Infiniti FX50 Sebastian Vettel - toate detaliile oficiale

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Marti, 13.09.2011
Infiniti a dezvăluit toate detaliile despre ediţia specială FX Sebastian Vettel. SUV-ul performant a fost modificat după dorinţele pilotului de Formula al echipei Red Bull Racing.

După ce iniţial a dezvăluit o singură imagine a modelului special FX Sebastian Vettel, Infiniti a prezentat astăzi detalii complete despre acest automobil creat pentru campionul mondial din Formula 1. Acest FX a fost modificat după indicaţiile lui Sebastian Vettel şi va rămâne unicat. Infiniti nu are planuri să construiască nici măcar o serie limitată.

La doar şase luni după ce a acest proiect a fost aprobat, modelului Infiniti FX modificat pentru Sebastian Vettel are astăzi premiera la Salonul de la Frankfurt. Ideea a apărut iniţial la Salonul Auto de la Geneva după o discuţie între Sebastian Vettel şi Shiro Nakamura, şeful departamentului de design Infiniti. S-a plecat de la un Infiniti FX50S Premium. Puterea motorului V8 a fost mărită cu 30 de CP ajungând la 420 CP. Acest lucru a fost posibil datorită unui nou sistem de evacuare plus o reprogramare a creierului electronic. Apoi a fost eliminată limitarea electronică a vitezei maxime. Astfel, FX-ul lui Sebastian Vettel poate zburda fără probleme cu 300 km/h.

Acceleraţia de la 0 la 100 km/h se face în 5.6 secunde.

Suspensia a fost întărită iar garda la sol a fost micşorată cu 20 mm. Au fost aplicate elemente din fibră de carbon printre care un spoiler faţă redesenat şi un difuzor spate. Coeficientul aerodinamic a fost astfel îmbunătăţit cu 30%. Jantele alese de Vettel au 21 de inch şi sunt vopsite în negru cu o ramă argintie. 

Interiorul este negru şi a fost finisat cu multă piele Alcantara plus ceva elemente de carbon. Fibră de carbon adevărată, nu imitaţie de plastic! O plăcuţă de metal cu semnătura campionului a fost amplasată pe consola centrală pentru a certifica unicitatea acestui automobil.

Via | Infiniti

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru