VW Golf 6 va costa mai putin decat actualul Golf 5?

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 09.06.2008
Productia fiecarui exemplar VW Golf 6 va costa cu 1165 de euro mai putin decat in cazul modelului actual.

Esential

1165 de euro reprezinta reducerea propusa de Volkswagen la productia noii generatii Golf.

Noua generatie Volkswagen Golf, asteptata de toata industria auto la Salonul Auto de la Paris din septembrie, va beneficia de un pret de productie per exemplar mai redus decat actualul Golf. Productia noului VW Golf 6 va costa, in medie, cu 1165 de euro mai putin decat Golf 5, informatia fiind confirmata de un oficial Volkswagen pentru Frankfurt Allgemeine Zeitung.

Principalele motive pentru care constructorul german a ajuns la aceste cifre se refera la renuntarea la ritmul de patru zile lucratoare pe saptamana si la faptul ca volumele de productie vor fi ceva mai ridicate decat in prezent. Mai mult, Golf 6 va imparti unele componente cu actuala generatie.

Profitul operational pe care Volkswagen il va realiza odata cu lansarea noului model se va ridica la 5%, cu mult mai mult decat in cazul lui Golf 5.

"Cu noul model am inceput sa scoatem bani la doi ani dupa lansare. Noua generatie Golf ne va permite sa scoatem bani imediat dupa ce aceasta va fi lansata pe piata", a declarat pentru Frankfurt Allgemeine Zeitung un oficial Volkswagen sub protectia anonimatului.

via | Automotive News 

Taguri: Golf, VW, Volkswagen

Comentarii (41)

  • Serban
    mare porcarie
    In traducere libera ar suna cam asa: luati-va fraierilor porcariile astea ca le facem si mai proaste. Eu unul nu am stiut cum sa scap mai repede de Golf-ul meu. Cea mai proasta masina pe care am avut-o
    0 1
  • De ce?
    De ce a fost cea mai proasta? Poti da detalii? Ce alte masini ai avut?
    0 0
  • Golf 6
    Nu cred ca vor face rabat la calitate...
    Vor sa vanda nu? Iar la cata concurenta au...
    0 0
  • O fi avut un golf adus din Germania la 150.000 de km
    1 0
  • sunshine64sm
    Cu 1.165 Euro mai putin
    Producatorul german reuşeşte să scadă totuşi preţul, pentru a-şi menţine o poziţie de piaţă. Mi se pare perfoct normal. Numai că la noi în ţară, lucrurile stau un pic altfel, adică prin mărirea preţurilor. Fac pariu ca in Romania, VW se va vinde cu 1.165 Euro mai mult !!! Şi asta pentru că aşa sîntem noi, cu filet pe stînga. Aşa se înţelege la nivelurile cele mai înalte că funcţionează piaţa. Bravo VW.
    0 0
  • toteu
    Mi se pare mie sau tte masinile incep sa devina mai ieftine ? uitati-va si la ford, hyundai... cat despre golf .. nu mi-a palcut niciodata... fara nici un motiv...
    0 0
  • golf
    am adus un golf IV din Germania cu 110.000 km la bord. Am condus masina cu 120 km/h in curbe prin tara. Masina este superstabila si foarte ascultatoare. Golf-ul lui Serban o fi avut vreo 300k km reali d-aia o fi avut pb cu ea.
    0 0
  • :)))
    se ieftinesc ca se termina petrolul :)))
    0 0
  • ieftinire
    Da si se scumpesc hybridurile, care din ce am inteles sunt doar niste lovituri de market. Real tot la fel polueaza
    0 0
  • Corina
    ;)
    Nu am fost fan Golf pana nu mi-am luat unul..de gura prietenului..ca stie el mai bine..si acum mai mult ca sigur ca voi incerca sa imi iau golf VI..Si daca e mai ieftin cu atat mai bine..Si sincer nu am auzit pana acum pe cineva zicand ceva au despre golf.. Iar daca ar fi atat de "proaste" de ce e piata plina de ele?? de ce din 10 masini care le vezi la noi pe strada cel putin 3 sunt golfuri?? .. De proaste ce sunt.. :p
    0 0
  • ;) ;)
    "Nu am fost fan Golf pana nu mi-am luat unul..de gura prietenului..ca stie el mai bine..si acum mai mult ca sigur ca voi incerca sa imi iau golf VI..Si daca e mai ieftin cu atat mai bine..Si sincer nu am auzit pana acum pe cineva zicand ceva au despre golf.. Iar daca ar fi atat de "proaste" de ce e piata plina de ele?? de ce din 10 masini care le vezi la noi pe strada cel putin 3 sunt golfuri?? .. De proaste ce sunt.. :p"

    Din acelasi motiv pentru care vezi si Logan-uri multe ... De ieftine (si proaste) ce sunt ...
    0 0
  • costel
    golf 4,5
    eu cred ca un raport pret/clitate nu gasesti la alt producator. sunt rezistente, cu consum mic si ieftin de intretinut. am avut 3 golf4 si am un golf5. toate diesel si cumparate din germania cam la 100 mii km. cine vrea performanta sau fite sa isi cumpere altceva. RESPECT VW GOLF!!!
    0 0
  • oare de ce?
    Pt. Alex: pai de prosti ce sunt cei care le-au luat, un SH german e destul de prost, mai ales daca anul de fabricarie e intre 2000 si 2003(perioada in care nemti au facut cele mai proaste masini, cel putin cei care au folosit piese de la concernul VAG, au astia si acum o serie de piese scumpe si proaste care inca se mai folosesc)
    0 0
  • VW Golf
    Am un VW Golf 5 la SH din Germania cu 85.000 km si inainte de el am avut un VW Golf 2. Masini mai fiabile, mai rar. Urmatoarea masina va fi Golf 6. Asta ca sa moara toti tepuitii cu masini cumparate de la tigani din Obor.
    0 0
  • logan motors
    Ia-ti Logan , ca asta nu se strica ....:)))
    0 0
  • pret mic => calitate proasta
    tot scump ramane,pentru ce ofera.....stiu cine a avut golfuri,de la 1 la 5 si, zicea ca de la Golf 3 , au mers numai inspre mai rau, nefiabile, galagioase, SCUMPE! Golf a fost lider de piata cu Golf 3,dar cu restul nu prea, oricum, din cate vad, romanul ia logan, golf , A4 si chiu septe...pentru ca din ala are vecinu si merge tare, din ala are colegu si sa ii fac in ciuda si numai pt ala au bani de rata.....
    0 0
  • trezirea..............
    Multi dintre voi ati comentat aiurea stirea de mai sus ... pretul masinii va fi mai redus nu pentru ca masina va fi mai proasta din punct de vedere calitativ ci pentru ca se modifica ritmul de lucru si scad costurile....:p cititi stirea si dupa aia comentati ca sunt unii care vb asa sa se afle in treaba... asta nu e singura stire in care se intampla asta...
    0 0
  • Raresh
    Boom-ul
    Se ieftinesc toate masinile din cauza ca vine BOOM-ul cat de curand. Petrolul e din ce in ce maio scump si mai putin. In cel mult 3 ani nu are sa ne mai de-a mana sa conducem benzinare su dizelache :)))
    0 0
  • La biciclete!!!
    0 0
  • mda
    Orice le-ar face , tot aia e! Sunt depasiti !
    0 0
  • ha,ha,ha
    Am un G3 cu 700k si inca merge fara probleme, asa ca.......
    0 0
  • golf
    golfurile sunt fiabile din cate stiu...am un prieten cu un g4 de 320 000 km...si altul cu 200 000 si ambele merg impecabil..cu reviziile la zi...g5 a avut probleme multe pe partea electrica...d-astea au fost proaste...
    0 0
  • golfulet
    Am golf 5 si colegii care lucreaza cu mine au acelas model ( 9 masini) In timp de 3 ani am avut zeci de probleme cu toate masinile: planetara rupta la 2400 km, ambreaj stricat la 5000 km, aer conditionat la 4 masini - stricat compresorul, etc... nu inteleg unde este fiabilitatea de care se vorbeste aici. In legatura cu pretul... bravo lor devine mai atractiv modelul asta.
    0 0
  • andr3i
    Condusul Uman
    pt Teo: Incercati si voi sa le conduceti mai cu grija. Daga nu va pasa de ele ca sunt masinile firmei, atunci normal ca rupi planetara, ambreiajul si crapa si restul dupa ele. Mi se pare prea mare coincidenta ca intre 9 masini, toate sa aiba probleme destul de seioase. Nu le conduceti pe principiul "Masina e sclavul meu si dau pe el cat pot"!
    0 0
  • ratati care vb aiurea
    Astea care tot vb aiurea nu mai vorbiti aiurea , ca ati avut voi golfuri mana a 2 sau altceva nu mai ziceti ca o sa fie g6 fara confort si fiabilitate.
    0 0
  • golf
    e mai ieftin ca e cu doar 2 usi....
    0 0
  • serbane...da-ti foc !!!!
    Serbane daca e luata SH din Germania cu 85.000 Km "reali" de la o doamna care i-a murit sotul si o tinea in garaj" si ea saraca avea 300.000 de Km e si normal sa ai reactia asta...numai ca nu e masina de vina TU esti marele DISTRUS.am golf V luat la o Km, am 80.000 Km in doar 11 luni si am tras de el in toate modurile posibile, nu mi-a facut nicio problema.....auzi tu "ambreiaj distrus la 5000 Km" frate daca tzaranul nu stie decat birjareala si tzine piciorul pe saraca pedala tot timpul normal ca cedeaza........soferii astia de "duminica" nu au ce comenta aici.RESPECT VW GOLF !!!!
    0 0
  • romani desculti
    voi cand vorbiti de fiabilitate va asteptati ca masina in cauza sa nu se strice pana intrati voi 2 metri sub pamant. e imposibil ca o masina sa nu aibe o mica defectiune intr-un anumit interval de timp deoarece e fier , plastic , geam , cauciuc etc si ca sa nu mai vorbim de faptul ca starea tehnica a unei masini depinde cam 90 % de felul in care o conduci .

    LA CARUTA CU VOI!
    0 0
  • GOLF 6
    ARE DREPTATE IONUT NU MAI POSTATI AIUREA DACA NU STITI NIMIC AUZI PLANETARA ,AMBREIAJ .PANA LA 5000, ASA ESTE LA FIRME SI EU LUCREZ TOT LA FIRMA UNDE AVEM PARC CU MULTE MASINI ,SOFERI CARE NICI NU STIU SA PUNA MOTORINA IN REZERVOR,GOLFUL ESTE SI, VA FI O MASINA FB,UN PIC CAM SCUMPA, DAR MERITA,SI SA MAI STITI CEVA , IN TOATA LUMEA ASTA SE FABRICA 3 FELURI DE CALITATE ;JOS,MIJLOC,INALTA=WEST,AMERICA,JAPONIA,ELVETIA ETC.TOTI MELTENII VOR MASINI,FAC UN CREDIT,SI HAI MASINA ,IN PRIMUL RAND, TREBUIE SA VEZI,CE MASINA TI SE POTRIVESTE FINANCIAR,CAT SI MORAL, NU DAI TOTI BANI CARE II AI SI LA URMA NAI DE REVIZIE , O REPARI PE LA COLTURI DE STRADA , DOAR SA TE DAI MARE CA CE MASINA AI TU SI NU VA PLAC ASTEA DE SERIE, NORMALA INCERCATI SERIE ,SPORT{ R 32 } ATI AUZIT ,INCERCATI..........
    0 0
  • razvan
    Golf V
    Golf V este una din cele mai bune si mai fiabile masini din clasa ei.Am facut drive test cu multe masini si am condus alte masini ale prietenilor si nu se compara niciuna cu Golf V.
    Spun astea cu toate ca azi mi s-a rupt planetara la masina ( tija,nu doar capul),dar stiu ca s-a rupt pt ca am condus eu masina brutal.
    Asteptam golf VI cu un pret mai bun,poate imi iau si eu unul :)
    0 0
  • CARUTA
    ma daca nu va convine luati`va caruta, ca dupa voi nici o masina nu`i buna decata aia care va place voua, si nu mai conteaza are nush cati km sau probleme electrica, conteaza doar ca va place voua, deci luati`va caruta cauta`ti la dezmembrari carosiria masinii care va plashe si sunteti cei mai buni, pun pariu ca majoritatea care ati dat comenturi ca golfurile sunt de kk nici nu ati condus vreo unu si nici nu aveti carnet :)) :X golf
    0 0
  • pacat..
    pretul noului golf 6 e cu aproximativ 2000 de euro mai mult decat g5. cel putin asa am reusit sa configurez 2 modele golf5 respectiv g6 pe site-ul vw.Daca asa e .. e pacat, nu se mai merita masina. :(
    0 0
  • andrey
    de ce asa rabla
    ha ha ha alta rabla nu ati avut de aratat?
    decat coaja aia de golf 5
    io am un trabant si merge mai bine decat golfurile
    este cea mai lunga masina din lume!!!!!!
    nui asa????
    0 0
  • cum se deplaseaza.......................................
    hooooooooooo hooooooooooooo hooooooooooo
    mai bine merg pe jos de cat sa ma urc in tigaie aia de GOLF 5
    mai bine ma plimb cu roaba,nui asa????
    io asa as face daca as fi in locul vostru mas duce si as dao la vale are tare si ias da foc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • intrebare
    As dori sa stiu si eu care este pretul in Romania la un golfVI la un motor de 1.4 sau 1.6. NU au sit-ul actualizat.
    0 0
  • cutie de viteze
    nu mai aberati cu golful. eu mi-am cumparat-o noua si am avut numai probleme. si am avut extrem de multa grija de ea.. de exemplu mi-a crapat cutia de viteze de doua ori intr-un an. prima era cutia originala, a doua a fost SH. o sa spuneti ca nu stiu sa schimb vitezele. gresit. este a patra masina pe care o am. niciodata nu am avut aceste probleme nici macar la un peugeot 405 vai de capul lui...
    golfurile au fost fiabile odata.. demult.. acum fiabilitatea lor e doar un mit
    0 0
  • despre golf
    in primul rand vreau sa va sp despre orice vw este foarte bun sin u este adevarat ca se strica in tradevar depinde si de sofer
    0 0
  • ma fratilor astia care zic ca golfu5 e praf...vb aiurea,nu am condus golf da in skimb am condus passat cc si nu am avut nici o problema cu ea si merge foarte bn,da voi dak nu stiti sa mergeti numai vb ma asa aiurea luativa carute si cai putere 4 si treceti la camp dak nu stiti cei aia o masina.si eu sunt fff incantat de vwl;)
    respect vw
    0 0
  • RAZVAN
    AM WV GOLF 5 DE 8 ANI SI NU AM PROBLEME CU EA .DEPINDE PE CE DRUMURI MERGETI SI CUM O INTRETINETI.NU VB FARA SA STITI.
    0 0
  • vorbiti aiure prostilor vw e masina buna cine nu are asa ceva sa taca
    0 0
  • george
    supaer masina vw golf 7 e super
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru