GENEVA LIVE: Noul Pagani Huayra, cel mai uşor supercar

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 02.03.2011
Noul supercar al celor de la Pagani a debutat la Salonul Auto de la Geneva. Acesta oferă 700 CP şi 1.000 Nm şi are o masă de numai 1.350 kilograme.

Pagani a prezentat noul Huayra la Salonul Auto de la Geneva. Modelul are un motor V12 biturbo, furnizat de cei de la AMG, care oferă 700 CP şi 1.000 Nm. Pentru performanţe optime, propulsorul de 6.0 litri este cuplat unei transmisii secvenţiale cu şase rapoarte. Agregatul AMG oferă performanţe deosebite, mai ales dacă luam în vedere faptul că modelul cântăreşte doar 1.350 kilograme, repartizate în proporţie de 44/56 faţă/spate. Potrivit oficialilor mărcii, Huayra este cel mai uşor supercar de talia sa din lume.

Noul Huayra este urmaşul celebrului Zonda şi a fost realizat în urma a şapte ani de dezvoltare meticuloasă. Denumirea modelului este inspirată de vânt, iar numele său are o semnificaţie apropiată de vânt în argentiniană, limba lui Horacio Pagani, părintele mărcii exotice.

Comentarii (3)

  • Cat consuma, care e autonomia? :)
    Un diesel nu fac? :)
    4 1
  • vor face diesel dupa ce vor fi cumparati de VW
    si vor "lucra" si la design...pentru "o cat mai usoara identificare"
    3 2
  • pacpac
    aa
    masina e geniala dar stopurile pe spate is copie dupa ferrari 458
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru