15 ianuarie - cele mai importante stiri ale zilei

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 15.01.2010
Automarket iti ofera o retrospectiva a celor mai importante evenimente care au avut loc astazi in industria auto mondiala.

1. Dacia UIMESTE EUROPA PRIN VANZARILE DIN 2009

Constructorul de la Mioveni este pe prima pozitie in clasamentul cresterilor vanzarilor in 2009 pe intreg teritoriul Europei: 29.2%.

2. SEAT S-A RETRAC DIN WTCC, COMPETITIE PE CARE A DOMINAT-O IN 2009

Constructorul spaniol a decis sa se retraga din WTCC, desi SEAT si-a insusit ambele titluri in sezonul 2009.

3. INLOCUITORUL LUI LAMBORGHINI MURCIELAGO SE VA NUMI JOTA

Ultimele imagini-spion realizate in Suedia ne arata un nou supercar Lamborghini. Conform colaboratorilor nostri, acesta va purta numele Jota.

4. GM A OPRIT PRODUCTIA HUMMER

GM incearca sa scape cat mai repede de marca Hummer, care e foarte aproape de a fi vanduta unui constructor chinez. Pana la finalizarea vanzarii, fabricile GM nu vor mai produce modele Hummer.

5. AUTOCAR A FACUT LISTA CELOR MAI PROASTE MASINI ALE DECENIULUI

Surprinzator sau nu, lista britanicilor contine multe modele care au reprezentat esecuri de piata pe toate celelalte piete ale Europei. Pana la urma, dezamagirea e un termen global.

Comentarii (1)

  • VW Group a intrat azi in posesia a 19.90 % din actiunile Suzuki Motor Corporation
    Tot azi, Suzuki a anuntat ca a transferat grupului VW 19.90 % din actiunile Suzuki Motor Corporation dupa ce VW a virat in conturile Suzuki 2.4 miliarde $ . Osamu Suzuki a anuntat azi ca Suzuki a facut o oferta actionarilor minoritari ce detin sub 10% din actiunile ordinare VW ( restul de 90 % sunt detinute de familiile Porsche-Piech, landul Saxonia inferioara si statul Qatar,aceste actiuni sunt singurele cu drept de vot, la bursa fiind tranzactionate actiunile preferentiale fara drept de vot ) pentru a cumpara aprox 2 % din actiunile ordinare VW .
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru