Asa va arata noul Opel Calibra?

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 13.08.2009
Opel pregateste o reeditare a lui Opel Calibra. Viitorul adversar al lui VW Scirocco promite multe din punctul de vedere al designului si al performantelor.

Dupa succesul avut cu Insignia si dupa previe-urile promitatoare cu noua generatie a compactei Astra, Opel va dezvolta - pe aceeasi linie de design - un nou model destinat mai ales celor carora le plac masinile sportive. Vorbim de o reeditare a succesului Calibra, model pe care marca germana il va produce din nou in serie.

Desi informatiile nu sunt inca oficiale, acestea sunt reale si se sprijina pe fotografiile-spion realizate in mai mutle randuri cu prototipuri ale unui model care pare un coupe dezvoltat cu pornire de la Insignia. Totusi, desi asemanarile la nivelul designului frontal duc inspre modelul de segment mediu al celor de la Opel, noul Calibra va fi dezvoltat de Opel pe platforma lui Astra, modelul urmand sa iasa pe piata in versiune de serie abia dupa lansarea versiunilor Astra Estate, Astra GTC, Astra OPC si Astra Cabrio.

De altfel, Opel a anulat planurile de productie a unui coupe bazat pe Insignia, ale carui linii trebuiau sa fie preluate - teoretic - de la conceptul GTC, cel care a prefigurat inlocuitorul de drept al lui Vectra in gama germanilor.

In aceste conditii, noul Calibra va fi un model compact ai carui principali adversari de piata urmeaza sa fie VW Scirocco si viitorul Ford Capri.

In ceea ce priveste motorizarile noului Calibra, presa internationala vorbeste de un diesel de 2.0 litri si 160 CP si de un 1.6 Turbo de 180 de cai putere, varianta de top fiind insa motorul care va echipa si Astra OPC, acesta urmand sa dispuna de peste 250 de cai.

Comentarii (10)

  • Sigur nu va arata asa :)

    Si fiind unul dintre cei mai activi critici ai domnului avarvarii, trebuie sa recunosc ca si-a mai intrat in mana, chiar daca masina e un pic lasata in fata-dreapta, cu timpul se invata toate unghiurile :D
    9 0
  • Stelian_Opincariu
    Mai mult seamana cu o Insignia fara fund.......Are o fata prea plictisitoare........Defapt noua linie design de la Opel are un caracter foarte bland....Fostul Calibra desenat de Wayne Cherry( sa retras intre timp in 1994) era o masina cu cel mai bun coeficient aerodinamic din anii 90.........
    4 14
  • eu cred ca
    Va prelua foarte multe din conceptul Opel GTC..exista pe youtube
    1 1
  • Victor
    BREAKING NEWS ! GM a ajuns la un acord cu Magna privind vanzarea pachetului majoritar de la Opel/Vauxhall
    Siegfried Wolf, Co-CEO Magna a declarat azi celor de la Reuters ca Magna impreuna cu Sberbank au ajuns la un acord cu GM privind cumpararea a 55 % din actiunile Opel/Vauxhall .
    4 0
  • Stelian_Opincariu
    @Victor
    Da-mi sursa te rog ,Victor.
    3 1
  • Victor
    @ Stelian_Opincariu
    Sursa este Reuters, insa stirea apare pe toate site-urile germane de specialitate ( ex. Handelsblatt.de; Focus.de; FTD.de) .
    1 0
  • mircea
    @Victor
    Nu au anuntat inca nimic. Mai asteptam pana in momentul respectiv. Sincer, ne-a cam ajuns cu foiletonul Opel. :)
    3 0
  • Victor
    @ Mircea Mester
    Salut ! Intra pe reuters.com si la ''Top Headlines'' este a doua stire. Prima este cu Walmart.
    1 0
  • mircea
    @Victor
    E o declaratie a co-CEO-ului Magna, Care sustine ca tranzactia trebuie inca aprobata. Stim stirile reuters, avem abonament la flux si le vedem mai repede decat ceilalti. Inca nu exista confirmare. cand va aparea, pe AN, AFP sau Reuters, vom fi primi care vor da asta.

    Mai asteptam. Informatii despre cumparare exista inca de ieri, dar niciuna nu face parte dintr-un document oficial.
    3 0
  • Romanian please... it's safer
    "previe-urile" "inainte-de-vie-urile"? Poate era mai simplu de spus doar "avanpremiera" o traducere rezonabila pentru "previeW" chiar daca si acest cuvant se trage din franceza "avant prèmiere" o limba cu aceleasi radacini ca si romana.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru