar fi standard, ar fi ceva.:)
    0 0
  • Nu mi se pare nici practic, oricat de buna ar fi ideea si oricat de mult asi fi deacord cu ea. Cat de des trebuie sa suflii daca mergi in oras si ai treaba toata ziua si ai multe opriri? Iti ies ochii din cap si la a 3-a pornire iti bagi picioarele in el, scoti firele si pornesti masina ca in filme.
    0 0
  • george
    SISTEMUL E IN SINE O ABERATIE...
    Daca e optional, cel care "are nevoie" de asa ceva nu il va cumpara (cu 1000 de $ iti cumperi o garla de bere)...Ca sa fie cat de cat eficace, sistemul trebuie sa fie obligatoriu. Si ca sa fie cu adevarat eficace, trebuie sa faca ciclu de testare, inainte de pornire, ca acum si in mers, prin expirarea catre un senzor fixat pe stalp... Intrebarea principala este: cat de bizon trebuie sa fii ca sa nu intelegi ca nu trebuie sa iei covrigu`n brate dupa ce ai baut?
    0 0
  • alcool
    si la cei care-si injecteaza alcool in vena(din ce in ce mai multi) ce o sa le faca,analiza sangelui,e o porcarie,un non sens,pornesc masina si bea la volan,o pun pe nevasta sa porneasca,suflu cu o pompa etc mai vreti ?
    0 0
  • o prostie
    Cine este alcoolic, sau obisnuieste sa conduca sub influenta bauturilor alcoolice, sigur nu ii trebuie asa ceva. Sii, trebuie sa fie enervant sa suflii defiecaredata cand pornesti motorul. Daca era in dotatrea standard atunci era o chestie buna.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru